Mag max DPS (inst)

Witam po przeszukaniu kilkudziesięciu stron nadal nie znalazłem konkretnej odpowiedzi mianowicie mam 84lvl mag arcane l mam prawie zawsze najmniejszy dmg mimo to że próbowałem różnych kombinacji zawsze było to samo teraz jeszcze w dodatku weszło mist of pandaria i się całkiem pogubiłem.

.

Dodam jeszcze że chodzi o max dps na 1 celu nie wiem czy coś to zmieni ale mam do dyspozycji 10k złota na eq.

pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

http://www.maxdps.com/

Dpsa osiąga się za pomocą dobrej rotacji + eq co wiąże się z obowiązkowym 85lvlem.

Bo Mag Arcane zbyt wielkiego DPS'u nie wykręci, szczególnie w porównaniu z Fire Magiem, ale wszystko zależy od EQ

Serio jak można nie ogarniać klikania jednego przycisku czyli - arcane blast i co 2 minuty odpalenie Arcane Power ewentualnie trinket.Daj swoje armory to ewentualnie się czemuś zaradzi, gdy zobaczę eq i build, albo dobra powiem Ci co najlepiej zrobić.

Pamiętaj, że ja magiem nie gram i to co napiszę może nie być jakiś super mego pomocne.

Zacznijmy od buildu:

http://eu.battle.net/wow/en/tool/talent-calculator#ea!02111.!aUmq

I teraz dlaczego właśnie on:

Tier1 Presence of Mind - Wiadomo co 90sec masz instant arcane blast nie muszę tłumaczyć czemu to jest najlepszy wybór.

Tu masz macro gdyby klikanie tego było zbyt trudne;

#showtooltip Arcane Blast

/script UIErrorsFrame:Hide()

/cast Presence of Mind

/script UIErrorsFrame:Clear()

/script UIErrorsFrame:Show()

/cast Arcane Blast

Tier2 Ice barier - wiadomo zerowy pushback jest zawsze przydatny.

Tier3 - tutaj wybierasz co chcesz te talenty są przystosowane do pvp co nie zmienia faktu, że na niektórych walkach mogą się przydać, ale wydaję mi się, że Ice ward będzie najlepszym wyborem.

Tier4 Cauterize - prawdopodobnie nie raz uratuje Ci życie, ewentualnie Cold Snap gdybyś musiał użyć ice blocka 2 razy pod rząd chyba głównie na pvp będzie przydatne.

Tier 5 - Tutaj muszę się znowu rozpisać ponieważ te skile będą wchodzić do twojej rotacji:

-living bomb: używasz na walkach aoe gdzie masz powiedzmy 4-6 wrogów, ale daje także duży bost do dps na single target.

-Frost bomb: to samo co wyżej z tym, że używasz go na walkach gdzie masz znacznie większą liczbę mobów.Prawdopodobnie najbardziej przydatne będzie na raidach przy czyszczeniu trashu.

-Nether tempest: tego będziesz prawdopodobnie używał przez większość czasu czyli single target, typowy dot który dodatkowo zadaje obrażenia losowemu celowi w obrębie 10 yardów.

Glyphy Major:

Wymagane:

[Glyph of Fire Blast] - Powinieneś go zawsze mieć dzięki niemu możesz aplikować living bomb za pomocą Fire Blast, a także frost bomb automatycznie wybucha.

[Glyph of mana gem] - Też bardzo ważny, wiadomo więcej mana gemów = więcej many i większy dps na długich walkach

Opcjonalnie:

[Glyph of Arcane Explosion] - Powiększa zasięg arcane explosion o 5 yardów przydatne gdy moby nie trzymają się przy sobie tylko są rozrzucone.

[Glyph of Arcane Power] - podwaja czas trwania arcane power, niesamowicie przydatne na krótkich walkach czyli instancjach.

Glyphy Minor

[Glyph o loose mana] - twój mana gem odnawia mane w czasie 5 sec zamiast instantowo co pozwala Ci mieć dłużej 100% many i większy dps.

Resztę wybierz co chcesz.

Rotacja:

Single target- zależy co wybrałeś w tier5, ale najlepszym wyborem na instancje będzie prawdopodobnie living bomb więc będzie to wyglądać mniej więcej tak:

1.Nakładasz living bomb pamiętając o refereshowaniu go zaraz po wybuchu.

2.Kastujesz Arcane missiles zawsze gdy procnie.

3.Kastujesz Arcane barrage gdy nabijesz 3-4 staki Arcane Charge.

4.Kastujesz Arcane blast żeby nabijać staki w arcane charge

5.Używaj Arcane Power za każdym razem gdy zejdzie cooldown a wraz z nim pamiętaj o trinkecie czy tam potionie.

Jak widzisz nic trudnego będziesz się trzymał tych zasad powinno być k.

Armor który będziesz używał to Mage Armor wiadomo mastery zawsze przydatne:).

Priorytet statystyk:

1.Intelect - Zwiększa bazowe obrażenia wszystkich skili, najważniejszy stat.

2.Hit rating[do 15%] - Zmniejsza twoją szanse na chybienie, wiadomo im więcej chybień tym mniejszy dps nie musisz wychodzić powyżej 15% ponieważ to już niczego nie zmieni.

3.Mastery Rating - Mastery - Mana Adept zwiększa twój dmg w zależności od tego ile masz many, dlatego starasz się mieć zawsze jak najbliżej 100% i własnie dlatego glyph of mana gem jest tak ważny.

4.Haste Rating - Zwiększa szybkość kastownia skili jak i regeneracji many, staraj się uzyskać 14%.

5.Critical Strike Rating - zwiększa szanse na krytyczne uderzenie, najmniej przydatne dla arcane maga.

Gemy:

Meta:[burning Shadowspirit Diamond] +54% int i +3% critical strike rating.

Blue:[Veiled Shadow Spinel] +25% int i +25 hit ratingu.

Yellow:[Artful Lava Coral] +25int i 25 mastery [Reckless Lava Coral] +25int i +25haste .

Red:[brilliant Queen's Garnet] +50int.

Enchanty:

-Shoulders - [Greater Inscription of Charged Lodestone] dodaje +50int i +25haste

-Cloak - [Enchant cloack - Greater Intellect] dodaje +50int

-Chest - [Enchant Chest - Peerless Stats] dodaje +20stat

-Bracers - [Enchant Bracer - Mighty Intellect] dodaje +50int

-Gloves - [Enchant Gloves - Haste] lub [Enchant Gloves - Greater Mastery] Zależy co bardziej potrzebujesz to wybierasz +50 haste, lub +65 mastery

-Belt - [Ebonsteel Belt Buckle] dodaje jedno miejsce na gem do paska.

-Leggings - [Powerful Enchanted Spellthread] dodaje +95 int oraz +80staminy

-Main Hand - [Enchant Weapon - Power Torrent] gdy procnie to zwiększa intellect o +500 na 12sec

-off hand - [Enchant of-hand - superior intellect] dodaje +40int.

Pamiętaj, że niektóre te enchanty są bardzo drogie więc na słabsze itemy stosuj słabsze odpowiedniki

Zanim podam eq jedno pytanie gdzie się ss zapisują? bo naklikałem już ich trochę a folderu nie ma nigdzie :P

,,Bo Mag Arcane zbyt wielkiego DPS'u nie wykręci, szczególnie w porównaniu z Fire Magiem, ale wszystko zależy od EQ "

Z fire magiem miałem mniejszy dps niż w arcane

No ja akurat miałem o wiele większy, no ale to EQ jest bardzo ważne :P

Foty zapisują się gdzieś w folderze z WoW'em.

no właśnie nie ma w katalogu głównym ani w folderach czytałem że niby po zrobieniu ss robi się ten folder ale zrobiłem z 15 ss i nie ma dalej :/

wbij 85 i lataj po bg . jakieś 20k honoru zbierz ;D i na set http://www.wowhead.com/itemset=-459 :>

a może po prostu jeśli ktoś ma czas po prostu spotkamy się w wowie i sprawdzi się przez inspect (serw azjol-nerub horda eu)

gmyzio ale zanim zbiorę to i tak do tego czasu będę lamił na instach :P

Darklord posiadam już ss były wywalone gdzieś w czeluściach moje go dysku zaraz je wyślę na gg tylko musisz być dostępny :) i dziękuję od razu za pomoc bo gram w wowa troche ale nie ogarniam go dalej przyzwycziłem się do romka itp mmo w których po prostu klikasz 1-3 skille w koło (miałem tam tanka) :P

warn_ico.png
Trzy posty to dwa warny. Posty się edytuje! - crracked

Kolego, 3 posty? Ogarnij sie troche... Wstaw je tutaj lepiej

Zamiast robić screeny wyślij mi Armory twojej postaci, albo podaj nick i server to sam sobie znajdę :).

Mam nadzieję, że to co napisałem kilka postów wyżej komuś się przyda a także Tobie:).

Witam po przeszukaniu kilkudziesięciu stron nadal nie znalazłem konkretnej odpowiedzi mianowicie mam 84lvl mag arcane l mam prawie zawsze najmniejszy dmg mimo to że próbowałem różnych kombinacji zawsze było to samo teraz jeszcze w dodatku weszło mist of pandaria i się całkiem pogubiłem.

.

Dodam jeszcze że chodzi o max dps na 1 celu nie wiem czy coś to zmieni ale mam do dyspozycji 10k złota na eq.

pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.