[Maple Story] PolishCrew

Hmm, ja przykładowo też biję parę potworków przed sobą, ale mi to raczej nie przeszkadza bo fajnie się expi :)

Mój brat odnalazł się w MP i dał mu 'drugie życie', ale po dzisiejszym patchu, gdy chce zalogować się do gry, wyskakuje mu error, który karze pobrać grę od nowa...

http://zapisz.net/view.php?filename=787_maple1.png po naduszeniu ok...

... http://zapisz.net/view.php?filename=424_maple2.png ,ktoś coś wie na ten temat? Młody gra od ok. 3 dni, i wczoraj jeszcze problemu nie było.

Mój brat odnalazł się w MP i dał mu 'drugie życie', ale po dzisiejszym patchu, gdy chce zalogować się do gry, wyskakuje mu error, który karze pobrać grę od nowa...http://zapisz.net/view.php?filename=787_maple1.png po naduszeniu ok...... http://zapisz.net/view.php?filename=424_maple2.png ,ktoś coś wie na ten temat? Młody gra od ok. 3 dni, i wczoraj jeszcze problemu nie było.

Reinstall gry.

Biorę nieobecność na czas nieokreślony, będę częściej grał w CS:GO. Oczywiście osoby nieaktywne będę wyrzucał (chyba, że ktoś mnie o tym poinformuje) i przyjmował osoby chętne ponieważ dużo się ich nazbierało (około 10 osóB).

Siema, chciałem sobie pograć w MS po dość długiej przerwie, pobrałem grę http://maplestory.nexon.net/support/game-download ale kiedy łącze się na wasz serwer po wyborze ch. wywala mnie z gry ktoś zna przyczynę??

@CicutaVenenum

Skopali patcha wystarczy poczekać aż naprawią i śledzić główną stronę albo forum lub istnieje szybsza opcja opisana tutaj (instrukcja) czyli dokładny reinstall gry.

@Skylean

Od około 15 podobno są ataki DDOS więc tym są spowodowane problemy (nie wiem czy już ustały)

Ale gracie na EU??

Tak gramy na EU a ty pobrałeś globala. Jeżeli nie masz konta sprzed 2007 roku to sobie nie pograsz na globalu.

W ogóle, o co chodzi z tymi ddosami. Patrząc po newsach na stronie głównej, to są one do drugi dzień... Nie potrafią zabezpieczyć jakoś lepiej serwerów?

W ogóle, o co chodzi z tymi ddosami. Patrząc po newsach na stronie głównej, to są one do drugi dzień... Nie potrafią zabezpieczyć jakoś lepiej serwerów?

W tak krótkim czasie? Praktycznie możliwe, ale osoba(y) wykonujące te ataki tak czy siak je ominie.

darkslayerTak gramy na EU a ty pobrałeś globala. Jeżeli nie masz konta sprzed 2007 roku to sobie nie pograsz na globalu.

Ja gram na globalu, a konto zrobiłem tydzien temu ? Wystarczy program Hotspot shield, który jednym przyciskiem zmienia mi IP na amerykanskie :P

Zacząłem gre na EU jakies 3 tyg temu , wbilem chyba 45 LVL ale jak dla mnie za mało graczy, puste miasta itd :\

Ja gram na globalu, a konto zrobiłem tydzien temu ? Wystarczy program Hotspot shield, który jednym przyciskiem zmienia mi IP na amerykanskie Zacząłem gre na EU jakies 3 tyg temu , wbilem chyba 45 LVL ale jak dla mnie za mało graczy, puste miasta itd :\

Lipa tak troszkę grać z lagami i ciągle przy odpalonym programie.

@RAINZ

I powiesz mi może, że bez żadnych lagów ogólnych. Bez Opóźnienia dropa i padania ogólnego potworów? A jak szybko ładują ci się mapki?

Ach napisze mimo ze nie gram ale takie glupoty tu widze... 97% gier ma serwery amerykanskie a wy gracie na nich nie wiedzac o tym i jeszcze sie cieszac. Co do proxy (bo to nic innego jak proxy wlasnie :P) to zalezy od serwera - jak z niego malo osob korzysta to szybko idzie i nie odczuwasz opoznienia, a jak zapchany to nawet przez 5 min ci sie nic nie zaladuje.

Wezcie nauczcie sie prosze ze ping w 0,00001% zalezy od lokalizacji, a duzo bardziej od liczby uzytkownikow (graczy) i od zarzadzania samym serwerem (np konserwacja).

Przyklad? Premiera/beta archeage w wersji EU - mimo ze eu to ping i tak byl koszmarny, serwer lagowal itd. Kto byl i widzial ten wie ;)

Tak wiec amerykanskie serwery = duzy ping, sa niczym innym jak herezja i zwyczajnym stereotypem ktory sie wzial z tego ze zazwyczaj serwery amerykanskie to tzw global (jak w tej grze podejrzewam) przez co jest duzo wiecej graczy, przez co jest wysoki ping. Jednak czasy gry 24/7 minely. I jak my mamy dzien to oni noc, wiec nwm w czym problem - za dnia piekna gra, lepsza niz na eu nawet, a wieczorkiem zabierasz sie na raid w pare sekund po zalogowaniu bo graczy wiecej niz na eu w godzinach szczytu ;)

co ty gadasz oczywiscie ze odleglosc serwerow ma znaczenie i to nie jest twoje 0,000001% tylko duzo wiecej dlatego grajac np w korei masz duzy ping co do samego proxy to tez zwieksza twoj ping bo twoje polaczenie leci do innego serwera a potem do serwera gry wiec droga sie znowu zwieksza co do archage to co opisujesz to jest lag zwiazany z obciazeniem serwera a nie jego odlegloscia sorry za literowki itp odpisuje z fona w robocie

jak gram na pełnym chanelu to mam opóźnienie z 1 sec jak dropa zbieram czy przechodze na inna mapke, ale jak wybiore chanel zaludniony jakoś w 75% to nic, zero laga :P

a co do programiku to chodzi sobie w tle nawet jak nie gram, po prostu ukrywa moje IP i chodzę po internecie incognito, dlatego mogę grać na global maple story, nic nie zmula ;)

wolałbym grać na EU, ale lubie gdy gra "żyje" i można spotkać gdzieś ludzi :P

---------OGŁOSZENIE------

1) 2x EXP/DROP Event

Date: 30.04.2015
Time: 18:00 CEST - 20:00 CEST

Date: 01.05.2015
Time: 18:00 CEST - 20:00 CEST

Date: 02.05.2015
Time: 16:00 CEST - 22:00 CEST

Date: 03.05.2015

Time: 16:00 CEST - 22:00 CEST

http://en.maplestory.nexoneu.com/Maple.aspx?Part=/News/Notice&mode=view&uid=6326

macie jeszcze miejsce moze :D gralem troche DLUUGO ale stracilem motywacje z pewnych przyczyn i teraz bym chetnie troche popykal :D

Co za debile... Jak można wprowadzić update na 15 mb, który rozwala całą grę i jedynym tzw. rozwiązaniem jest ponowne pobranie prawie 7 gb -.- a myślałem, że EA to gówniana firma, ale widzę, że Nexonowi EU może najwyżej wylizać buty...

Niby racja ale rozwiązanie z pobraniem było podane parę minut po odkryciu błędu. Więc koniec końców osobiście do końca nie jestem zły. Chociaż za to mamy teraz masę godzin podwójnego expa.

@edit:

Też miałem plany ale dzisiejsza pogoda je zniszczyła -.- (lało)

Akurat mnie ten podwójny exp nie rusza bo mam nieco inne plany na majówkę. Miałem okazję pograć praktycznie tylko dzisiaj po powrocie z pracy, a tu skończy się jedynie na pobieraniu :/