Witam. Gram w LoL'a już trochę czasu i zastanawiam się nad kupieniem Lux. Możecie mi wymienić jej + i - ? A może lepiej jest kupić Teemo ? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Lux
ja ci nie wymienie plusów i minusów bo nią nie grałem nigdy. ale wczoraj grałem przeciwko niej. no i potrafiła połowe hp zjesc w kilka sekund:D dobra postac w end game.
Bardzo fajna postac jej combo niszczy niemal kazdego.
+Świetne Combo (Q>E>R>E)
+Dużo CC(slow, stun)
+Epickie Ulti z ogromnym dmg i krotkim CD (okolo 30s! z dobrym bulidem!) dzieki ktoremu łątwo dobijesz pod towerem gosci z malym hp badz uciekajacych.
+Tarcza ktora nie raz moze uratowac zycie towarzysza.
-Mało Hp
-Bardzo focusowana
-Długie CD na pozostałe czary.
Grałem Lux przez kilka miesiecy i naprawde polecam dużo ciekawsza postać od Teemo.
Plusy:
+Trzymasz się z tyłu dobijając laserem
+Jako support dobrze się sprawdza double snare/slow/tarcza
+Nie najgorszy dmg jak idziemy pod AP
+Przyjemna do gry
+Jak ma trochę AP to już nieźle farmi
+Laser (ult) jest bardzo często w end gamie
+Dobrze komponuje się jako 2, ale nie main AP Damage dealer
+dobry regen mp
Minusy:
-Typowy skill shooter - trzeba mieć niezłe wyczucie
-Duże trudności na początku
-Musisz pamiętać o trzymaniu się z tyłu
-Słabi i średni gracze - grają nią słabo
-Dłuuuuugie cooldowny na 3 podstawowych skillach, objawia się to tym, że gdy użyjesz skilli to tracisz automatycznie mechanizm ucieczki
-Niskie bazowe hp
-Łatwa do kontrowania (banshee)
-Jej zmorą są postacie posiadające własne tarcze
P.S. Ostatnio coraz więcej Lux jest nie wiedzieć czemu. Najcześciej spotykane summoner spele to:flash/clairvoyance
Dziękuję za odpowiedzi Teraz raczej ją kupię, i mam nadzieję że będzie mi się nią dobrze grało.
Teemo też nie będzie złym wyborem. Nie powiem, że Lux nie ma epickiego ulti, bo ma (40% cdr = 24s cd). Teemo to dobry pick na solo top, w odpowiednich rękach miażdży moszne.
Lux potrafi tym ulti ładnie "przydzwonić" tylko straszny papier, musi stać zawsze z tyłu, a jak ktos od tyłu podejdzie to przerąbane - Gracz skupia się na teafighcie a z tyłu jakiś meele tylko pyk-pyk-pyk i nie ma Lux.
czy ja wiem, czy ona taki papier ? to zależy jeszcze od itemków jakie wybierasz (rod of ages, banshee's veil i takie tam)
na moje oko to ona ma dość przyzwoite hp jak na maga, a do tego jeszcze drobna tarczka ;p
Witam. Gram w LoL'a już trochę czasu i zastanawiam się nad kupieniem Lux. Możecie mi wymienić jej + i - ? A może lepiej jest kupić Teemo ? Z góry dziękuję za odpowiedź.