Magia

Witam, chciałem pochwalić się moimi osiągnięciami w dziedzinie iluzji. Otóż interesuje się tym i moim guru jest niejaki David Blaine. Oczywiście nie łudzę się że kiedyś będę lepszy niż on ale fajnie czasem zrobić na kimś wrażenie, dobrze wykonując jakąś sztuczkę. Teraz pokażę wam jakie sztuczki potrafię zrobić. Aha gdybym miał kamerę nagrałbym te sztuczki w moim wykonaniu ale musicie je obejrzeć w oryginale :D

http://www.youtube.com/watch?v=EZbkq9vSDMU...feature=related /emoticons/nowe_biggrin.png" alt=":D" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20">

http://video.google.pl/videosearch?q=pecho...emb=0&aq=f# /emoticons/nowe_biggrin.png" alt=":D" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20">

Umiem duuużo więcej sztuczek m.in znajdowanie karty w talii ; kiedy pstrykam w kartę zmienia się ona w inną ; znikanie karty też nie jest mi obce :D

Proszę osoby również się tym interesujące o wypowiedzi, mam nadzieję że takie osoby się tu znajdą.

Pozdrawiam.

No fajnie, ale ciekaw jestm czy czy nie kłamiesz że je umiesz

Serio umiem, to moja pasja. Po za tym nie ma nic lepszego niż satysfakcja z dobrze wykonanego triku, kiedy to ludzi otwierają usta ze zdziwienia :] BTW wystarczy mieć zręczne palce i dobry kontakt z tym komu pokazujesz trik, dlatego to jest iluzja. Zamierzam pożyczyć od kogoś aparat cyfrowy i nagrać filmiki, jak to zrobię dam linka do mojego kanału na YT :D

Woli sprecyzowania... temat powinien się nazywać Iluzja gdyż Magia nie istnieje - przynajmniej w tym świecie ;)

Co do iluzji byłem parę lat temu na komunii mojego młodszego kuzyna. Na imprezę został zaproszony znajomy wujka, który za parę groszy miał zabawiać dzieciaki sztuczkami. Wiele widziałem, ale tamten koleś robił naprawdę niesamowite sztuczki. Wyciągał różne przedmioty z kieszeni nieznajomych ludzi, wiązał fajne supełki, robił ruszające zwierzątko z taśmy itp itd. Po występie chwile z nim gadałem i mówił, że większość sztuczek się nauczył dzięki dosyć drogim poradnikom z zagranicy + z "obozów" iluzjonistycznych, które się odbywają raz na rok w jakiejś tam mieścinie :P

hehe niezłe masz zainteresowania

czekam na twój filmik ;)

Heh nice :D Osobiście wszystkie sztuczki nauczyłem się z neta, ale dosyć trudno znaleźć wyjaśnienia bardziej skomplikowanych trików. Powiem tylko że większość karcianych sztuczek opiera się na tych samych 2-3 schematach :]

Arm Twista sam umiem zrobić fajna sztuczka umiem mało i z chęcią posłuchał bym na PW drogi Margonie o tych sztuczkach oczywiście zostało by to w tajemnicy co ty na to?

Ten temat ruszył mnie do stworzenia nowego działu. Dzisiaj się zarejestrował a już szaleje, a już robi rewolucje! :F

Dzięki za pozytywne komenty :D Drogi Jokerze jak wiemy iluzjoniści nie zdradzają swoich sztuczek ale jako że jestem amatorem wyjawię tutaj sekret sztuczki Pechowiec :D No to jedziemy

1: Bierzemy Asa czerwonego, czarnego i Jokera. Układamy je w nast. kolejności na dole talii as czarny, w środku as czerwony, na górze joker.

2: Pokazując pierwszą karte wykonujemy Double Lift, czyli tak naprawdę bierzemy dwie karty tak aby wyglądało jak jedna karta i pokazujemy środkową kartę. Odwracamy karty z powrotem i odkładamy pierwsza kartę czyli jokera (widz myśli że asa czerwonego). Dalej pokazujemy asa czerwonego mówiąc że mamy 2, odkładamy na jokera, i pokazujemy asa czarnego (również odkładamy na resztę kart).

3. Teraz mamy nast. ułożenie kart w ręku: Joker na dole. czerwo w środku, czarny na górze. Mówimy że przekałdamy asa czarnego na spód ale tak naprawdę zwinnym ruchem przekładamy jokera z dołu na wierzch tali.

4. Pokazujemy dolną kartę a tam as czerwony. Rozsuwamy karty tak jak na filmiku w pierwszym poście (środkowa karta wysunięta, górna i dolna równo ułożone) i zgadujemy że czarny as jest na górze. Odwracając górna kartę tak naprawdę chwytamy górną i dolną tak aby wyglądało jak jedna karta. Odwracamy a tam znów czerwony as. Kładziemy to na górę talii co powoduje że mamy czerwonego asa w środku :D

5. Następnie udowadniamy że mamy czarnego asa w ręku pokazując spód talii. Teraz zgadujemy gdzie jest czerwony as. I teraz powtarzamy to co już robiliśmy. Mówimy że czerwo jest na górze, znów chwytamy kartę górną i dolną itp. powtarzamy to co robiliśmy zgadując gdzie jest czarny as. W momencie kiedy w środku znajdzie się czarny as musimy udowodnić że w reku mamy 3 karty. Kładziemy górną kartę na stół mówimy 1, kładziemy na to środkową i mówimy 2, w końcu kładziemy na to ostatnią kartę mówiąc 3. Teraz rozkładamy karty tak jak na filmiku oprócz ostatniej. Karzemy odgadnąć jaka karta to jest. Odwracamy i obserwujemy zaskoczoną widownię :D

Post ten jest trochę chaotyczny ale nie wiedziałem jak to opisać. Do dobrego wykonania tej sztuczki musimy opowiadać też ciekawą historię. Trik wymaga dużo praktyki aby Double Lift wyglądał jak jedna karta.

Pozdro all :D

Margon jeśli ci te triki wychodzą to gz , szacunek ci sie należy , jak walisz w ch.... to twoja sprawa alenikt nie lubi byc smieszynym . Trenbuj dalej , tylko z niagary w beczce nie spadaj:)

Margon jeśli ci te triki wychodzą to gz , szacunek ci sie należy , jak walisz w ch.... to twoja sprawa alenikt nie lubi byc smieszynym . Trenbuj dalej , tylko z niagary w beczce nie spadaj:)

A ty jak jestes pijany to nie pisz postow.. Trenbuj... co to ku... jest?

Co do tematu. Szacun. kKiedys sam staralem sie cos ogarnac.... ale do tego trza miec cierpliwosc.

Natomiast ja czytając ten post będąc ówcześnie zjaranym z fragmenu o nie walenie w ch dostałem ataku śmiechu :P

Hmm broda nie bardzo rozumiem o co ci chodzi..

sam nie wiem słuchaj mnie to zima w laćkacxh bedziesz biegał:)

Lol widzę że chyba jednak ktoś tu nie jest do końca trzeźwy xDD

trzeżwy byda pop zgonie :P

To ja może to przetłumacze

,,Trzezwy bede po zgonie :P"

Brodziel, mosz u mnie plus :D

Tyś je typowy śląski chop :D

Domy rade Gorolom :D

Dorwałem się do cyfrówki :D Zgodnie z obietnicą mam zamiar zamieścić parę filmików ze sztuczkami w moim wykonaniu, wszystkie będą dopiero wieczorem więc będę Wam dawać linki po kolei :] Oceniajcie i komentujcie jak wam się podoba (pamiętajcie tylko że ja to robię amatorsko)

http://www.youtube.com/watch?v=g4CgilMf4AM --> kajdany szaleńca w moim wykonaniu, ten trik to klasyk. Wciąż jest wykonywany przez największych np. Copperfielda

Edit: Filmik źle nagrany na razie usuwam, niedługo wstawię na nowo.

Nie skumałem o co w tym filmiku chodzi ;/