Magowie bez many

Witam!

dopiero zaczynam przygode w LoL'u i niewiem jaką postacią grać.

Zainteresowali mnie postacie bez many grałem Katariną... assasin nie dla mnie. Pózniej kumpel dał mi konto gdzie jest keenen... Cudna postać mag stuny i bez many. Są jeszcze jakieś postacie podobne do kennena? Chodzi mi o maga bez many

Vladimir, Mordekaiser, Akali (hybryda).

Mordekaiser to jest wojownik chyba. Niewiem nie znam się ale raz z nim grałem to na jakiegoś tanka wyglądał i grał jako tank. Akali to jest assasin więc odpada. A z Vladimirem nigdy nie grałem i nigdy go jeszcze nie widziałem

Kennen, Vladimir

@DaGama

Po co kretynie posty sobie wbijasz, napisał wyraźnie, że gra kennenem a ja mu vladimira poleciłem =_=

@Superiors

Mordekaiser może być tankiem, ale wszystkie spelle ma pod AP więc większość ludzi kreuje go na "Maga" bo lepiej się w tym po prostu sprawdza, ma kosmiczny dmg a do tego no cost na spellach (no jego spelle kosztują HP ale nieznacznie).

Mordekaiser z revolverem albo WoA już ma spelle za free. Do tego potęzna tarczka robi z niego praktycznie niezniszczalnego.

Mimo tego , że nie chcesz akali , to polecam ci ją , gdyż jest to bardza łatwa i bardzo dobra postać :D.Kennena wczoraj kupiłem i muszę powiedzieć , że kozak ;).Vlad to średnia postać.Wymaga trochę czasu , bo jest nieco trudna.Z magów to wszyscy , mogę jeszcze dla ciebie zrobić liste postaci bez many , które opierają się na skillach :

-Shyvana (dmg , offtank , dobra w jungli)

-Lee sin (bdb w jungli jak i solo top)

-Shen (bdb tank)

-Katarina

-Akali

-Kennen

-Mordekaiser

-Vladimir

-Garen (bdb tank , albo też cryt)

-Renekton (świetny offtank)

To wszystkie jaki mi przyszły do głowy , mogłem parę ominąć :D.Osobiście polecam ci na początek akali , albo morde.

Co do Renektona to warto wspomnieć, że jest określany jako AD caster - dość mocno opiera się na skillach jak na postać AD.

@up: zapomniałeś o Trynda i o Riven.

Boże ludzie co wy piszecie ?? Autor zapytał się o "MAGÓW" bez many

Gruca dzięki na razie gram tym kennenem ale zastanawiam się nad vladimirem. Fajne skille posiada i te ulti :D

co do akali, kennenow etc

to że ma energie zamiast many to póżniej tylko kłopot, w dłuższych teamfightach taka postać wymięka, konczy się energia i kaput, podczas gdy magowie z maną jadą dalej

oczywiscie ci przynajmnie zawsze mają full, na lane swietna rzecz, ale w teamfightach to tylko utrapienie

Grałem przed sekundką annie na midzie z morde, nie mogłem mu nic zrobić. Bez ganków nie szło grać. Naprawde świetne survi co daje mu też możliwość boskiego pushowania. Na mida jest świetny!

skoro nie umiesz skontrować morde na midzie to znaczy że jesteś wybitnie słaby. tyle w temacie.

Jest jeszcze Rumble, takze za***ista postac.

co do akali, kennenow etcto że ma energie zamiast many to póżniej tylko kłopot, w dłuższych teamfightach taka postać wymięka, konczy się energia i kaput, podczas gdy magowie z maną jadą dalejoczywiscie ci przynajmnie zawsze mają full, na lane swietna rzecz, ale w teamfightach to tylko utrapienie

Z tym, że rola takiego np. Kennena w teamfightach ogranicza się do tego, że w fazie przed właściwą walką harassuje wroga shurikenami, a w samą walkę wchodzi i uruchamia combo razem ze swoim ultem. Problemy z energią są moim zdaniem inne - jej poziomu w przeciwieństwie do many nie zwiększymy, więc trzeba bardziej uważać na to jak z niej korzystamy (w innej skali niż w przypadku many).

@Vinter0: racja, OP prosił o magów, ale skoro już ktoś wymienił "wszystkie" postacie to dorzuciłem to czego mu brakowało. Z samych magów to przede wszystkim Vlad, Kennen, Akali, Mordekaiser, Rumble, Katarina, osobiście wrzuciłbym jeszcze tego Renektona ze względu na to że dość mocno siedzi na skillach (a nie autoattackach) jak na postać AD.

ale renekton to nie mag :/

@n4zArh

Scytowałeś (jesli jest takie słowo) mojego posta i napisałeś to samo ;p

Co do energii to pisałem ogólnikowo o postaciach z nią, a nie o samym kennenie (dlatego napisałem akali, kennen etc.)

@WujekKijaszek

Zacytowałeś*

na mida teraz OP jest Vladimir, wystarczy ze farmisz a pozniej niszczysz wszystko i oczywiscie Mordekaiser

valdmir jest chyba też wojownikiem (i jednoczesnie magiem?! :/) jako maga polecam ci FIDDLESTIC'ka ,on mam mane ale postaci " magow bez many" niema za wiele więc kup jakiś przedmiot w sklepie co dodate troche many/regeneracje many i problem z głowy. a WOJOWNIKIEM bez many jest jeszcze garen