Lumia 535 vs 550

Witam!
Mam pytanie do osób które posiadają któreś z tych modeli.
Czy windows phone (lumia 535) ma obsługę makr w excelu? I czy windows 10 przy lumi 550 czyta te makra. Bo wychodzę z założenia, że skoro to czysty windows 10, to nie powinno być problemu.
Borykam się z problemem który z tych telefonów wybrać i obsługa makr będzie miała dość decydujący wpływ. Jest to bajer który bardzo mi ułatwi życie na studiach.

Pozdrawiam!

Ps: jeśli zły dział, to proszę o przeniesienie, bo nie wiem czy wpasowuje się w ten.
Ps2: nie chce propozycji innych telefonów. Wybieram konkretnie między tymi dwoma.

550 jest nowsza, posiada wbudowany windows 10, różnice są minimalne. 535 chodzi na windows 8.1, jednak można dograć windows 10.

Tyle to sam wiem, co nawet napisałem w poście wyżej. Chodzi mi o obsługę makr w excelu, gdzie android tego na bank nie ma, nie wiem co do win phone. :F

Jakbym brał Lumie, wybrałbym nowszą wersję. Zawsze masz win 10 :)

Ja mam 535 w dual sim , exela nie używam , ale jeśli miałbym wybierać tylko pod twoim kontem na studia , to brał bym 535 bo po prostu chyba ma wiekszy wyświetlacz. Jeśli pod kontem parametrów to 550. Ja lubię duże ekrany bo mi wygodnie. Co do samego telefonu od początku zakupu lipiec nie miałem z nim żadnego problemu , nie zaciął się ani razu , przeinstalowywałem windows 10 do 8.1 i odwrotnie. No i nie długo oficjalna aktualizacja , net na dual simie też chodził i z aero i sam play internet

Nie bardzo się orientuje, więc zapytam. Proces zmiany systemu z 8.1 na 10 jest darmowy? czy jakoś tam płatny?
A mógłbym mieć prośbę do Cię? Wysłałbym Ci plik excela z makrami, byś zobaczył czy dasz radę korzystać z nich? Nikt z moich znanych mi osób nie posiada komórek na windzie, same androidy :/

Do końca roku jest darmowa aktualizacja z win 8.1 do 10.

Aktualnego czy zeszłego? :v Bo po niedawnym sylwestrze może być różnie :D

Pod koniec tego roku wygaśnie oferta, pewnie wtedy kiedy minie rocznica win 10.

Witam!
Mam pytanie do osób które posiadają któreś z tych modeli.
Czy windows phone (lumia 535) ma obsługę makr w excelu? I czy windows 10 przy lumi 550 czyta te makra. Bo wychodzę z założenia, że skoro to czysty windows 10, to nie powinno być problemu.
Borykam się z problemem który z tych telefonów wybrać i obsługa makr będzie miała dość decydujący wpływ. Jest to bajer który bardzo mi ułatwi życie na studiach.

Pozdrawiam!

Ps: jeśli zły dział, to proszę o przeniesienie, bo nie wiem czy wpasowuje się w ten.
Ps2: nie chce propozycji innych telefonów. Wybieram konkretnie między tymi dwoma.