Lux

Witam. Gram w LoL'a już trochę czasu i zastanawiam się nad kupieniem Lux. Możecie mi wymienić jej + i - ? A może lepiej jest kupić Teemo ? Z góry dziękuję za odpowiedź.

ja ci nie wymienie plusów i minusów bo nią nie grałem nigdy. ale wczoraj grałem przeciwko niej. no i potrafiła połowe hp zjesc w kilka sekund:D dobra postac w end game.

Bardzo fajna postac :) jej combo niszczy niemal kazdego.

+Świetne Combo (Q>E>R>E)

+Dużo CC(slow, stun)

+Epickie Ulti z ogromnym dmg i krotkim CD (okolo 30s! z dobrym bulidem!) dzieki ktoremu łątwo dobijesz pod towerem gosci z malym hp badz uciekajacych.

+Tarcza ktora nie raz moze uratowac zycie towarzysza.

-Mało Hp

-Bardzo focusowana

-Długie CD na pozostałe czary.

Grałem Lux przez kilka miesiecy i naprawde polecam :) dużo ciekawsza postać od Teemo.

Plusy:

+Trzymasz się z tyłu dobijając laserem

+Jako support dobrze się sprawdza double snare/slow/tarcza

+Nie najgorszy dmg jak idziemy pod AP

+Przyjemna do gry

+Jak ma trochę AP to już nieźle farmi

+Laser (ult) jest bardzo często w end gamie

+Dobrze komponuje się jako 2, ale nie main AP Damage dealer

+dobry regen mp

Minusy:

-Typowy skill shooter - trzeba mieć niezłe wyczucie

-Duże trudności na początku

-Musisz pamiętać o trzymaniu się z tyłu

-Słabi i średni gracze - grają nią słabo

-Dłuuuuugie cooldowny na 3 podstawowych skillach, objawia się to tym, że gdy użyjesz skilli to tracisz automatycznie mechanizm ucieczki

-Niskie bazowe hp

-Łatwa do kontrowania (banshee)

-Jej zmorą są postacie posiadające własne tarcze

P.S. Ostatnio coraz więcej Lux jest nie wiedzieć czemu. Najcześciej spotykane summoner spele to:flash/clairvoyance

Dziękuję za odpowiedzi :) Teraz raczej ją kupię, i mam nadzieję że będzie mi się nią dobrze grało.

Teemo też nie będzie złym wyborem. Nie powiem, że Lux nie ma epickiego ulti, bo ma (40% cdr = 24s cd). Teemo to dobry pick na solo top, w odpowiednich rękach miażdży moszne.

Lux potrafi tym ulti ładnie "przydzwonić" tylko straszny papier, musi stać zawsze z tyłu, a jak ktos od tyłu podejdzie to przerąbane - Gracz skupia się na teafighcie a z tyłu jakiś meele tylko pyk-pyk-pyk i nie ma Lux.

czy ja wiem, czy ona taki papier ? to zależy jeszcze od itemków jakie wybierasz (rod of ages, banshee's veil i takie tam)

na moje oko to ona ma dość przyzwoite hp jak na maga, a do tego jeszcze drobna tarczka ;p

Witam. Gram w LoL'a już trochę czasu i zastanawiam się nad kupieniem Lux. Możecie mi wymienić jej + i - ? A może lepiej jest kupić Teemo ? Z góry dziękuję za odpowiedź.