na europejskiej wersji też ma być
masz tu link :
http://en.maplestory.nexoneu.com/Maple.aspx?PART=/News/Event&mode=view&uId=1866
na europejskiej wersji też ma być
masz tu link :
http://en.maplestory.nexoneu.com/Maple.aspx?PART=/News/Event&mode=view&uId=1866
Cześć. Chciałbym dołączyć do waszej gildii. W MS gram z przerwami niemal od premiery wersji global, kiedy jeszcze nie było IP bloka dla europy. Pamiętam czasy, kiedy za zabicie jednego mobka dostawało się 0,01% expa, nabicie poziomu oznaczało ostry grind po 10-12 godzin, a w samej grze były 4 klasy postaci. Uważam się za doświadczonego gracza, chociaż MS ma to do siebie, że jeśli nie gra się w miarę regularnie choćby przez miesiąc to już można być nieźle do tyłu z aktualnościami na wersji global mam 173 dual blade'a, 164 paladyna, kilka postaci 120+ i jeszcze więcej w okolicach 100 poziomu (to te, które nie przypadły mi do gustu ) jeśli uważacie, że się nadam to proszę o kontakt tutaj lub w grze - nick: Kebez (aktualnie 30 bandyta). Na eMS jest to moja pierwsza postać.
PS. !!WAŻNE!!
Niestety mam już swoje lata i na co dzień pracuję w delegacjach. Oznacza to mniej więcej tyle, że mam czas na grę wyłącznie w weekendy. Jeśli ważna jest dla was większa aktywność w grze to oczywiście to zrozumiem jeśli jednak nadałby się "niedzielny" gracz to czekam na info
Cześć. Chciałbym dołączyć do waszej gildii. W MS gram z przerwami niemal od premiery wersji global, kiedy jeszcze nie było IP bloka dla europy. Pamiętam czasy, kiedy za zabicie jednego mobka dostawało się 0,01% expa, nabicie poziomu oznaczało ostry grind po 10-12 godzin, a w samej grze były 4 klasy postaci. Uważam się za doświadczonego gracza, chociaż MS ma to do siebie, że jeśli nie gra się w miarę regularnie choćby przez miesiąc to już można być nieźle do tyłu z aktualnościami na wersji global mam 173 dual blade'a, 164 paladyna, kilka postaci 120+ i jeszcze więcej w okolicach 100 poziomu (to te, które nie przypadły mi do gustu ) jeśli uważacie, że się nadam to proszę o kontakt tutaj lub w grze - nick: Kebez (aktualnie 30 bandyta). Na eMS jest to moja pierwsza postać.PS. !!WAŻNE!!Niestety mam już swoje lata i na co dzień pracuję w delegacjach. Oznacza to mniej więcej tyle, że mam czas na grę wyłącznie w weekendy. Jeśli ważna jest dla was większa aktywność w grze to oczywiście to zrozumiem jeśli jednak nadałby się "niedzielny" gracz to czekam na info
Każdy się nada, a taki 'weteran' będzie przyjemnością w gildii.
Zapraszam
Wobec tego wysłałem prośbę o przyjęcie do gildii. Będę czekał aż zwolni się jakieś miejsce pozdrawiam
Nie ma sprawy.
Czy ktoś dzisiaj chce pograć do pierwszej/drugiej nocy? Mam bodajże 84lvl, więc można by było pójść na jakiegoś Zakuma easy/normal, ktoś się pisze?
Możesz dodać mnie do znajomych nick PalTheStronk (chyba) paladyn ~145lvl. Na szczęście dodaje całe konto a nie postać bo gram na różnych postaciach ostatnimi czasy. Ja się pisze na na normal bo chaos i tak nie dam rady a easy 1shoot Na 100% będę w grze na tej postaci 17-20 ponieważ będę poziomy zdobywał później pewnie alt.
Dobra to do później w takim razie. Ja od 18 do 20 raczej będe expił bo 2x exp dzisiaj i jutro
gracie już Rese bo nie widziałem nikogo przez te 2 h ?
gracie już Rese bo nie widziałem nikogo przez te 2 h ?
Wbiję do gry około godziny 21:30/22. Będziesz o tej godzinie, lub ktokolwiek? Zagrałem się w Tony Hawka HD i zapomniałem, że miałem wbić, wybaczcie.
Wbiję do gry około godziny 21:30/22. Będziesz o tej godzinie, lub ktokolwiek? Zagrałem się w Tony Hawka HD i zapomniałem, że miałem wbić, wybaczcie.
postaram się być
postaram się być
Okej. Przypomnij mi który masz level
Okej. Przypomnij mi który masz level
145 albo 146
ps1: ta gra jest straszna...
10 min temu grałem wyszedłem na 5 min z gry,
i teraz nie chce się włączyć
145 albo 146ps1: ta gra jest straszna...10 min temu grałem wyszedłem na 5 min z gry,i teraz nie chce się włączyć
Coś wyskakuje, szczegóły? Może będę w stanie Ci pomóc
Zresetuj na początek komputer.
Coś wyskakuje, szczegóły? Może będę w stanie Ci pomóc Zresetuj na początek komputer.
wyskakuje mi tylko to pierwsze okno gdzie klikamy play a dalej nic,
resetowałem już.
tak czy siak ja na dzisiaj kończę dobrej nocy wszystkim
Zdziwiłem się strasznie. Pod moją nieobecnością prawie cała gildia miała "???", czyli symbole oznaczające, że ktoś długo nie bywał w grze. Początkowo ich nie wyrzucałem, aż do momentu gdy zaczęli do mnie pisać ludzie czy znajdzie się jeszcze jedno miejsce dla niego. Tak więc jeżeli kogoś nie ma w gildii to niech się nie zdziwi na ten moment. Na dany moment NIE MA JUŻ MIEJSC. O miejsca będe informował w tym temacie, tak więc polecam go śledzić . Co by tu jeszcze? Chcę założyć sojusz z jakąś polską gildią, miejmy nadzieję, że się uda to i czat zapełni się polskimi zdaniami .
Dlaczego tak?
Nie ma sensu, żeby inne osoby zajmowały miejsce w gildii nie grając. Od dzisiaj do gildii nie przyjmuję obu postaci jednej osoby. Jedna postać jedna osoba.
Mam nadzieję, że tym nikogo nie uraziłem a z lekka wiem, że trochę to głupio wyszło. Jeżeli ktoś może był na wyjeździe/gdzieś indziej i nie mógł po prostu wbić do gry to napiszcie do mnie PW a wtedy zadecydujemy co z tym fantem zrobić .
Pozdrawiam.
Zdziwiłem się strasznie. Pod moją nieobecnością prawie cała gildia miała "???", czyli symbole oznaczające, że ktoś długo nie bywał w grze. Początkowo ich nie wyrzucałem, aż do momentu gdy zaczęli do mnie pisać ludzie czy znajdzie się jeszcze jedno miejsce dla niego. Tak więc jeżeli kogoś nie ma w gildii to niech się nie zdziwi na ten moment. Na dany moment NIE MA JUŻ MIEJSC. O miejsca będe informował w tym temacie, tak więc polecam go śledzić . Co by tu jeszcze? Chcę założyć sojusz z jakąś polską gildią, miejmy nadzieję, że się uda to i czat zapełni się polskimi zdaniami . Dlaczego tak?Nie ma sensu, żeby inne osoby zajmowały miejsce w gildii nie grając. Od dzisiaj do gildii nie przyjmuję obu postaci jednej osoby. Jedna postać jedna osoba. Mam nadzieję, że tym nikogo nie uraziłem a z lekka wiem, że trochę to głupio wyszło. Jeżeli ktoś może był na wyjeździe/gdzieś indziej i nie mógł po prostu wbić do gry to napiszcie do mnie PW a wtedy zadecydujemy co z tym fantem zrobić .Pozdrawiam.
mnie może nie być parę dni ale to z winy technicznych
maple story dalej się nie chce włączyć,
nawet po reinstalacji, no właśnie zaczął wyskakiwać błąd
ale jeżeli się mi uda naprawić to wejdę do gry
a jednak po godzinie bawienia się z plikami,pobraniu od nowa maplestory zainstalowaniu jeszcze raz udało się
Hmm no to lipa troszkę.
//27.04.15:
Wbiłem 100lvl, skille są mega, teraz tylko expić i expić
"expić i expić :D" dobre nastawienie. Mi się po ostatnich dwóch dniach podwójnego expa odechciało wbijać poziomy dalej. Aby wbić poziom (bez 2x exp) muszę przez 2h skakać i obracać się w lewo i w prawo na tych samych mobach... siedzę już na nich chyba 50lvl'i. Myślę nad pograniem night walkerem ale on jest jeszcze gorszy do grindu od paladyna a jak dobije ten 105-110 to znowu będę siedział na tych samych mobach... Chociaż jakbym grał lumi to szłoby to z 2x szybciej.... Trza to poważnie rozważyć
"expić i expić :D" dobre nastawienie. Mi się po ostatnich dwóch dniach podwójnego expa odechciało wbijać poziomy dalej. Aby wbić poziom (bez 2x exp) muszę przez 2h skakać i obracać się w lewo i w prawo na tych samych mobach... siedzę już na nich chyba 50lvl'i. Myślę nad pograniem night walkerem ale on jest jeszcze gorszy do grindu od paladyna a jak dobije ten 105-110 to znowu będę siedział na tych samych mobach... Chociaż jakbym grał lumi to szłoby to z 2x szybciej.... Trza to poważnie rozważyć
Dobranie odpowiedniej klasy jest bardzo ważne w MapleStory i tutaj musisz mi przyznać rację. Chociaż nie wybiera się klasy, którą chce się tylko szybciej expić (a raczej z mojej perspektywy). Mi się jak na razie fajnie gra Cannoneer'em i raczej nie zmienię klasy tak szybko .
Dobranie odpowiedniej klasy jest bardzo ważne w MapleStory i tutaj musisz mi przyznać rację.
Oczywiście masz rację.
Mam 3 postacie którymi głownie gram. Jest to paladyn, cleric i niedawno zaczęty night walker. Wszystkimi mi się dobrze gra ale problem w tym, że wszystkie są beznadziejne w trakcie levelowania. Aż plecy bolą jak się widzi takiego demona,lumi,shade itp. jak im zabijanie idzie a jak mi (oni pół mapy na hita a ja parę potworków przed sobą).... Jedyne plusy moich postaci to takie, że night walker największy dmg w bossy w grze, paladyn też top a cleric jak cleric zawsze przydatny. Tylko wbijanie poziomów i ubieranie postaci to istna katorga -.-