Maple Story pytania

Oplaca sie zaczynac grac w ta gre?

IS duzo wnosi w rozgrywke czy na f2p dam se spokojnie rade?

oco chodzi z tym wybieraniem klasy? tzn sa 4 na samym dole np: resistance , po srodku chyba z 5/6 innych i 1 u gory ?

Kazda klasa expi sie rownie szybko? bo zaczolem grac Evanem (tym ze smokiem) i wbilem 17 lvl gdzie kolega grajac ta postacia chyba nowa z 2h bronia ma juz 24 lvl a zaczelismy w tym samym czasie...

Kiedy dotre do glownego miasta? Tzn tam gdzie bd mogl sb biegac z kumplem i rzem wykonywac instancje / questy?

Albo znacie gierke podobna do tej ktora waszym zdaniem jest o wiele lepsza?

1.Tak opłaca się jezeli masz chęci

2. Bez item shopu spokojnie sobie poradzisz przynajmniej do 130 lvl(ja takie coś mialem jak sie znudzilo :))

3.Co do klas na samym dole są chyba najstarsze a na górze nowo dodane

4.Każda klasa troche inaczej expi lvl 1-30 po tym wszyscy juz lecą razem

5. Zagraj kaizerem w 2 h wbijesz 40 lvl :) b. fajna postać

6. Nie ma takiego czegoś jak główne miasto. Zobacz sobie odpalając "W" jakie są miasta.

7.Teraz to chyba od lvl 30 mozesz biegać razem z kolegą na Party Questy (PQ). W miastach jest takie coś jak "Portal" który wysyla Cie tych PQ, Jak juz wbijesz 30 lvl to polecam iść do Mushrom Kingdom to sobie porobisz questy z kolega.

1. Moim zdaniem tak, czemu niby nie ?

2. Grałem bez IS i jakoś tego nie odczuwałem, IS według niektórych może dawać przewagę ale według mnie nie daje

3. W Maple jest tyle klas, że nie pomieściłyby się na ekranie to podzielili na "kategorie"

4. Nie, różne klasy mają różne tempo nawet przy tworzeniu postaci masz pasek "growth speed" wiadomo jak postać nie ma aoe to wolniej expić będzie

5. Kiedy skończysz początkowy kawałek fabuły, zależy od klasy (99% questów nie opłaca się robić)

6. Nie

Nowe klasy są coraz bardziej OP. Dziś pograłem chwilę i to widać dajmy na to w MP.

Główne miasto? Nieformalnie "henezis". I Q rób do 30 levela, później się nie opłaca.

I poza tym kolega wyżej wszystko ładnie wyjaśnił.

I nie, nie ma podobne, a tym bardziej lepszej gry w podobnym stylu. Chyba, że lubisz wysoki ping to masz LaTale.

Oplaca sie zaczynac grac w ta gre?

IS duzo wnosi w rozgrywke czy na f2p dam se spokojnie rade?

oco chodzi z tym wybieraniem klasy? tzn sa 4 na samym dole np: resistance , po srodku chyba z 5/6 innych i 1 u gory ?

Kazda klasa expi sie rownie szybko? bo zaczolem grac Evanem (tym ze smokiem) i wbilem 17 lvl gdzie kolega grajac ta postacia chyba nowa z 2h bronia ma juz 24 lvl a zaczelismy w tym samym czasie...

Kiedy dotre do glownego miasta? Tzn tam gdzie bd mogl sb biegac z kumplem i rzem wykonywac instancje / questy?

Albo znacie gierke podobna do tej ktora waszym zdaniem jest o wiele lepsza?