Mały pomysł

Witam zauważyłem, że ostatnio ludzie zaczynają szukać gier typu Diablo (hack n' slash). Więc mam taki pomysł żeby zrobić oddzielną kategorię na temat takich gier(mmo oczywiście) . Wiem, że pewnie pomysł się nie przyjmie lecz zawsze warto spróbować może przypadnie to komuś do gustu, może ktoś dzięki temu skróci swój czas szukania mmo gdy poprzednie mu się znudzi i będzie chciał zagrać w coś dobrego. No cóż to już zostawiam wam.

Witam zauważyłem, że ostatnio ludzie zaczynają szukać gier typu Diablo (hack n' slash). Więc mam taki pomysł żeby zrobić oddzielną kategorię na temat takich gier(mmo oczywiście) . Wiem, że pewnie pomysł się nie przyjmie lecz zawsze warto spróbować może przypadnie to komuś do gustu, może ktoś dzięki temu skróci swój czas szukania mmo gdy poprzednie mu się znudzi i będzie chciał zagrać w coś dobrego. No cóż to już zostawiam wam.

Pomysł dobry. Tylko jest jeden problem.

Nie ma gier MMO hack'n slash

BTW "Niektórym" pisze się razem.

Już poprawiłem błąd a co do Hack n' Slash'ów a takie "Mu Online" nie chodzi mi o samo to, że chodzisz po prostu i walisz ile wlezie byle by zrobić jak najwięcej combo a potem rozkoszować się jak jakiś przeciwnik zrobi ci "Combo Breaker'a" (xD wiem, że rozkoszowanie się "Combo Breaker'em" jest dziwne ale niektórym sprawia to przyjemność). No więc jak już pisałem chodzi o takie gry mmo podobne do Hack n' Slash hmm... teoretycznie każdą mmo można by nazwać Hn'S (sory ale nie chce mi się pisać całej nazwy znowu xD) gdyż zawsze się chodzi i zabija przeciwników lecz jednak gry takie jak Diablo podobne (a wiem, że są takie mmo) się bardzo wyróżniają i cieszą się wielką popularnością wśród nawet najstarszych graczy, i założę się, że gdyby tylko poszukać to można by znaleźć kilka Hn'S'ów na stronie.

Pomysł dobry. Tylko jest jeden problem.Nie ma gier MMO hack'n slashBTW "Niektórym" pisze się razem.

Będą np: Mythos :-)

hack'n'slash to gatunek wyciągnięty z przysłowiowej d*py. Wszystkie cechy, które powszechnie charakteryzują gatunek h'n's można swobodnie przypisać dumnym c-/mmo-rpg'om i vice versa. Bo co, że niby w Diablo nie wcielamy się w fikcyjną postać czy nie odgrywamy roli? A że trup ściele się gęsto... pff, pierwszy lepszy mmorpg może stać się definicyjnym hacknslasherem, a i w najsławniejszych h'n'sach często spotkamy elementy dobrze znane z cRPGów.

Imho, definicja hack'n'slash jest tak ogólna i bliżej nieokreślona, że cały gatunek można włożyć między bajki.

Jak tak popatrzyłem na gry np 2D to np. GrandChase co prawda jest on z kamery bocznej ale można by go dodać do Hn'S. Akurat w GC sam grałem więc jeśli potrzebowały by to nowego opisu to mógłbym go zrobić.

PS. Chciałbym żebyście pomogli w zbudowaniu kolumny Hn'S. Dlatego proszę was żebyście (jak macie czas i chęć xD)przejrzeli gry (nie grajcie w nie [chyba, że chcecie] poczytajcie trochę o nich popatrzcie na filmiki, screenshot'y i podajcie tutaj tytuły gier które mogły by przejść (pójść) w przyszłości do Hn'S. Bez screenshot'ów same tytuły, ja sam się za to zabieram. Pamiętajcie jeśli pomożecie i będzie taka kolumna to będzie to wyłącznie wasza zasługa (a widzę, że ludzie [chodzi o ankietę] są za):D. A właśnie mamy już pierwszego Hn'S "Mythos".

Hmmm... Wydaje mi sie że Slasherów jest nieco wiecej niz Hn'S Np. divine souls.

Ale mi sie wydaje zbędne dodanie tego działu, chociaż nie mam nic przeciwko

MMOHnS? zly pomysl aby zablysnac >.>

Hmmmm.... no cóż nowy jestem chciałem jakoś pomóc w rozwijaniu stronki lecz widzę, że tutaj trzeba na prawdę czegoś mocnego żeby pomóc. Hmmm tematu jeszcze nie zamykajcie może jeszcze los się odmieni i ludzie zaczną wpisywać Hn'S lub po prostu same Slashery (co też by się zaliczało do tej kolumny) ja sam teraz przeszukuje gry i patrze co z mmo nadawało by się do rubryki takiej kategorii.

Jak na razie:

Hn'S:

-Mythos

-Drakensag Online (podobno ma być więc czekam :D)

Slashery:

-Divine Soul

-Battle of Immortals (według mnie)

No to na razie wszystko co znalazłem

Slashery:-Battle of Immortals (według mnie)

Battle of Immortals slasherem? Raczej mi pod Haken Slaszena podchodzi, lub połączenie tych 2 gatunków :D

Battle of Immortals slasherem? Raczej mi pod Haken Slaszena podchodzi, lub połączenie tych 2 gatunków

:D no dobra w takim razie mamy o jednego hn's więcej xD

Z tego co pamiętam, to jeszcze w Newsach pisali o Dynasty Warrior online jako Hn'S

Gdzie sam bijesz 300Rycerzy na raz :)

H'n'S to nie gatunek -.-, tak zwykło się nazywać gry, gdzie idąc przez lokacje napotykamy setki mobów, które ostro rżniemy, ciachamy i rozwalamy na drobne części. Stworzenie kategorii MMOH'n'S jest imo pomysłem głupim (bez obrazy). Trzy razy "nie", dziękujemy.

Moim zdaniem gdybyśmy zrobili osobny dział na Hn'S to połowa dyskusji dotyczyłaby tego czy dany tytuł to rzeczywiście Hn'S czy też może mieszanka RPG z RTS nasycona nutką Hack and Slasha ;)

Dochodzi jeszcze jakie gry można nazwać H&S a jakie nie... Idea i intencja szlachetna, ale czasochłonna, trudna i niewdzięczna do realizacji.

Jestem na nie.

Hmmm... a więc dobrze mój pierwszy pomysł legł w gruzach xD Nie martwcie się mam jeszcze setki pomysłów lecz na razie je zatrzymam dla siebie, i dopracuje je :D

Więc ja sobie w takim razie pozwolę zamknąć ten topic. Z niecierpliwością czekam na kolejne pomysły :P