Małe orkierstrowe demo

Witam.

Jak w temacie. Jakiś czas temu takie cuś małego stworzyłem i chciałem poznać opinię ludzi.

To moje pierwsze podejście do czegoś takiego.

https://soundcloud.com/tehnoizee/orchestral-demo

Mam nadzieję, że będzie się podobać :).

Mnie się podoba.

Całkiem spoko tylko, że krótkie, a za pomocą jakiego programu to robiłeś ?

Edit : Fakt wczoraj już byłem powiedzmy zmęczony i nie ogarnąłem, że to demo :P tak wiem, że stoi jak byk...

Fajne 2/10.

@UP, przecież to demo jak może być za krótkie.

Jak na pierwszy raz, całkiem spoko, jednak nawet w tym krótkim fragmencie zalatuje monotonią, nic się nie dzieje w sumie. Rozumiem, że to demo, ale wypadałoby je urozmaicić :). Domyślam się, że słuchasz takiej muzyki, więc spróbuj wsłuchać się w to, co robi każdy z instrumentów, najlepiej na monitorach studyjnych (wszystko słychać dokładnie, polecam z doświadczenia, do miksowania praktycznie niezbędne, ew. doooobre słuchawki).
Tym niemniej, czekam na więcej.

Etooo. No wg mnie monotonia nie zalatuje, aczkolwiek jest to bardziej demo melodii glownej. Jak slychac na samym poczatku nie leca caly czas te same instrumenty, aczkolwiek jesli mialbym konczyc to dodalbym wiecej. Bez przesady wiem jak powinny byc rozbudowane takie utwory, ale nie komponuje tutaj symfonii na miare Mozarta:). Szczegolnie dlatego, ze poczatkowo planowalem tego uzyc do utworu deep house, wiec doszlyby tam inne brzmienia z tym, ze elektroniczne:). Kolejna sprawa - nie slucham takiej muzyki na codzien. Jedynie tyle co od czasu do czasu poleci w metalu symfonicznym. Sluchawki badzmy szczerzy - na raz moze sie przydadza, ale przy tworzeniu najwazniejsze sa monitory. Sluchawki do DJki rzecz niezbedna, do tworzenia niezbyt przydatna. Mowie z doswiadczenia oczywiscie.

Tworze wszystko w Reasonie, a paczki brzmien uzytych w tym demie to Miroslav Solo Strings (glownie).

Co człowiek to inne odczucia :). Mnie irytuje tutaj rytmika głównego motywu, za bardzo przerywana na mój gust.
Dlatego właśnie napisałem o monitorach jako głównym sprzęcie, a nie słuchawkach. Ja w domu nagrywam instrumenty i miksuje na monitorach.
Nie zrozum mnie też źle, nie krytykuje, by krytykować, tylko zwracam uwagę, co moim zdaniem trzebaby zrobić, żeby szło ku lepszemu :).
Spróbuj więc wsłuchać się w taką muzykę na monitorach, skoro na codzień nie siedzisz. W symfonicznym metalu instrumenty klawiszowe mają nieco inną rolę w wypełnianiu harmonii.

Witam.

Jak w temacie. Jakiś czas temu takie cuś małego stworzyłem i chciałem poznać opinię ludzi.

To moje pierwsze podejście do czegoś takiego.

https://soundcloud.com/tehnoizee/orchestral-demo

Mam nadzieję, że będzie się podobać :).