[Lost Ark] Gildia Nowypoczatek

Witam.
Z nudów, posuchy i ze względu na to że w Lost Ark duuużo się pozmieniało jeżeli chodzi o quality of life (solo mode, battle item storage, itd, itd.), wróciłem ostatnio do gierki i pomyślałem że fajnie by było pozbierać ludzi gdyby ktoś tam solo latał.
Nawet nie musimy nic razem robić, może chociaż jakiś social hub z tego wyjdzie, grupa wsparcia czy coś. Sam gram nie za dużo, jestem po 30, marudząca żona i treningi, jak z 10/15h tygodniowo wyjdzie to dużo.
Tak więc zapraszam serdecznie do gildii.

Nazwa: Nowypoczatek
Server: Ortuus
Format: Uber Casual

Chyba tez wroce bo widze ze arenki troche ozyly a tam to najlepsza zabawa! ; D

Ja bardziej o PvE myślę, te rajdowanie z try-hardami było ciężkie, teraz ten solo mode przynajmniej można się mechanik na spokojnie nauczyć. Powinni od początku mieć jak w FFXIV wersję dla tatuśków i dla zapaleńców. Fabuła też mi się nawet podoba, trochę mniej poziom trudności w trakcie przechodzenia, no ale można to jakoś przeżyć. Ludzi trochę mało, muszą dalej pracować nad quality of life i jakąś kampanię reklamową rozkręcić. Najgorzej że Amazon nie potrafi gier prowadzić, powinni wymienić aktualny team, bo obie kasowe gry sobie nie radzą.
Tak na prawdę to tę grę traktuję jak nowe Mu Online, a przyjemność z gry i koszty grania są chyba mniejsze niż w prawdziwym Mu Online xD

Z tego co wiem ten Solo jest na starych raidach na nowych nadal jest try hardowanie i ciężko sie dostać jak nie masz znajomych lub gildi żeby iść na end game ale to tylko ktoś mi tak mówił nie grałem a też myślałem o odpaleniu gierki

Tia, też mi na discord mówili że tylko starsze rajdy są na solo, chociaż tam u mnie co chwila na serwerze widzę Polaków bez gildii latają, może z czasem coś się nałapie i zacznie robić, ważne żeby się nie posrać i po prostu cieszyć grą. Ja na razie cieszę się fabułą, więc daleko jeszcze do end-game. Jakoś tam spamować o rekrutacji itd w grze zacznę jak już wszystko co da się solo zrobię.

No właśnie wszyscy prawie na Ortus a mnie Amazon wywalił postaciami na Ratlik i nawet nie można maina przenieść co grałem bo jak przypomne sobie ile tam roboty jest odblokowywanie wysp żeby staty miec czy karty to ło panie i pewnie już nikt tego nie robi chyba że zmienili coś przez te lata

O ile dobrze pamietam to byla opcja przeniesienia postaci przy laczeniu serwerow, moze byla czasowa i nie zdazyles

Faktycznie, teraz wbiłem na inny serwer to łysa postać, ani kart ani nic. Chociaż ogółem rajdy masz międzyserwerowe, tyle że gildii nie będziesz miał. A na Ortuus mam, bo wcześniej byłem na oficjalnym polskim co ogłaszali po premierze.
Tak z drugiej strony przynajmniej na dłużej będziesz miał co robić, najczęściej jak się goni szybko do end-game, to potem wychodzi na to że po miesiącu od dotarciu do celu przestajesz grać.

To powinno byc permanentne chociaż do powrotu na jedną postać a tu nic

Co ty pamiętam ile z tym zabawy i jeszcze potrzebujesz do niektórych ludzi a raczej nikt tego już nie robi

Ja pamiętam jak grało po 800k i niektórych rzeczy nie dało się zrobić, bo nie było z kim, wszyscy 5 postaci na farmie xD Trza gildie jakąś mieć, wtedy jakoś to idzie. Tak faktycznie, to tego zbierania, puzzli, wysepek itd to tu jest nawalone, na brak zajęć nie ma co liczyć. Z czasem pewnie znów gra się zaludni, podobnie jak BDO można ją kochać i nienawidzić w tym samym momencie, i siedzieć po 10h. Toksyczny związek, ale dobrze się rucha. Kwestia czasu, już coraz częściej się o Lost Ark słyszy w necie.

No tak bo główny problem LA były boty a że gra ma zaludnienie jakie ma to bociazy praktycznie nie ma bo nie ma zarobku co do serwera to właśnie zastanawiam się co zrobic czy od zera czy grac na tym przypisanym serwerze ale mam jedną jeszcze opcje i zobacze czy wypali jak tam sie sytułacja wyklaruje dam ci znać

Spoko, ja i tak na razie sam w tej gildii siedzę, coś słabo z frekfencją w Lost Arku, może w tych końcowych miastach wszyscy siedzą.

wczoraj zacząłem grać w lost ark po kilku latach przerwy, serwer elpon, zapraszam

O, już są dwie osoby w gildii, coś się rusza xD
Z tego co po discordach widzę, to wgl dostać się do polskich gildii ciężko, bo oni chcą ludzi już na end-game 1620gs minimum, tak jak ja nowa postać 300gs to nawet mnie nie wezmą.

(wpis wycofany przez autora, zostanie automatycznie usunięty za 24 godziny, chyba że zostanie oflagowany)

Trzeba bylo nie przespac darmowych Power Passow ; D Moze beda jakies w te wakacje to ci przypomne bo wiem ze ostatnio rozdawali 2 PowerPassy (+1520 GS) dla ludzi ktorzy maja Steam’a autoryzowanego

Tzn ja nie chce power passa, chce grać od nowa:D

Ja nie chce power passa ja chce transfer maina lub chociaż mojego progresu bez postaci ale z tego co czytam to nie przenoszą choć może faktycznie rusze od zera ale jak sobie przypomne ile to roboty to sie odechciewa

Tam nie ma stresu, ludzie na discordzie polskim co grają non-stop mówią, że serwer nie ma znaczenia póki jesteś na tym samym regionie, rajdy są i tak cross serwer, chyba że zależy ci na tym żeby być na bardziej “polskim” serwerze. To chyba jedyna różnica, poza tym Orthus to takie pojedyncze jednostki przeważnie. Ja to gram od zera, bo chce się bardziej wkręcić w grę, ostatnim razem jak wróciłem z rok temu na taką high-gs postać zaraz, to po dwóch dniach odinstalowałem, bo nic nie miało sensu xD Teraz dużo prościej alty zrobić, bo jest transfer wiedzy w strongholdzie, więc potem można łatwiej ekipe pod farmę pyknąć.
Najlepsze jak teraz sobie sprawdzałem opinie o grze, ludzie po 2-5k godzin nabite i “nie warto grać” napiszą, a gry AAA po 400zł i po 100h już nią rzygasz.