Low fps

Witam, gram w TESO na LOW/MEDIUM w mieście mam od 20 do 30 tak za miastem jakieś 40 oraz dungi, mój komputer to intel quad q 6600 gf gtx 650 oraz 4gb ram czy to wina zasyfionego komputera czy po prostu moje komponenty są za słabe na high :P?

W tym przypadku to wina komputera, tylko i wyłącznie. Karta graficzna jest słaba, 4gb ram w tych czasach to żart. W inny sposób niż upgrade sprzętu tego nie "naprawisz".

nie stety ale to wina pc i gry ja mam 8gb ram 750 ti i i3 4330 i tez mam dropy w luj na ustawieniach textury hight reszta lowy

wiec nie ma co plakac poza tym gra i tak slaba xD

nie stety ale to wina pc i gry ja mam 8gb ram 750 ti i i3 4330 i tez mam dropy w luj na ustawieniach textury hight reszta lowy

?

Spadki w miastach są nieuniknione, na gtx1070 spada do 40-50fps. I wcale nie trzeba mieć na ultra. W miastach duża role odgrywa procesor, porównywałem jego prace na MSI Afterburner, był bardziej obciążony niż poza miastem. Kiedy grafika miała stałe odczyty.

WTF? Przecież serwery TESO są bardzo dobre i nie sądzę by to była ich wina. Czekaj, a ty w ogóle grałeś? Jak tak to kiedy?

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi :3

Po pierwsze to trzeba wezwać kogoś kto nam to przetłumaczy na język polski, bo takiego burdelu w składni to nawet Miodek nie widział, po drugie może jakiś argument przemawiający za słabością gry hmm... ? Po trzecie szału to Ty pod maską też nie masz, bo i3 4 generacji to nie jest jakaś potężna jednostka. Co do Twojego problemu @Averocker, bo przecież po to tutaj się zebraliśmy to wypadałoby dołożyć ze 4gb ramu i zainwestować chociaż w i5 4 generacji i będzie hulać, że buzi dać. Fakt, faktem to TESO ma niekiedy dość skopaną optymalizację, aczkolwiek polecam Ci w ustawieniach graficznych obniżyć trzy suwaczki, które są poniżej ustawień jakości cieni, tekstur etc. ponieważ to one bardzo mocno naciskają na sprzęt i wtedy możesz sobie pogrzebać w ustawieniach textur, warto też zainteresować się tymi efektami, które są poniżej suwaczków, ponieważ co po niektóre też dość mocno wpływają na wydajność. :)

Po pierwsze to trzeba wezwać kogoś kto nam to przetłumaczy na język polski, bo takiego burdelu w składni to nawet Miodek nie widział, po drugie może jakiś argument przemawiający za słabością gry hmm... ? Po trzecie szału to Ty pod maską też nie masz, bo i3 4 generacji to nie jest jakaś potężna jednostka. Co do Twojego problemu @Averocker, bo przecież po to tutaj się zebraliśmy to wypadałoby dołożyć ze 4gb ramu i zainwestować chociaż w i5 4 generacji i będzie hulać, że buzi dać. Fakt, faktem to TESO ma niekiedy dość skopaną optymalizację, aczkolwiek polecam Ci w ustawieniach graficznych obniżyć trzy suwaczki, które są poniżej ustawień jakości cieni, tekstur etc. ponieważ to one bardzo mocno naciskają na sprzęt i wtedy możesz sobie pogrzebać w ustawieniach textur, warto też zainteresować się tymi efektami, które są poniżej suwaczków, ponieważ co po niektóre też dość mocno wpływają na wydajność. 

Hm pogrzebałem troche w nvida exerience i jest git, procesor podkręciłem jest zdecydowanie lepiej, no i te 4gb ram dokupię bo używki nie są jakieś wybitnie drogie, a mój komputer zaskakuje bo gta v śmigało na high w 40 fps, ale mmo to całkiem inna gatka w sumie :D

Hm pogrzebałem troche w nvida exerience i jest git, procesor podkręciłem jest zdecydowanie lepiej, no i te 4gb ram dokupię bo używki nie są jakieś wybitnie drogie, a mój komputer zaskakuje bo gta v śmigało na high w 40 fps, ale mmo to całkiem inna gatka w sumie 

Widzisz wszystko jest kwestią podejścia twórcy do tematu optymalizacji, a bardziej jego umiejętności w tej materii. Gra, grze nie równa jak to mówią i jest to bardzo prawdziwe stwierdzenie zresztą MMO rządzi się innymi prawami tutaj nie tylko trzeba generować świat i jego elementy, ale także stale odświeżać wszelkie ruchy graczy etc. dlatego komputer musi być mocniejszy jeśli chce się grać w MMO z ładną grafiką i dużą ilością efektów. :)

Witam, gram w TESO na LOW/MEDIUM w mieście mam od 20 do 30 tak za miastem jakieś 40 oraz dungi, mój komputer to intel quad q 6600 gf gtx 650 oraz 4gb ram czy to wina zasyfionego komputera czy po prostu moje komponenty są za słabe na high :P?