Mała ilość FPS w Aion?

A więc mam problem z Aionem, konkretnie z ilością FPS. Poza miastem mam tylko przycinki, a fps wachają się od 30 do 50, maxymalnie 60. Gorzej jest w mieście, tam FPS spadają do 10 +-... Denerwuje mnie to strasznie, i nie wiem co powoduje takie wybryki.

Dodam że niezależnie od ustawień graficznych, czy mam na FULL, czy też na LOW ilość FPS jest taka sama.

Sprzęt:

2x2.33 Ghz

3Gb Ram

Radeon HD 6670

Win 7

Powiem Ci, że mam podobny problem. Poza miastem nie ma problemu, natomiast w mieście czasem zdarza się, że gram po prostu slajdami i albo uda mi się wyjść z miasta, albo klient się crashuje :P Próbowałeś pisać na oficjalnym forum? Sprawdzałeś czy masz najnowsze sterowniki etc? Standardowe pytania, a może akurat coś pomoże.

To wynika z faktu że w miastach jest w 3 du..y ludzi i starsze,słabsze komputerki tego nie ogarniają. Mam to samo jak wchodzę do miast tyle, że jeszcze crasha łapię jak zapomnę zmniejszyć zasięgu pojawiania się obiektów(tam są takie dwie opcje tylko że na expowisku zaś to przeszkadza bo nie widać z daleka potworków). Z resztą w Lineageu 2 to samo, też musiałem z tymi zasięgami widzenia eksperymentować. Możesz zaktualizować sterowniki do karty graficznej ale za dużo to raczej nie pomoże.

Nie ma to jak crash o 20:00 i czekanie godzinę w kolejce na ponowne wejście :D

Widzisz, czekanie godzinę w kolejce to nic, wieczorami zwykle jest ona po prostu pełna :-P Czy jest może jakieś magiczne macro, które zmieniałoby ustawienia odnośnie tego zasięgu? Takie bawienie się w opcjach przy każdym wejściu do miasta będzie po prostu irytujące.

Potraktuj to jako Daily quest którego musisz zrobić przed wejściem do miasta ^^

Polecam kliknac Shift+F12, jest to ukrywanie modeli postaci innych graczy. ;]

Źle zoptymalizowany silnik graficzny - jednym słowem normalka.

Na aiona najlepszym sposobem jest zmiana procesora...

Shift+F12 zmniejsza tylko ilość przycinek, ale fps są i tak 20-30 D:...

Szkoda że ten silnik jest taki byle jaki, jest to jeden z powodów przez które raczej moja noga na Aiona nie postanie :P, zbyt duże zacinki, monotonna gra XD.

No cóż, teat chyba wyczerpany?

macie slabe kompy i tyle .....ja na i5 2500 biegam wszedzie nawet jak jest xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ludzi na max detalach i nic nie tnie...

Dokładnie... Mi na lapku z prockiem i5-2430m zero crashy. Od premiery f2p czyli od wtedy kiedy gram nie wystapil ani jeden. Takze chyba nic nie poradzicie jedyne co to mozecie zmniejszyc ryzyko wystepowania crasha

spróbuj użyć opcji fixed fps.

Mój komp fakt nie jest najświeższy. Ale:

Skyrim na Full

Gothic 3 na Med/High

Aion grafiką od tych gierek jednak odstaje, a jednak tnie ^^...

Dokupię 2GB Ramy aby obczaić czy to przypadkiem nie RAM.

Poza tym Aion nie jest grą najnowszą...

Ale silnik Aiona, umówmy się, nei jest najlepiej zoptymalizowany co jest przyczyną zcinania na mocnych sprzętach.

Graj w oknie, wyłącz AA i włącz niską jakość innych graczy.

A więc mam problem z Aionem, konkretnie z ilością FPS. Poza miastem mam tylko przycinki, a fps wachają się od 30 do 50, maxymalnie 60. Gorzej jest w mieście, tam FPS spadają do 10 +-... Denerwuje mnie to strasznie, i nie wiem co powoduje takie wybryki.

Dodam że niezależnie od ustawień graficznych, czy mam na FULL, czy też na LOW ilość FPS jest taka sama.

Sprzęt:

2x2.33 Ghz

3Gb Ram

Radeon HD 6670

Win 7