Mam problem odnośnie gier mmo

Otóz gry próbuje włączyć jakąs gre(np.AirMech,Warthunder,POE)to wyskakuje mi coś w stylu że nie mam internetu i tak dalej ale połączenie jest.Dodam że jestem na komputerze zwykłym użytkownikiem.

A jaka prędkość internetu ? Bo pamiętam ,że w niektórych wymaganiach gier jest zawarta informacja o minimalnej prędkości łącza ;_:

Nie wiem dokładnie ale jest to router z neti

Myślę że może być to problem z zaporą systemową Windowsa, mógłbyś sprawdzić w Panel Sterowania>System i Zabezpieczenia>Zapora systemu Windows (W XP myślę że Panel Sterowania>Zapora systemu Windows) czy owa zapora jest włączona, jeśli tak będziesz potrzebował najprawdopodobniej praw administratora by ją wyłączyć (niezalecane przez Windows) lub dodać wyjątek w taki oto sposób:
Panel Sterowania>System i Zabezpieczenia>Zapora systemu Windows>Zezwalaj programowi lub funkcji na dostęp przez Zaporę systemu Windows a następnie klikanie kolejno zmień ustawienia i Zezwalaj na dostęp innego programu.. następnie podajesz pliczek który jest odpowiedzialny za grę i zaznaczasz oba kwadraciki ( Uwaga czasami skrót na pulpicie nie wystarcza ponieważ może to być skrót tylko do launchera co oznacza że jeszcze trzeba zezwolić silnikowi gry - odnośnik do niego znajdziesz w folderze gry pod nazwą_gry.exe)
Życzę miłego dnia i mam nadzieję że pomogłem. Pozdrawiam.

Myślę że może być to problem z zaporą systemową Windowsa, mógłbyś sprawdzić w Panel Sterowania>System i Zabezpieczenia>Zapora systemu Windows (W XP myślę że Panel Sterowania>Zapora systemu Windows) czy owa zapora jest włączona, jeśli tak będziesz potrzebował najprawdopodobniej praw administratora by ją wyłączyć (niezalecane przez Windows) lub dodać wyjątek w taki oto sposób:Panel Sterowania>System i Zabezpieczenia>Zapora systemu Windows>Zezwalaj programowi lub funkcji na dostęp przez Zaporę systemu Windows a następnie klikanie kolejno zmień ustawienia i Zezwalaj na dostęp innego programu.. następnie podajesz pliczek który jest odpowiedzialny za grę i zaznaczasz oba kwadraciki ( Uwaga czasami skrót na pulpicie nie wystarcza ponieważ może to być skrót tylko do launchera co oznacza że jeszcze trzeba zezwolić silnikowi gry - odnośnik do niego znajdziesz w folderze gry pod nazwą_gry.exe)Życzę miłego dnia i mam nadzieję że pomogłem. Pozdrawiam.

Nie pomoglo

Otóz gry próbuje włączyć jakąs gre(np.AirMech,Warthunder,POE)to wyskakuje mi coś w stylu że nie mam internetu i tak dalej ale połączenie jest.Dodam że jestem na komputerze zwykłym użytkownikiem.