Witam, dzisiaj sciaganlem sobie na laptopa Extalia Maple Story, ale grajac zauwazylem co 10 sekund mam zacinke na pol sekundy. Moj laptop to msi ge60 i5 4200, gtx 765m. Windows 7 ultimate x64. Helpz *.*. sciagnalem juz sterowniki do grafy, directx 9 i 10, na razie nic nie pomoglo.
Maple Story scina sie co 8-10 sekund
Może Maple wygląda jak gra z przed dekady, ale zżera tyle pamięci jak Assassin's Creed II na full detalach. Odpala się z minute i jeszcze się ścina. Takie walory tej gry. Nie wiem czy pomoże ci odpalanie gry w jakichś specjalnych warunkach, czekałbym na następny patch. Jeśli instalowałeś grę kilka lat temu, może pomóc reinstall.
Ścina ci się tylko w FM, czy nawet na pustej mapie?
Scina sie wszedzie nawet jak sie nie ruszam, a sama gra wlacza sie nawet szybko. Procek i grafika tez sie nie mecza kiedy gram bo temperatury pozostaja niskie, a w dodatku na tym samym laptopie odpalam Skyrima na Ultimate ustawieniach i nie ma ani scinki. Raczej patcha sie nie doczekam bo to jest prywatny serwer.
Jest taka możliwość że ścina ci Maple przez laggi, ale nie koniecznie. To taka gra że czasami Nexon nie wie co się z nią dzieje.
Te ściny występują tylko na piracie? Może poczekaj jakieś dwie godziny i wtedy zobacz czy dalej będziesz miał ściny.
To na pewno nie lagi, bo gralem razem z bratem w Maple (on na komputerze, ja na lapku), i on nie mial zadnych scin a jestesmy podlaczeni do tego samego routera.
Zazwyczaj komputer jest podłączony przez kabel ethernet czyli bezpośrednio, a laptop przez wifi. Skoro nie miał żadnych ścin, a ty je miałeś, to problem leży po stronie lapka, ale nie w jego parametrach sprzętowych tylko w konfiguracji.
Niestety (albo stety), nie miałem jeszcze takiego problemu, więc nie znam jego rozwiązania.
Po ostatnim paczu też mam sciny. Ok. 10 fps. Wcześniej grałem komfortowo. Może następna wersja coś zmieni.
miałem to samo na globalu
spróbuj przeczyscic kompa JetClean'em
Probowalem redownload + reinstall, sciagnalem jetclean i wyczyscilem kompa, nadal bez zmian.
A odpal na full skrinie. Mi pomogło
Witam, dzisiaj sciaganlem sobie na laptopa Extalia Maple Story, ale grajac zauwazylem co 10 sekund mam zacinke na pol sekundy. Moj laptop to msi ge60 i5 4200, gtx 765m. Windows 7 ultimate x64. Helpz *.*. sciagnalem juz sterowniki do grafy, directx 9 i 10, na razie nic nie pomoglo.