Mały problem z grą

Witam, otóż od samego początku nie działa mi "crafting notes" po prostu gdy to włączam nic tam nie ma. Tak samo nie mam tych "filmików" w skillach. Całe skill combo guide nie działa. Guild ranking też aczkolwiek nie wiem czy sie ma wgląd gdy nie jest się w jakiejś guild.

2017-08-01_16654383.JPG

Coherent UI ci nie działa, albo coś ci blokuje jego uruchomienia, lub nie masz czegoś w systemie z czego on korzysta, flasha, javy czy znłego .net'a.

Ja jak odpalam grę to wraz z grą mam 3 coherent ui w systemi odpalonych, jak je wyłącze nie mam rankingów i innych elementów, łącznie z beuty albumami i innymi elementami, nawet mini gierka z duszkiem wtedy nie działała. Coś masz w systemie nie tak.

Polecam nie szukać samemu tylko głosić się do supportu, tam zapewne poproszą o logi i sobie sprawdzą z czym możesz mieć problem. To najłatwiejszy sposób.

Coherent UI ci nie działa, albo coś ci blokuje jego uruchomienia, lub nie masz czegoś w systemie z czego on korzysta, flasha, javy czy znłego .net'a. 

Ja jak odpalam grę to wraz z grą mam 3 coherent ui w systemi odpalonych, jak je wyłącze nie mam rankingów i innych elementów, łącznie z beuty albumami i innymi elementami, nawet mini gierka z duszkiem wtedy nie działała. Coś masz w systemie nie tak.

Polecam nie szukać samemu tylko głosić się do supportu, tam zapewne poproszą o logi i sobie sprawdzą z czym możesz mieć problem. To najłatwiejszy sposób. 

Wszystkie co wymieniłeś mam aktualne.

Z tego co widze nie mam ani jednego cohorent ui.

Napisałem do supportu ciekawe co doradzą.

jestem ciekawy rozwiązania tego problemu, jeszcze nie spotkałem się by wraz z grą nie uruchamiał się coherent ui :D

Problem rozwiązany. Bardzo prostym sposobem. Dobrze mi doradziłeś zgłosić sprawę do supportu.

GM Zandar, Aug 1, 23:35 CEST

Hello,

Thank you for contacting the Black Desert Online Customer Support and your =
interest in the game.

Please try the following to resolve the issue:

1. Make sure that you have enough free disk space on your HDD/SSD (40gb for=
 installer - another 40gb for the client)
2. Delete the UserCache folder in "Documents" -\> "Black Desert"
3. Delete the Cache folder in your game installation folder.

Deleting the cache will result in parts of the UI and settings being reset.

Following this method should also fix almost any future graphical or keybin=
ding issues you may experience too.

If this still doesn't fix the issue, you can attempt a file repair:

1. Start the launcher and click on the cogwheel icon on the top-right corne=
r of the window.
2. Press on the "Click To Start" button, right next to the "Repair Mode".
3. Press on the "Yes" button below:
Please note that, it may look like it is (re)downloading a massive amount o=
f data but will only download damaged files after checking the whole instal=
l. It can take 5-30 minutes depending on your network and PC condition.

Usunąłem cache tak jak zalecił plus zrobiłem repair dla pewności i wszystko działa. Po włączeniu gry pokazały mi się okienka których do tej pory nie widziałem :D

Witam, otóż od samego początku nie działa mi "crafting notes" po prostu gdy to włączam nic tam nie ma. Tak samo nie mam tych "filmików" w skillach. Całe skill combo guide nie działa. Guild ranking też aczkolwiek nie wiem czy sie ma wgląd gdy nie jest się w jakiejś guild.

2017-08-01_16654383.JPG