Maple Story- Polacy zjednoczmy się! Szukam graczy

Wszystko tak jak kwasiu wkleił. Przedział poziomu potworów taki jak zawsze z tego co pamiętam to -10 do +20. Tu jest opisana reszta aktualnych eventów. ResE jak wbijesz 100 (1-100 kwestia 2-3dni zależy kto ile gra) to napisz tu w temacie albo PW to się zgadamy i dam ci tego golda.

Hmmm... Nie wiem jak do końca jednak z tym jest. Na swoich mułach (10 postaci 70-90lvl) nie dostałem żadnej a każda postać 120+ dostała. Ciekawe czy nie dostaje się slota tylko na 4 jobowych postaciach (100+).

Dobra dzięki.

Wbijajcie do gry i zapraszajcie mnie do znajomych, mój nick: ResE8

Pozdrawiam, miłej gry :)

@ darkslayer

Hah ja też tak dostałem więc coś w tym jest ;)

Ja się z chęcią bym dołączył niestety nie potrafię odpalić tej gry na windows 8.1 jakieś rady ? Chodzi o to że po odpaleniu gry z launchera dostaje black screena a program przestaje odpowiadać.

Gdzieś czytałem o Twoim problemie. Wejdź w folder z grą i włącz aplikacje 'setup', podobno pomaga.

Ogólnie sam mam podobnie jak ty, że po uruchomieniu przez jakieś kilka sekund black screen, ale potem wszystko śmiga jak powinno.

Ja się z chęcią bym dołączył niestety nie potrafię odpalić tej gry na windows 8.1 jakieś rady ? Chodzi o to że po odpaleniu gry z launchera dostaje black screena a program przestaje odpowiadać.

Siemanko, próbowałeś uruchomić jako administrator oraz ustawić zgodność z Windows 2000/Windows XP/Windows 7? :)

Od jutra zaczynam ostro expić aby nawet w niedzielę powstała gildia, jednak wy w ten czas wbijajcie lvle abyśmy razem mogli pójść na jakieś bossy :)

I dobra wiadomość.

Znalazła się dobra duszyczka z tego forum która zasponsorowała gildię dając dla mnie 4,3kk mesos- jest to ogromna kwota (jak dla mnie na ten moment) więc jeden problem z głowy, nicku z gry niestety nie pamiętam :(

Pozdrawiam.

ja już podchodzę pod 50, wyexpie dzisiaj może 70 jak dobrze pójdzie. Sponsorowi dziękujemy :)

niestety próbowałem ale nic nie pomaga, chyba ściągnę na nowo grę. Chyba że ktoś ma jakiś pomysł ?

niestety próbowałem ale nic nie pomaga, chyba ściągnę na nowo grę. Chyba że ktoś ma jakiś pomysł ?

Masz jakiegoś antyvira?

Jestem na świeżo po formacie i komp jest czyściutki. Jedyne co wgrałem przed maple story był CS GO. Sterowniki aktualne

Poszukaj tutaj: http://southperry.eu/viewforum.php?f=24

Może ktoś miał ten sam problem co Ty :P

Jestem na świeżo po formacie i komp jest czyściutki. Jedyne co wgrałem przed maple story był CS GO. Sterowniki aktualne

To coś ze sterownikami od karty graficznej, mhm. Może odinstaluj je, zobacz czy działa, jeżeli nie to znów zainstaluj, albo inne,

pozdrawiam.

Też mam czarny ekran po uruchomieniu gry. Kiedyś było błysk może 1-2 sekundy. Teraz mam dobre 2-5min zanim mi przejdzie ten etap. Przy uruchomieniu menadżera zadań też mi pokazuje brak odpowiedzi a jednak po odczekaniu swojego działa. Głupia rada ale próbowałeś włączyć i zostawić na np. 5-10min nie tykając niczego i sprawdzić czy się uruchomi? Najczęstsze problemy przy MS to: uruchamianie jako admin, tryb zgodności, antywirus, firewall.

@Edit:

Od razu się zapytam czy też macie/mieliście może problem, że MS nie zapamiętywało wam ustawionej rozdzielczości? Próbowałem z oknem to samo. Na innym kompie działa poprawnie (ale stary monitor 4:3). Jakieś propozycje jak naprawić?

Mam ten sam problem :P Nie wymyśliłem żadnego rozwiązania. W internecie też nic ciekawego nie znalazłem.

@darkslayer

Mam do Ciebie pytanie. Wiesz może jak teraz jest z booksami na 4th job skills? Gdzie to dropi itp?

@Darkslayer, tak rozdzielczość jest zwalona, przy każdym uruchomieniu lub cutscence trzeba ustawiać na nowo :s

Dobra gra odpala na karcie zintegrowanej. Jezu jak maplestory sie zmienilo. Nie poznalem tej gry jak uruchomilem ! :D

Można by powiedzieć "uff nie jestem jedyny" :). Niestety nie jest to pozytyw. Myślałem, że problem jest baaaardzo rzadki dlatego nic na internecie. A tu się okazuje, że chyba jednak to normalne dlatego nic o tym nie ma.

Tylko raz byłem przy zakładaniu gildii jeszcze na globalu jak EMS nie było :) Ciekawe jak się zmieniło, ja pamiętam same problemy...

@UP:
Tak na zintegrowanej, nie da się na dedykowanej uruchomić -.- Dużo? raczej za dużo. Pamiętam czasy jak 1-30 wbijało się 3tygodnie do miesiąca a posiadanie postaci 70+ było czymś. Teraz przy takiej samej ilości gry dziennie co wtedy 1-100 wbija się w max 3 dni....

Cóż panowie, nic na to nie poradzimy, a Nexon jak miał w d*pie graczy tak i ma. Pozostaje nam się cieszyć tym co mamy, a raczej mamy dużo :)

Ja zaczynam grać Buccanerem, gdy przyjde ze szkoły dobije do 30lvla, a w sobotę zamierzam doexpić do 80/90, czy mi się uda? Nie wiem, bo to nie lada wyczyn w dzień wbić lvl, choć dla innych może to się zdawać proste.

P.S. Wczoraj utworzyłem i dobiłem 28lvl znów Dual Bladerem (drugim), po czym właśnie Buccanera stworzyłem xd

P.S. 2 Za dalsze skille Dual Bladera się płaci niestety prawdziwą kasą, dlatego zrezygnowałem.

Serio się płaci hajs? :D Bieda :D

Serio się płaci hajs? Bieda

Taa... Tobie w grze nawet wczoraj spamowałem, czy to prawda gnoju, ale AFKowałeś jak zwykle XD