Małe pytanie

Witam i przepraszam za kolejny temat ale gabaryty się zmieniły co prawda dalej zamierzam kupić kartę na której poszedł by Gothic3 i Oblivion na full (przy okazji jakiś stalker czy coś xD). Otóż na kartę okazało się, że mam do wydania 300 zł ;/. Myślałem nad 9500 GT 1GB, DDR2, szyna 128 co o niej powiecie? Chyba, że do 300zł znacie jakąś lepszą??

PS. parametry kompa, 2 GB ramu, 2.50 GHZ, no i teraz to dlaczego chce sobie kupić nową karte graficzną uwaga :64 MB karty xDD

Nie masz w swoim mieście/wsi salonu komputerowego???? Idziesz z książeczką do nich i się pytasz czy ta karta 9500 GT była by dobrym wyborem do twojego komputera do 300 zł

Chcesz zmarnować 300zł? Proszę bardzo. 9500GT jest kartą ekonomiczną lub jak kto woli biurową. Do gier z roku 2009/2010/2011 ona Ci nie starczy. Uzbierj to 600 zł i kup sobie gtx460 1gb.

@edit.

Radził bym Ci jeszcze zakupić jakiegoś procka 4 rdzeniowego i 4 gb ramu. Twój procek strasznie by ograniczał kartę gtx460

hmmm dobra zbytnio się nie znam na kartach graficznych, inne części kompa to moja specjalność ale nie karty. Karta DDR2 1GB, szyna pamięci 128 co jej brakuje do tego by można było na niej sobie spokojnie pograć? Nie rozumiem, niektórzy piszą, że taka karta spokojnie wystarczy nawet do Assassin Screed i Crysisa na przynajmniej średnich, a wy mówicie, że to 300 zł wyrzucone w błoto.

Co jej brakuje?

1. Szyna 128 bit- straszne gówno!!! Lepiej zbieraj sobie na kartę pokroju gtx 460 1GB z szyną 256 bit.

2.DDR2. Lepsze chyba są kart z Gddr

Na 9500gt nie pograsz w crysisa nawet na niskich ustawieniach bez lagów:).

Ta karta to totalny syf nad syfami. Uzbieraj sobie przynajmniej na 9800GT- ta karta graficzna spokojnie pociągnie nowsze gry.

ja mam Geforce 9600 GT i grałem w crysisa na wysokich detalach lecz procesor i ramy miałem do **** i mialem 5 min lagi

Zależy ci konkretnie na nowej karcie graficznej? Do 300zł na allegro jesteś w stanie wypatrzeć ATI RADEON HD 4850 1 GB, która jest całkiem dobrą kartą.

@UP.

AnubisKingPL na jakiej rozdzielczości grałeś na full:)? 1024x768-1152xXXX?? Hehe dobre.

Chcesz mieć porządną kartę graficzną której nie będziesz musiał wymieniać po 6 miesiącach to kup coś pokroju OC GTX460 1GB lub lepsze:).

@EDIT

Waczapi. Jego procesor będzie ograniczał tą kartę:]. A więc w pierwszej kolejności wymień procesor i pewnie płytę główną i ramy a potem bierz się za kartę graficzną.

Podaj jeszcze model zasilacza i jego moc.

Panowie spokojnie ja nie chce mieć kompa dzięki któremu mógłbym grać w Crysis'a, Assassin Creed, Obliviona, Gothic'a 3, Modern Warfare, Prototype jednocześnie. Potrzebna mi tylko nowa karta graficzna dzięki której będę mógł pograć bez zacinek. Poza tym jakby ktoś przeczytał to do dyspozycji mam 300zł więc jednak za te fundusze nie kupie procesroa, ram, zasilacza i karty ;p

Ja mam kartę graficzną 9800 GT i wszystko na full idzie, a w tym AC II, Gothic 4 i MMO jakie byś nie chciał, także polecam.

No to Ci właśnie odpowiadam. Chcesz stracić 300 zł? Proszę bardzo. Powtarzam po raz kolejny TA KARTA TO SYF. Nie pograsz sobie na niej w nowsze mmo bez ścinek.

gennaro to jak to jest, patrzyłem na różne forum, patrzyłem na filmiki i jakoś ta karta ciągnie spokojnie wszystko. Filmik widziałem gość na tej karcie testował Gothic'a 3 na full i żadnych lagów nie miał (a trzeba było dołączyć do tego program do nagrywania) a patrząc na jego kompa którego opisał to ma podobnego do mojego. Więc nie rozumiem skoro to syf to jak to jest, że jemu ciągnęło spokojnie wszystko na full? Poza tym to gtx460 to nie moje DDR5 a ja mam kompa starego (tylko bebechy nowe) i jestem prawie pewien, że mam DDR2

Możliwe. Ale teraz nasuwa się pytanie na jakiej rozdzielczości grał:). Jeżeli na 800x600 to się nie dziw że na full. Rób co chcesz, ta karta to syf.

Obejrzyj to

To jest z kartą gtx460. Zwróć uwagę na rozdzielczość

1920x1080 na takiej rozdzielczości zawsze gram i zero laggów...

ej no dobra ja nie mówię, że ta karta jest świetna ale potrzebuje karty i niestety do wydania mam tylko 300 zł więc pytałem czy znacie jakąś karte do tej kwoty?

Witam i przepraszam za kolejny temat ale gabaryty się zmieniły co prawda dalej zamierzam kupić kartę na której poszedł by Gothic3 i Oblivion na full (przy okazji jakiś stalker czy coś xD). Otóż na kartę okazało się, że mam do wydania 300 zł ;/. Myślałem nad 9500 GT 1GB, DDR2, szyna 128 co o niej powiecie? Chyba, że do 300zł znacie jakąś lepszą??

PS. parametry kompa, 2 GB ramu, 2.50 GHZ, no i teraz to dlaczego chce sobie kupić nową karte graficzną uwaga :64 MB karty xDD