Mam pytanie . Czy Malphite jest dobrą postacią ? Wiem , że to tank , ale czy zarówno da się nim dobrze zabijać i czy łatwo jest go ogarnąć ? Jaki najlepszy build dla niego ? Strasznie mnie zaciekawiła ta postać , gdyż prawie nikt nią nie gra .Jest słaba czy ciężko ją ogarnąć?
Malphite to dobra postać?
Każda postać jest dobra jak potrafi się nią grać . Jak nie ogarniasz zawsze będziesz zerem ;]
Malphite, robisz go pod tanka, da się nim zabijać no i ma niezłe survi...
Kupujesz kolejne itemki, zaczynasz od tarczy za 475, potem buciki - najlepiej Mercurki, Warmog Armor, Frozen Heart, Guardian Angel i ostatecznie wybierz coś pod Atak
Dobry inicjator w team fightach z ulti. Osobiscie nie robil bym warmoga jako pierwszego itema jak radzi "Tristana" , a zaczaolbym bardziej od sunfire/randuin/banshee w zaleznosci od enemy
Dobry inicjator w team fightach z ulti. Osobiscie nie robil bym warmoga jako pierwszego itema jak radzi "Tristana" , a zaczaolbym bardziej od sunfire/randuin/banshee w zaleznosci od enemy
Zacznij od Warmoga właśnie, dlaczego ? Z początku do 15min łatwo zrobić kille, więc z każdym killem bądź asystą bonusy w Warmogu podnoszą się.
Samo hp bez defa zwlaszcza na poczatku gowno daje ;p A pozniej latwiej nastackowac warmoga bo masz wyzszy lvl, wiec latwiej Ci sie zabija creepy ;p
Tristana do 15min nie będzie za dużo kill właśnie , ponieważ postacie nie dysponują dużym damage wtedy . I każda postać raczej nie chce zginąć . Dopiero potem można kupić Warma . Zaczne lepiej od sufi ; p
Malphitem mozna grać roznie, ;D ja lubię np mieszac w champach i zawsze probowac czegos nowego. Gdy zrobilem go ostatnio pod ad - wymiatal z łapy ;D
co do bulidu: poczytaj dokladnie jego skille i przeliczniki. Z jednego spella bije dodatkowy dmg z armora, tak więc lepiej jednak nim isc pod tanka, ale z lekkim ad, bądź od poczatku zbierac na Trinity force ;D tak jak dla nasusa. wtedy ciekawiej sie gra, ale trzeba uważać, bo def daje jego skill tylko ^^
radze poczekac na rotacje z Malphem i go wyprobowac, nie wszystkim moze przypasc do gustu
Mam pytanie . Czy Malphite jest dobrą postacią ? Wiem , że to tank , ale czy zarówno da się nim dobrze zabijać i czy łatwo jest go ogarnąć ? Jaki najlepszy build dla niego ? Strasznie mnie zaciekawiła ta postać , gdyż prawie nikt nią nie gra .Jest słaba czy ciężko ją ogarnąć?