Maple Story Zacinanie sie gry ... Pomocy!

powiedzcie mi jak rozwiazac taki oto problem : expie sb na mobkach i jest wszystko pieknie bez przycinek i wgl a jak wejde do jakiegokolwiek miasta to gra chodzi jak na kompie sprzed 10 lat ?? nie wiem czemu , mam procek 2x2,6gb , 2gb ram ...

Gry z owiele lepsza grafika chodza mi bez zacinek np : teraz onilne a tu tak sie tnie ze nieda sie wyjsc z miasta jak juz sie wejdzie ;/

Przez te zacinanie sie gry nie mam co robic bo nawet z miasta nieda sie wyjsc ;/

Zaaktualizowalem wszystkie sterowniki .... komputer odkurzony , reinstala robiona niecaly miesiac temu ...

Tylko w tym rzecz ze mam windows xp

Grałem :D Ale nie gram bo straciłem 110kk bez powodu. NEXON TO ZŁODZIEJE !!

Ale do rzeczy. W mieście, czyli mam rozumieć w FreeMarket ? Tam gdzie się handluje. Jeżeli na expowiskach nie masz lagów a w mieście masz. Nie musi to zależeć od twego komputera, to znaczy troszke zalezy. Czy uciagnie dynamike taką jaka tam jest. Wejdź na ch2 i napisz czy tam tobie laguje :] Daję rękę uciąć że nie. Albo spróbuj zaistalować ze strony MapleStory ManualPatcha. Być może jakieś rzeczy ci się tam nie wczytują :]

Nic z tych rad co podaliscie , nie dziala ;/

z regoly w grach mmo zawsze laguje w mistach. to jest skupisko setek a nawet tysiecy ludzi. zaden komp na swiecie tego nie uciagnie.

przyklad z mojego doswiadczenia? metin2 i tam z regoly kanal ch2 zaludniony na maksa i mnostwo sklepikow. laguje mocno nie wazne jakiego masz kompa. trzeba sie przyzwyczaic ^^

no chyba ze bys mial kompa do stawiania serverow z 64gb ramu na pokladzie hehe :)

Tylko ze : w miescie jest 0 ludu .. same npc . na mobkach wiecej graczy spotkam , walcze z +10 mobami naraz i bez przycinki a gdy wejde do miasta to gra chodzi tak jak bym gral w wowa na netbooku ... poprostu tak jakby komp mi nie wyrabialn z grafika w miescie .. co jest nie mozliwe bo wszystkie inne gry chodza mi bez najmniejszej zawiechy . probowalem zainstalowac gra na nowo jak i zupdatowac manual patchem i nic nie dalo , mam system xp sp2 i wszystkie stery do wczoraj zaaktualizowane ;/

Nie mam lagow bo internet jest w 100% sprawny tylko gra sie tnie a myszka nie da sie sterowac zostaje tylko wylaczenie gry ;/

Gra zuzywa mi tylko 300mb ram z 2gb podczas przycinania w miescie ....

Napewno zaaktualizowałeś karte graficzną? Albo masz coś w ustawieniach karty graficznej złego :s chociaż jak tylko w mieście to może to jakiś problem z maplestory jest :P spróbuj wyłączyć full screena :P

tylko i wylacznie w miescie. Kombinowalem juz z ustawieniami , probowalem w oknie , na full screen na innej rozdzielczosci . wszstkiego i nic nie pomogle ... watpie w to ze sb jeszcze w to pogram , a spodobala mi sie gierka ; ((

Noo gierka jest spoko :s nie poddawaj sie na innym forum może napisz jakimś angielskim albo na forum maple story :P Przeszukałem troche internet i znalazłem tematy gdzie ludzie mają ten sam problem :P wszyscy piszą że słabe komputery mają :P nie no ja na 2gb ram i słabym procku fajnie cisnołem :c jak robiłeś reinstalla to z rejestru gre też usuwałeś ? spróbuj powyłączać zbędne programy, i zaloguj sie na channelu gdzie jest mało ludzi

zmiana channelu , nie pomaga , powylaczalem wszyskie programy jakie tylko sa mozliwe do wylaczenie , nie mam anty vira a firewall jest wylaczony wiec nie ma juz innego wyjscia ;/

Może komputer zasrany wirusami?

Napisalem , ze komputer dopiero co po reinstali

Nie. Napisałeś, że robiłeś reinstala. Nie pisałeś czego.

Dobra zostaje mi tylko odpuszczenie sb tej gry ; (

Robiłeś reinstall gry ? Manual Patcha pobrałeś ? To może... Hmm, zaktualizuj te stery, jak ci mowili, sciagnij najnowszego direct'a, nVidii.

powiedzcie mi jak rozwiazac taki oto problem : expie sb na mobkach i jest wszystko pieknie bez przycinek i wgl a jak wejde do jakiegokolwiek miasta to gra chodzi jak na kompie sprzed 10 lat ?? nie wiem czemu , mam procek 2x2,6gb , 2gb ram ...

Gry z owiele lepsza grafika chodza mi bez zacinek np : teraz onilne a tu tak sie tnie ze nieda sie wyjsc z miasta jak juz sie wejdzie ;/

Przez te zacinanie sie gry nie mam co robic bo nawet z miasta nieda sie wyjsc ;/

Zaaktualizowalem wszystkie sterowniki .... komputer odkurzony , reinstala robiona niecaly miesiac temu ...