Mało fps we wszystkich grach

Witam ostatnio coś dzieje się z moim klockiem.Nie można grać na nim w żadną grę ponieważ po pewnym czasie spadają fps(zawsze było w normie).

Był czyszczony sprężonym powietrzem,sprawdzałem temperaturę w grach też norma 60-65C,sterowniki zaktualizowałem.

Nie mam pojęcia w czym problem dlatego kieruje się do was.:P

Komp:

Windows 7 64 bit

Geforce 640

Intel Core i3 530 2.93 GHZ

Zasilacz nie firmówka 640W (praktycznie nówka)

6 gb ram

Gry w których zauważyłem spadek fps:

-Counter strike GO

-skyrim

-Lol

-Black Ops 2

Powiedz czy używasz jakiegoś programu anty Virusowegy i kiedy był wgrany nowy SYSTEM.

Avasto oczywiście,a system był wgrywany w wakacje.

Gdy uruchamiasz komputer powoli ci się wczytuje ?

Nie odpala się normalnie jak zawsze.

Pewnie kopiesz komuś bitcoiny :)

Ściągnij http://www.malwarebytes.org/

Update + pełny skan c:\

Jak coś znajdzie to usuń i wyślij mi logi na pw

Możesz mieć też wirusa sality. Trudno się go pozbyć, ja się z nim uporałem dzięki programowi salitykiller (chyba).

Przeskanuj malwarebytes ani malware.

Może kogoś to zainteresuje.Odpalając dziś rano komputer mój dysk twardy pierdział jak nigdy chyba pada pomału.

Ma to coś wspólnego ze spadkiem fps?

Bardzo możliwe gdyż dysk też ma duży wpływ na częstotliwość wyświetlanego obrazu (FPS). Jeżeli dysk szwankuje to odczytywanie danych jest wolniejsze przez co w grze dłużej ładują się tekstury, modele (co podzas gry przekłada się na ścinki związane z doczytywaniem tekstur, modeli itp itd)

Przejedz dysk programem HD Tune jak wykryje bad sectory to możesz wywalić go na śmietnik, jeśli wszystko będzie w porządku to walnij gruntowną defragmentację (najlepiej programem auslogics disk defrag)

mam podobnie i niewiem co zrobić mam pc radeon 5670 athlon x4 640 3.0ghz 4gb ram ddr3 w niemal każdej grze sie tnie np w swora to na low niemoge pograc ;/ bo jak wyjde gdzies na mape na pve to mam z 10-20fps ;/

A jak używa się tego programu?Bo ciemny jestem w takich sprawach.

Odpalasz HD Tune, dajesz na ostatnią zakładkę (Error scan) zaznaczasz Quick Scan i dajesz start.

A w ogóle jakiej firmy masz dysk ? Bo zawsze można pobrać program do sprawdzenia dysku ze strony producenta który jest dużo dokładniejszy bo uruchamiasz go przez bootowanie.

Zdefragmentuj dysk , potem przeczyść parę razy CCleanerem i powinno chociaż trochę pomóc .

HDTune, Memtest i jedziesz.

Witam ostatnio coś dzieje się z moim klockiem.Nie można grać na nim w żadną grę ponieważ po pewnym czasie spadają fps(zawsze było w normie).

Był czyszczony sprężonym powietrzem,sprawdzałem temperaturę w grach też norma 60-65C,sterowniki zaktualizowałem.

Nie mam pojęcia w czym problem dlatego kieruje się do was.:P

Komp:

Windows 7 64 bit

Geforce 640

Intel Core i3 530 2.93 GHZ

Zasilacz nie firmówka 640W (praktycznie nówka)

6 gb ram

Gry w których zauważyłem spadek fps:

-Counter strike GO

-skyrim

-Lol

-Black Ops 2