Mała propozycja dla portalu o grach via WWW

Witam,

zarówno ja jak i kilku moich znajomych czasem mamy ochotę pograć w gry via www, typu plemiona/ogame.

Natomiast dość ciężko jest znaleźć informację o startach nowych serwerów, więc czemu nie uczynić tego za pośrednictwem portalu? Po prostu mam pomysł, żeby dodawane były posty o startach nowych serwerów w najpopularniejszych grach via www, jak np. Plemiona, Travian, Ogame.

Pozdrawiam

Edit: teraz tak widzę, że napisałem temat tak trochę nie po polsku, ale mam nadzieję że jest do zrozumienia :)

Do Plemion dodano 54 świat.

Nie uważasz że to trochę za krótka notka jak na newsa? Takie coś można wrzucić w http://mmorpg.org.pl/forum/forum/51-gry-przegladarkowe/ i to jako jeden temat ciągle aktualizowany, bo trochę bez sensu tworzyć co ileś tygodni kolejne tematy z jednym krótkim zdaniem.

Owszem, nie byłoby tutaj dużo rozpiski, ale jest to tak samo jak w przypadku opisu postaci z wszelkiego typu MOBA, które to już wychodzą. Natomiast news, jak sama nazwa wskazuje ma pokazać co się dzieję w świecie mmo, nie ważne czy to jest 1 zdanie, czy może rozpiska na kilka stron :)

Pomysł bez sensu. Rozumiem gdyby chodziło o jakieś duże aktualizacje. Strony tychże gier same informują 1-2 tygodnie przed otwarciem nowych światów a wejście na nie i poszukanie informacji nic nie kosztuje.

To nie musi być to w postaci całego newsa, a np. jakaś notka w tym dziale, bo pomysł popieram. Przyda się jakaś informacja co jakiś czas gdzie i kiedy powstanie nowy serwer.

Bezsens... Wystarczy wejść na główną stronę i powinno być napisane, kiedy otwarcie nowych serwerów ITD...

Bezsens... Wystarczy wejść na główną stronę i powinno być napisane, kiedy otwarcie nowych serwerów ITD...

Tak samo jak dowiadywanie się o jakimś ciekawym evencie w danym mmo, czy wydaniu super patcha czy cokolwiek innego co pojawia się na portalu mmorpg.org.pl- też możesz sobie wejść na główną stronę gry i tam sam sobie to możesz przeczytać. Więc po co w takim razie jest taki serwis newsowy, skoro każdy sam sobie może czytać info w oryginale.

Jeżeli ktoś mógłby od czasu do czasu zaglądać na fora i strony tych najpopularniejszych gier www (albo każdej dostępnej na liście), to wychodzi podobne zajęcie co do newsmana. Poza tym inni gracze mogli by także rzucać cynki o info na temat nowo planowanych serwerach (dalej, tak samo jak z tymi newsami), więc co za problem.

Jeżeli ktoś z was krytykujących nie widzi w tym sensu, to należy odwrócić wzrok i z tego nie korzystać gdy wejdzie pomysł w życie. Są tacy, którym takie info bardzo się przyda, nie jesteście jedynymi korzystającymi z portalu, chłopcy i dziewczęta..

Proponowałbym zrobienie ankiety na stronie w celu rozstrzygnięcia. Dokładnie o to mi chodziło Vilczy ;)

Mam jedno pytanie. Po co? Podaj mi sens tej propozycji.

Po istnieje taka stronka, jak mmorpg.org.pl?

Pewnie po to żeby dowiadywać się nowości ze świata mmo.

Tak samo do dziedziny mmo zaliczają się via WWW, więc jest to też news, który powinien być zawarty w ramach portalu. To że osobiście nie gracie w takie gry nie znaczy że powinny zostać pominięte przez portal, który nie robi newsów tylko dla was.

Nikt nie twierdzi, że te gry mają zostać pominięte. Ale podaj mi jeden, faktyczny argument, który nada sens takiej pierdółce.

Są rzeczy ważne i ważniejsze. A nowe serwery gier via www zaliczają się do mniej istotnych. Już i tak są hejtyy o niepotrzebnych newsach.

To jest idiotyzm. Podążając twoim śladem to niech powstają newsy o każdym updacie w każdej grze, opisują każdy event, zwracają się bezpośrednio do każdego użytkownika. Tak, o to ci chodzi? Najbardziej debilny pomysł, ever!

To jest idiotyzm. Podążając twoim śladem to niech powstają newsy o każdym updacie w każdej grze, opisują każdy event, zwracają się bezpośrednio do każdego użytkownika. Tak, o to ci chodzi? Najbardziej debilny pomysł, ever!

Powiedz mi gdzie napisałem cokolwiek, co by się potwierdzało z twoimi oszczerstwami? Nie wiem co przez rozumiesz przez swoją wypowiedź, z resztą wątpię byś i ty wiedział :)

Co do pomysłu, skoro z 3 razy w miesiącu widzimy newsy o nowej postaci w Docie/Lolu/Smicie, to czemu nie zobaczyć STARTU SERWERÓW?

Sorry ale patrząc na to czysto logicznie, skoro grasz w lola to wiesz o nadchodzącej postaci. Natomiast kiedy słyszysz o starcie serwerów gierki via www to często dołącza spora rzesza fanów, która liczy na to W travianie na nowy serwer często wparowuję po 5k ludzi, natomiast ile osób "will give a f*ck" o newsie o o tysięcznym bohaterze moba, czy o tym że jakaś chińska produkcja upadła?

Więc proszę Azrael zaprzecz tym faktom :)

Ja jestem za. Faktycznie skoro jest coś takiego jak wejście nowego champa to otwarcie serwerów też może być. Bo w obu sytuacjach interesuje to pewną grupę ludzi.

Wy serio chcecie żeby Guru i Ozonek mieli co robić :D.

Wy serio chcecie żeby Guru i Ozonek mieli co robić .

Dokładnie.

Champy z Lol'a i innych moba, teraz serwery, a potem coś innego, i znów coś innego... A na końcu? Portal o grach MMORPG zamieni się w maszynę to pokazywania champów,otwarcia serwerów dla via itd itd. No bo to przecież portal o MMO! Niby tak, ale bez przesady.

Jak ktoś gra w via to loguje się przez stronę gry, a na stronie gry jest wszystko napisane (czyt. otwarcie serwerów) wszystkie aktualności etc. A LoL był kiedyś przez niektórych dyskryminowany bo Bogów w SMITE pokazywali, a Lol'u nie. Dlatego też padł pomysł na taką ankietę, i wygrało że bohaterowie z gier MOBA mają być prezentowani na portalu.

Dlatego też...

Nie widzę najmniejszej potrzeby pisanie news'ów o otwarciu serwerów, skoro i tak logujecie się, gracie, czytacie co nowego przez TĄ SAMĄ STRONĘ INTERNETOWĄ...

Dajmy przykład np.

-Hmm pogram chyba sobie w grę X (via oczywiście)

Teraz wchodząc w stronę grę X logujecie się, i macie wszystkie "newsy"

-Dobra, chyba sprawdzę czy otworzyli nowy serwer w grze X na mmorpg.org.pl

Czyli macie napisane wszystko w waszej grze X na głównej stronie gdzie i tak się logujecie, gracie ETC a i tak wchodzicie na inny portal, żeby zobaczyć czy otworzyli serwer?

GDZIE JEST SENS? Lubicie utrudniać sobie/innym życie?

Pozdrawiam.

Ja jestem za. Faktycznie skoro jest coś takiego jak wejście nowego champa to otwarcie serwerów też może być. Bo w obu sytuacjach interesuje to pewną grupę ludzi.

Tylko wiesz, nie chodzi oto aby robić z 'otwarcia jakiegoś serwera / świata' w Ogame, Plemiona czy S&F, całego newsa na portalu, bez przesady. Wystarczyło by zrobić zakładkę tego typu, jak np. ten kalendarz z terminami dotyczącymi mmo na stronie głównej. Faktycznie to żaden news, że gdzie tam otwiera się nowy serwer, ale sama informacja przydała by się dla niektórych łowców gier przeglądarkowych.

Witam,

zarówno ja jak i kilku moich znajomych czasem mamy ochotę pograć w gry via www, typu plemiona/ogame.

Natomiast dość ciężko jest znaleźć informację o startach nowych serwerów, więc czemu nie uczynić tego za pośrednictwem portalu? Po prostu mam pomysł, żeby dodawane były posty o startach nowych serwerów w najpopularniejszych grach via www, jak np. Plemiona, Travian, Ogame.

Pozdrawiam

Edit: teraz tak widzę, że napisałem temat tak trochę nie po polsku, ale mam nadzieję że jest do zrozumienia :)