Witam czy zna ktos moze dokladna date premiery nowej postaci ? chodzi o Luciana
Lucian kiedy wyjdzie?
Mając piątek obstawiam, że powinien wyjść w przyszłym tygodniu. Gdzieś wtorek/środa. Zawsze może się to przedłużyć.
Lucian nie wyjdzie w ramach patcha 3.10. To oficjalne info od Riotu.
Originally Posted by Riot (View RedTracker Source)COPY PASTED FROM EUW. IT WILL LOOK COPY PASTED BECAUSE IT KIND OF IS. Update on Lucian:SO.I know everyone’s itching to get their hands on Lucian so you can wreck face with him, but he’s not gonna be going live with this patch. We’d like to keep him on PBE for some additional testing and analysis. There’s still a little work to finish before he’s ready for prime time.As we continue to shoot for more stable, bug-free and quality patches, sometimes content – including champions! – will be spending a little more time marinating on the PBE before we can flip the switch for everyone. Just because a champ’s on the PBE doesn’t mean they’ll necessarily be released in the next patch. We’re more concerned about getting it right and making sure the live experience is great!If you’ve got a PBE account, please help us by playing some games with Lucian and reporting your feedback on the PBE community boards (http://community.pbe.leagueoflegends.com/).Thanks for your patience!
Ten patch już był... Wyjdzie w następnym patchu, i nikt nie ma pojęcia kiedy, kolo 2 posty wyżej podał ci datę ze swojej głowy.
Ten patch już był... Wyjdzie w następnym patchu, i nikt nie ma pojęcia kiedy, kolo 2 posty wyżej podał ci datę ze swojej głowy.
Ten patch już JEST, a nie był. Od jakiegoś czasu Riot prowadzi następującą politykę wypuszczania nowych champów:
- zapowiedź championa
- nowy patch
- jakiś tydzień (max) po patchu wprowadzenie nowego champa
W tym wypadku złamali konwencję, bo okazuje się że jest z nim zbyt wiele roboty (przykładowo problem jego ulta i aktywa ze Sword of the Divine). Tak więc nie do końca wiem o co się czepiasz.
Wie ktos jaka bedzie cena poczatkowa dla tego ADC ? 7300 czy 7800 ? nie jestem pewien jakos poprzednie postacie mnie nie zainteresowaly
7800 jak zawsze przez pierwszy tydzien.
Riot sobie w kulki leci. Kiedyś patch był o 2 tygodnie razem z champem. Champy nowe mnie nie obchodzą, ale teraz nowe patche tez wychodzą choelrnie długo jakby coś im się poprzestawiało... Częstotliwość patchy mogli zostawić, a tylko champy rzadziej wypuszczać.
A pamietacie jak do kazdej postaci kiedys zawsze dwa skiny wychodzily ? To byly czasy
Ostatnie wszystkie postacie robią z miesiąc ... także nie ma co płakać niedługo wejdzie a niedługo mam na myśli tydzień albo dwa
Kiedyś skin nie musiał mieć super mega zmian, najlepiej z zestawem nowych dźwięków i animacji. Ogólnie świat przedstawiony w lolu przeszedł metamorfozę. Kiedyś trudno było spotkać tam typowo ludzkie postaci, wszystkie były jakimiś "bestiami". Wszystko zdawało się wyglądać bardziej przystępnie i cukierkowo. Teraz natomiast dominuje powaga, jakby Riot na siłę chciał zrobić z nazwijmy to dziecinnej gry (nie jest to trafne, ale jedyne co do głowy mi przychodzi) coś bardzo poważnego, dla starszych ludzi. Nie wiem, mi osobiście się to nie podoba, wolałem stary klimat, bogaty we wróżki, smoki i różne dziwolągi. Aktualnie te super mega grafiki i dobrze odwzorowane postaci ludzkie, zwyczajnie mi nie pasują. Taki Lucek chociażby dziwnie wygląda stawiając go obok jakiejkolwiek starszej postaci. I nie, nie chodzi o to, że grafiki są przestarzałe, kiedyś po prostu dominował inny styl przy tworzeniu tej gry. : )
A co do tematu, na początku tego sezonu Riot wspominał, że chcą zwolnić trochę z wydawaniem bohaterów i Ci będą się pojawiali co miesiąc, półtora. Podali też liczbę bohaterów, których chcą wydać w tym sezonie, jednak nie pamiętam ile to dokładnie było.
Aktualnie wydają też mniej skinów, ale pozornie bardziej dopracowanych. Kiedyś wystarczyła drobna modyfikacja koloru i ludzie i tak to kupowali, teraz każdy by powiedział, że to skok na kasę, dlatego lepiej uważać.
Riot sobie w kulki leci. Kiedyś patch był o 2 tygodnie razem z champem. Champy nowe mnie nie obchodzą, ale teraz nowe patche tez wychodzą choelrnie długo jakby coś im się poprzestawiało... Częstotliwość patchy mogli zostawić, a tylko champy rzadziej wypuszczać.
Sądzę że reworkowanie jakichś 6 championów naraz może jednak zabierać trochę czasu, zwłaszcza że powoli zbliżają się finały sezonu oraz trzeba jeszcze zająć się balansem poza championami (itemy czy ostatnie zwiększenie armora na turretach). Riot bardzo dobrze robi nie wypuszczając setki nowych championów, a próbując przywrócić do życia starych (heimerze, och heimerze, kiedy w końcu będziesz nadawać się do użytku?)
Przecież Riot mówił na początku S3, że zmienia politykę i teraz będzie skupiał swoją uwagę na balansie gry, istniejących championach etc. Dlatego dostaliśmy już kilka reworków, kilka następnych jest w drodze, plus VU mapy 5v5. Teraz championy wypuszczają raz na ~miesiąc. Btw. dla mnie mogliby w ogóle go usunąć i od razu dopracować next championa. Przecież ten Lucian będzie uslessem ^^. No i oczywiście jedyne co przemawiało za jego OP dmg (SoTD) nie będzie na nim działało. Miał być Hyper Carry, a wyszło nijakie nie wiadomo co, bez cc i dmg'u. No, ale imo w ciągu tygodnia powinna wyjść łatka z Lucianem, taki niby "patch", bo w liście championów już się znajduje.
Lucian już jest pokazany w sklepie oraz na liście championów, jednakże nie jest jeszcze możliwy.
Obstawiam, że w najbliższym czasie(tydzień?) będzie na pewno dostępny.
Przecież ten Lucian będzie uslessem ^^. No i oczywiście jedyne co przemawiało za jego OP dmg (SoTD) nie będzie na nim działało. Miał być Hyper Carry, a wyszło nijakie nie wiadomo co, bez cc i dmg'u. No, ale imo w ciągu tygodnia powinna wyjść łatka z Lucianem, taki niby "patch", bo w liście championów już się znajduje.
Może i bez cc ale dmg ma i to bardzo ładny poza tym skill do ucieczki lub do gonienia + jeszcze movement speed po uderzeniu czegokolwiek co ma na sobie mark po wybuchu dodatkowo jego ulti w połączeniu z ulti j4 albo leony albo sony to gwarantowany kill albo nawet 2 no i jego przelicznik na Q też jest bardzo ładny i jako kolejny plus można zaliczyć że jest to bardzo mobilny carry co przy obecnej ilości championow z gap closerem się na pewno przyda. (BTW przelicznik z ap i as na ulti pozwolił mi podczas testu wyciagnac ponad 10k dmg a w przypadku ad i as 4.5k)
A odnośnie tematu też czekam i mam nadzieję że wyjdzie jak najprędzej swoją drogą dużo ludzi ma teraz lagi więc może riot już coś kombinuje albo po prostu mają znowu problemy
Czekam na ta postac tylko dlatego ze to ADC a jako ze gram ciagle tylko i wylacznie adc to wiadomo kolekcja musi byc:D
Witam czy zna ktos moze dokladna date premiery nowej postaci ? chodzi o Luciana