Podbijam temat bo mam takie prawo i nadal szukamy ludzi. Napisze coś od siebie do nowych ludzi którzy się zastanawiają. Gra ma ciekawą fabułe (tylko trzeba czytać dialogi) a poza tym jest lepsza niż się wydaje i populacja jest lepsza niż w nowych produkcjach . Serdecznie polecam dziki dzik
[Mabinogi] - Anime MMO. Gildia Rutari poszukuje nowych graczy
Odrzucasz mnie od gry słowami że "nawiązuje do anime" - czegoś czego zwyczajnie nienawidzę, nie trawię oraz pluje na to.
Mabinogi miało kiedyś fajny klimat gdy ludzie z pelerynami i kapturami przy ognisku grali na instrumentach przy wieczorze w startowej wiosce...Aaah
Na szczęście dalej tak jest, zwłaszcza że za siedzenie w mieście i granie są bonusy - można spotkać od groma grupek które siedzą i sobie grają muzyczkę od tak. Dlatego właśnie chcemy zebrać i naszą grupę, gromadę cebulaków która będzie razem grała. Jednak samemu granie tylko do pewnego stopnia jest przyjemne. Tak więc zapraszamy wszystkich nowych. A jezeli ktoś rozmyśla czy wrócić, to teraz jest genialny event dla ludzi, którzy nie grali 60+ dni(można zgarnąć dobra broń) no to tyle, widzimy się w grze !
To że Ty nie lubisz anime to tylko Twoja sprawa. Ale mabinogi ma jednak "ten styl" który został wykreowany na podstawie "anime" to że masz z tym problem to wiesz, wolałbyś mabinogi w oprawie graficznej typu black desert? Poza tym nasuwa mi się pytanie czy Ty nie lubiłeś mabionogi za oprawę? Jeżeli oprawa Ci nie przeszkadzała to jesteś hipokrytą albo nie umiesz wyciągać wniosków z czytania cudzych postów. Nie będę pisał że jest z Tobą niedobrze. Ale powiem Ci jedno Gracze w mabinogi są świetni, mimo iż jestem nowy w grze, usiadłem raz w okolicach godziny 23. Spotkałem z 8 graczy w dunbarton i pisałem z nimi przez 2h. Mimo iż mój angielski jest dosyć kulejący ze względu na gramatyke, to nikt mnie za to nie obrażał, przeciwnie starali się pisać tak abym zrozumiał, wytłumaczyć mi kilka rzeczy, jedna osoba dała mi jakiś strój z aktualnego eventu, jak on napisał cytując na polski " Będziesz wyglądał lepiej w tym, załóż to. To jest prezent dla nowego w mabionogi powodzenia w grze". I zdążyłem zauważyć że większość graczy tak postępuje. Są przyjaźnie nastawieni i starają się pomóc jak ktoś ma problem. Nie trawię ludzi Twojego pokroju którzy mają problem jak ktoś napisze coś czego nie są w stanie przełknąć. @PanLowca idź stąd siło nieczysta.
@Reydive Łał, kolejny fanatyk atakuje.
Zauważ że ja nic do żadnych graczy nie mam to po pierwsze więc nie wyciągaj z butów bo będziesz jeszcze niższy..
Po drugie w Mabinogi podoba mi się klimat "wiosek z farmami" ale nic więcej, oprawa graficzna na podstawie mangi czy anime czy innych bajek mnie zwyczajnie odrzuca i to tutaj mam tylko na myśli.
Po 3 stawiam tutaj kropkę ponieważ z fanatykami takimi jak ty zwyczajnie nie warto pisać bo zawsze sobie coś dodacie czy powiedzie znane mi już "A oglądałeś w ogóle?"
Pozdrawiam serdecznie!
@PanLowca Wypraszam sobie nazywanie mnie fanatykiem ponieważ jestem tylko skromnym uczniem technikum. Mój post ma praktycznie przekaz taki sam jak Twój pierwszy w tym temacie lecz w nim jest przedstawione inne zdanie. W moich oczach wyglądasz jak hejter który nie ma co robić tylko rzucać mięsem w poglądy innych. Mam kilka pytań do Ciebie. Zacznę od tego iż Nie jestem fanatykiem ponieważ nie ma to żadnego sensu. To tak słowem wstępu. Po pierwsze czy nienawidzisz ludzi którzy mają pozytywne zdanie dotyczące anime? Po drugie czy potrafisz się dogadać z ludźmi którzy mają inne zdanie na dany temat? Po trzecie kim dla Ciebie jest "fanatyk"? Po czwarte co chciałeś osiągnąć pozostawiając komentarz w tym temacie? Po piąte czy z Tobą da się normalnie dyskutować? I w ogóle czym jest dla Ciebie dyskusja?
Poza tym ja nienawidzę ludzi którzy nie potrafią nerwów trzymać na wodzy i z takimi nie rozmawiam, bo jest to samo w sobie nie możliwe.
Wytłumacz mi jeszcze jedną rzecz nie chce zostawiać akurat tego bez odpowiedzi ponieważ z jednej strony lubisz populacje w mabinogi ale z drugiej masz problem z oprawą graficzną. A to o czym pisałeś to jest dizajn poziomów.
Powiem tak ja lubię oglądać anime. To czy inni je lubią czy nie to ich sprawa i nie zamierzam nikogo zmuszać do zmiany przekonań bo to jest wręcz jakbyś poszedł do kościoła czego nie życzę, robią tam prania mózgów. W sumie miałem napisać kilka słów o fanatykach ale wstrzymam się do liczby 1488.
Jest obecnie 20-21 generacji fabularnych questów więc jest ich bardzo dużo, gram w to od 7 lat i jeszcze się nie znudziła, bo można praktycznie wypróbować każdą klasę i wszedł nowy, lepszy tutorial. Możliwości są nieograniczone. Grafika jest bardzo zbliżona do anime, ale jednak bardziej koreańska niżeli japońska.
Witam, zainstalowałem sobie dziś mabi, i przy tworzeniu postaci wyskakuje mi błąd z ffmpeg.dll. Wie ktoś jak się go pozbyć? Nadmienię tylko, że ffmpeg mam "zainstalowany".
jest 18 generacji fabularnych. 4,5,6 nie mają fabuły głównej.
ffmpeg.dll jest plikiem systemowym który powinien być w windowsie i powinien działać, możesz mieć coś zepsutego z systemem. Musisz mieć kopię zarówno w System32 jak i SysWOW64.
Zainteresowała mnie specjalizacja barda, ale zdaję sobie sprawę z tego, że nie jest to dobry pomysł, żeby grać bardem bez żadnej specjalizacji atakującej. I takie mam pytanie od tych bardziej obeznanych, czy mag + bard ma rację bytu, i czy zazębiają się wzajemnie? A może lepszym połączeniem było by Archery/Music?
Ja mam specjalizację Warrior/Bard i dobrze się ze sobą zgrywają, więc nie ma problemu by Barda zgrać ze wspomnianymi przez ciebie profesjami
Rasun, bard świetnie wspomaga klasę maga - dwa skille dają ogromną ilość inteligencji co zwiększa Ci obrażenia czarów, masz uśpienie które daje Ci czas na użycie zaawansowanej magii, czy zwykłe przyspieszenie regeneracji mamy/castowania. Innymi słowy, nie masz lepszego wyboru niż właśnie te dwie klasy na początek. No i zapraszam do nas na discorda, lub dodanie nas do gry to zawsze odpowiemy na Twoje pytania szybciej, lub też pomożemy z questami
@Rasun - w Mabi bard to prawie w całości buffer, z dużą ilością AoE buffów i aur oraz odrobinką crowd control. Jeżeli masz z kim grać non-stop to potencjalnie mógłbyś tylko bardować ale nie ma po co sobie żałować zdolności solowania. Oficjalnie, możesz mieszać barda z dowolną klasą i będzie się świetnie spisywał mimo wszystko.
Jeżeli jednak chcesz min-maxować interesują cię klasy używające Will, Stamina i Dex, czyli statów które zwiększają się przy levelowaniu skilli barda. Pośród nich dominują:
Ninja - prosta w obsłudze klasa która dobrze radzi sobie w melee i świetnie na średni dystans z bardzo dużą ilością potężnych AoE
Archer/Crossbow - specjalizacja do walki na odległość na duże dystanse
Martial Artist - szybkie ataki bardzo łatwo łączone w comba, świetny w 1v1
Fighter - Zwykle człowiek z dwoma mieczami albo gigant z mieczem dwuręcznym i tarczą, choć można grać w dowolnej kombinacji i dawać sobie świetnie radę. Fighter jest prosty w obsłudze i skuteczny dlatego rekomenduje się go newbie. Nisko na tej liście bo mało korzysta z dex.
Jeżeli pójdziesz w magię poradzisz sobie bardzo łatwo nie tracąc wcale dużo dmg. Jest to kwestia pojedynczych punktów. Idąc w magię, chcesz swoją pierwszą postać zrobić jako maga dla darmowej różdżki, następnie nabyć lightning bolt i expić za jego pomocą. Granie magiem idzie ci na rękę, bo z pomocą party możesz zdobyć więcej zaklęć supportowych aby zmaksymalizować swoją grę jako buffer/supporter. Jeżeli idziesz w magię, chcesz maksować swój skill musical knowledge jako bard, ponieważ zwiększa ci on int. Będziesz miał nieco mniej AP na pozostałe buffy ale twój dmg utrzyma się na sensownym poziomie.
Ja sam z grą styknołem się niedawno gram jako marionetkarz / fighter ( na początku martial art używałem ale okazało się że mi to nie odpowiada ). Poza tym dodatkowo rozwijam umiejętności barda i łucznika. Da się, da a czy działa to co innego. Można na początku praktycznie do woli zmieniać skille tak więc bez obaw.
Ja sam z grą styknołem się niedawno gram jako marionetkarz / fighter ( na początku martial art używałem ale okazało się że mi to nie odpowiada ). Poza tym dodatkowo rozwijam umiejętności barda i łucznika. Da się, da a czy działa to co innego. Można na początku praktycznie do woli zmieniać skille tak więc bez obaw.
Za dużo. Wybierz maks dwie, zresetuj skille i zignoruj pozostałe. Marionetkarz jest bardzo solową klasą bo zbyt długo zajmuje mu swap broni, więc jak chcesz go z czymś łączyć to najlepiej bard. Ogółem rozkładając zdolności jako bard masz nie tyle więcej skilli co dwie postaci na jednej, które biją się o AP.
Ogółem martwić się nie musicie. Prędzej czy później będzie was stać aby wymaksować każdą klasę w grze na jednej postaci. Na początku póki robicie główną fabułę, polecam raczej specjalizować się w jednej bądź dwóch żebyście mogli dość łatwo wzmacniać wyexpione skille.
Dalej szukamy osób do wspólnej gry ! Wiadomo, czym nas więcej tym lepiej. Aktualnie staramy się codziennie robić wypad na jakieś dungeony, gdzie nawet supportujące klasy mają coś do roboty Gra aktualnie przechodzi duże zmiany co do balansu, więc to idealny moment by zacząć grać przykładowo jako gigant ( Kolejne patche zrobią z niego potwora) gra posiada swoje wiki, więc nawet questy są krok po kroku wytłumaczone. Jak zawsze ktoś będzie czekał na discordzie,komentarzach i grze pod nickiem "Yeffen". Zapraszam gorąco !
Edit: Wstawiam wam aktualnego discorda, ten na początku odnosi się do starej grupy.
Jeszcze raz gorąco zapraszam
Witam, chciałem zaprosić Was do wspólnej gry w Mabinogi- MMO bazującym w 100% na popkulturze japońskiej, istniejących serii anime (SAO, UBW), oraz autorskim świecie fantasy inspirowanym mitologią szkocką.
Grafika (3D) mimo iż nie pierwszej świeżości oddaje klimat pełnoprawnego anime. Mabinogi to nie tylko zabijanie coraz silniejszych potworów, trzon gry opiera się głównie na aktywnościach pobocznych (poziom doświadczenia nie ma znaczenia), rozwijaniu umiejętności wytwórczych, muzycznych (możliwość grania własnych utworów), kulinarnych, czy próbie zdania egzamiu na królewskiego alchemika. Rozwój postaci nie jest ograniczony przez system klas postaci - rozwijasz te umiejtności które uważasz za ciekawe oraz przydatne. Wszystkich chętnych do przeżycia wspólnej przygody zapraszam do odzewu - https://discord.gg/mRyKvHK . Pozdrawiam ~ Rodhart
Czy gildia jest dalej aktywna i dalej szukacie osób?
Jak tam się trzymiecie? Szkoda tylko że stara ekipa się rozpadła, i gdzie nasza koleżanka się podziała. XD Pozdrówcie haissego ode mnie. BTW. nunuku cały czas stara się przekonać mnie do powrotu.
.
Swoją drogą, gra jest całkiem spoko. można szlifować angielski, ale to nie jest najważniejsze. Najważniejsze że można grać na instrumentach. Nie jedną nockę spędzicie w mieście w grupie innych muzyków, brzdękając nie raz często znane melodie. Jakby nie patrzeć ta gra to piaskownica Tak więc jak nie to to znajdziecie co innego dla siebie.