Lumosity

Chciałbym polecić forumowiczom bardzo przydatny serwis- lumosity.com, tzw. "trening mózgu". Jest to bardzo proste. Codziennie wykonujesz zestaw ćwiczeń, wątpię, żeby kiedykolwiek zajęło mi to więcej niż 10 minut. Każde ćwiczenie ma na celu poprawienia innej umiejętności. Umiejętności, które chcesz poprawić wybierasz przy rejestracji. Pierwsze trzy dni są za darmo, ale potem trzeba opłacać abonament. Można opłacić abonament na:

Miesiąc (14.95$)

Rok (79.95$- 6.70$/mies.)

2 lata (119.95$- 4.99$/ mies)

Całe życie (399.95$)

Mogę osobiście potwierdzić skuteczność. Właśnie skończyłem szkołę podstawową, a od kiedy używam Lumosity, moje oceny ( głównie w matematyce) poprawiły się. Od razu mówię: Nie jest to kopiuj- wklej z ich strony.

Dziękuję, dobranoc.

Troche wieje reklama. Ciekawe swoja droga ceny, calkiem spore.

#Edit

W sumie pobawilem sie troche i nie jest to takie zle, ale ceny napewno sa zbyt wysokie.

Takie ćwiczenia to taki bodziec mający na celu poprawić samoocenę i pewność siebie, a co za tym idzie poprawia wyniki w tym czym ktoś nie czuje się pewnie i daje jakieś tam wyniki.

Np. nie wahasz się nad tym czegoś nie jesteś pewien/wna i dzięki polepszonej samoocenie robisz zadania/cele efektowniej/efektywniej(już nie wiem które).

Takie coś dzięki czemu czujesz się lepszy/sza. Taka sztuczka psychologiczna.

Tak jak @Up napisał, ja sam do poprawy samooceny preferuje raczej zabawy ze snem, które działają, ale wymagają bardzo dużo treningu. A co do tego co napisał autor, kiedyś coś podobnego widziałem, i ludzie wypowiadali się o tym pozytywnie.

A jakież to zabawy ze snem Warcraft?

Chciałbym polecić forumowiczom bardzo przydatny serwis- lumosity.com, tzw. "trening mózgu". Jest to bardzo proste. Codziennie wykonujesz zestaw ćwiczeń, wątpię, żeby kiedykolwiek zajęło mi to więcej niż 10 minut. Każde ćwiczenie ma na celu poprawienia innej umiejętności. Umiejętności, które chcesz poprawić wybierasz przy rejestracji. Pierwsze trzy dni są za darmo, ale potem trzeba opłacać abonament. Można opłacić abonament na:

Miesiąc (14.95$)

Rok (79.95$- 6.70$/mies.)

2 lata (119.95$- 4.99$/ mies)

Całe życie (399.95$)

Mogę osobiście potwierdzić skuteczność. Właśnie skończyłem szkołę podstawową, a od kiedy używam Lumosity, moje oceny ( głównie w matematyce) poprawiły się. Od razu mówię: Nie jest to kopiuj- wklej z ich strony.

Dziękuję, dobranoc.