Mały problemik przez nieogar

Witam mamy problemik w Leauge of Legends gram tylko postacią garen bo mi się spodobała a raczej skille dobijające ; ) Ulti i Q :D

przeważnie biegam z builidem tym co jest preferowany gram 5/5 pvp

i tu zaczyna się problem otóż strasznie wolno idzie mi zbieranie golda Nawet jak jestem sam to mam ledwo 50 zabitych minionów gdzie inni mają już po 100+

i tu proszę o radę jak szybko farmić żeby mieć kase bo póki nie uzbieram kasy na itemy to jestem słaby

Po pierwsze popatrz na buildy na necie i poczytaj o Garenie, bo preferowane itemy nie zawsze będą dostosowane do sytuacji. Po drugie last hituj miniony czyli czekaj aż będą miały mało hp i będziesz mieć pewność, że takiego miniona zabijesz i dostaniesz golda.

nie wiem jakim cudem nie idzie Ci farma Garenem skoro skille Q i E to świetne pomagiery do farmy. Gdy nie jesteś pewien last hita użyj Q, a gdy masz dużą liczbe minonków z low hp blisko twej wieży to wbijasz z E. Rozumiem że chcesz uzywać Q przedewszystkim na wrogu, no ale proszę Cię... cooldown jest tak mały, że jak najbardziej może Ci służyć do farmy....

Max E i jak juz masz 4 lvl E to sciagasz dystansowe minionki na e w TF E jest najwazniejsze Q tylko walisz w AP enemy generalnie oprocz ulti E zadaje najwiekszy dmg

Mogę Ci pokazać jak efektywnie lasthitować moby nawet pod presją.

Jak jesteś zainteresowany pisz PW

Bo lasthitowanie nie polega na tym że podbiegasz do minionów i stoisz z autoattackiem czekając czy ci się uda czy nie (w early z reguły nie). Ja zawsze robię tak: wbijając na lane sprawdzam ile hp zabieram minionom (tak na oko; różnice między champami są drobne, ale po zmianie np. z Fiory na Anivię to się bardzo boleśnie odczuwa), a potem skupiam się na minionach zbliżających się do tej granicy i zadaję ostatni cios. Musisz też wziąć pod uwagę same ataki minionów - czasem trzeba "wstrzelić się" między ich ataki żeby zgarnąć lasthita.

Włącz sobie customa bez botów i graczy i poucz się lasthitowania bez żadnej presji. Jak to ogarniesz to w trakcie meczów będzie ci łatwiej. Poza Garenem (który zawsze może użyć Q/E do zgarnięcia lasthita) możesz pouczyć się np. Annie - jej Q może nauczyć cię wyczekiwania na taki moment, kiedy minion na pewno padnie (bo wtedy nie tracisz many).

Farma Garenem ? Maksujesz E i wbijasz się na miniony nawet jak mają full hp. Ot, cała filozofia.

Na jakiego grzyba drążymy ten temat ?.

Witam mamy problemik w Leauge of Legends gram tylko postacią garen bo mi się spodobała a raczej skille dobijające ; ) Ulti i Q :D

przeważnie biegam z builidem tym co jest preferowany gram 5/5 pvp

i tu zaczyna się problem otóż strasznie wolno idzie mi zbieranie golda Nawet jak jestem sam to mam ledwo 50 zabitych minionów gdzie inni mają już po 100+

i tu proszę o radę jak szybko farmić żeby mieć kase bo póki nie uzbieram kasy na itemy to jestem słaby