Maple Story

Primo: Czy ktoś może wie czemu nie można uruchomić opisu na stronie głównej www.mmorpg.org.pl ? Z tego co patrzyłem (a patrzyłem niedokładnie) to była to jedyna gierka przy której nie było żadnej strony.

Secundo: Grał w to ktoś kiedyś? Bo ja grałem prawie każdą postacią (za wyjątkiem szpiega/złodzieja/łobuza czy jak kto woli) i mi się bardzo podobało. Szczerze mówiąc żałuję że nie ma więcej tego typu gier. Przydałoby się jeszcze kilka platformówek, bo to jest jednak dość oryginalny pomysł - bo oczywiście do platformówek tego typu nie chcę zaliczać np. GunBound. Ma ktoś może doświadczenie odnośnie innych, podobnych do tej, gier (o ile istnieją)? Bo bardzo chętnie bym pograł.

Krótko mówiąc - mi się bardzo podobała :]

Witam. Udało mi się w tej grze osiągnąć 61 lvl, miałem też masę innych postaci, należałem do jednej z największych polskich gildii w tej grze. Grałem w tą grę blisko 2 lata, czyli najdłużej ze wszystkich MMORPG w jakie grałem (a trochę ich było) niestety nadeszła fala cheaterów którzy sprawili że nie gra się już tak fajnie... Z gier bardzo podobnych mogę Ci polecić Ghost Online. Można wręcz powiedzieć, że to klon Mapla z tym że trochę mniej (na razie) rozbudowany ale za to bardziej dynamiczny.

Ja przestałem grać bo mi w tej grze brakowało PvP

MAM POWAŻNY PROBLEM ;(;(;(;(:(:(;( CHODZI O MS JAK SIE DOMYŚLACIE. Więc tak ściągnęłam maple no i mam taki problem : włączam tą grę, ładuje sie no i w tym momencie gdzie powinno sie wpisywać nick i hasło to pojawia mi sie czarne tło i pisze " not optimium mode, recomendet mode... " no i tam jets napisane jaka opwinna być rozdzielczość, a ja mam taką jak tam jest napisane, i nawet tyle samo Hz czy coś takiego. Ale muzyczkę słychać. Czy powodem tego może być ZA DOBRY komp?? bo ja mam jakiś dwurdzeniowy czy coś... no i komputerowiec był myślał że to może wina monitora, ale przekładaliśmy go (monitor) i nic... Mówił też że może ta gra jest za słaba na mój komp!!!! A ja ją normalnie... UWIELBIAM!! Proszę o pomoc jak ktoś wie co zrobić, kontakt na gg 8678903 , albo na emaila flinta132@op.pl

Mi się dzieje takie coś gdy włączę monitor po załadowaniu się systemu operacyjnego. Nie wyłączaj monitora, tylko włącz i wyłącz komputer. Monitor musi być włączony podczas ładowania się komputera! Najpierw monitor, potem komputer. Sprawdź, jeśli zadziała to znaczy, że mamy tak samo ;)

Niestety, zrobiłam jak mówiłaś, ale to nie zadziałało!!! ;(;(;(;(;(;(;'(;(;(;(;(;( a tak chciałam pograć... nie wiesz może czy jest jeszcze jakiś inny powód?? bo jak na razie to muszę grać na kompie brata ;//;// czekam na odpowiedź!!

Napisz jaki masz komputer to ci powiemy czy masz za slaby, za dobry być nie może bo to nie jest gra pod win 95 ;)

Spróbuj na rożnych rozdzielczościach, nie tylko na podanych przez błąd, może zadziała...

Polecam również przeinstalowanie gry, ostatecznie, jeżeli naprawdę musisz w tą grę grac to format (format dobry na wszystko ;p) ;)

Jestem prawie pewien, że to coś z monitorem. Masz może cyfrówkę? Zrobiłabyś zdjęcie, byłoby wtedy łatwiej zdiagnozować problem.

Więc tak . Mam kompa Windows XP !!!!!! NIE WIEM CO SIE DZIEJE ... chciałam zrobic screena ale to co na nim wyszło to jest normalne okno do logowania sie!! czyli z tego wynika ze cos z monitorem nie tak... pokaże to co wyszło w screenie , (a ja tylko widze taką ramkę i piesze bląd x(() (link)http://img149.imageshack.us/my.php?image=beztytuunx9.png jakby co to to wpisane flinta132 to wpisywalam na ślepo zeby zobaczyc czy uda mi sie na ślepo, ale jakoś mi nie wyszło. Format nic nie da bo jak był pan od kompów to mówił że to najprawdopodobniej, GRA JEST ZA SŁABA NA MOJEGO KOMPA... !!! MYŚLAŁAM ŻE TAM UMRĘ Z WŚCIEKŁOŚCI, !! ;(;( czekam na kolejne odpowiedzi!!

Gra się uruchamia więc nie jest za słaba na Twój komputer. Nie rób screena - mówiłem, że to nic nie da. Zrób zdjęcie cyfrówką (jeśli takową posiadasz). Zainstaluj też najnowsze sterowniki do monitora. Czy problem występuje tylko w Maplu czy w innych grach także?

Nie chodziło mi o jaki masz Windows ale o parametry twojego komputera (RAM, procesor, itd)

Zainstaluj może najnowszego DirectX:

http://download.microsoft.com/download/7/c...2007_redist.exe

szukałem odnośnie tego problemu trochę na internecie i chyba znalazłem rozwiązanie :)

1. Wejdź w Start -> Wszystkie Programy -> wizet -> MapleStorySetup

2. W nowo otwartym oknie zmień rozdzielczość na taka jaka ci wyskakiwała w błędzie, zapisz

3. Odpal grę i pochwal sie czy już działa :)

Chciałam zrobic zdjęcie cyfrówką ale jest zamazane i nic nie widać, to dzieje sie tylko w maple i w takiej grze ale to juz na CD ja mam.

Kroolik

zainstalowałam te stwerowniki ale późńiej trzeba je rozpakować, no i chciałam ale sie nie chciało zrobić! ;(;(

Ciesze sie ze szukałeś informacji odnośnie tego problemu, ale po pierwsze ja nie mam w start>programy nie mam tam wizet, tlyko od razu maple story i zeby grać, ale weszłam w ten folder gdzie jest zapisane całe maple no i zrobiłam tam maplesetup czy cos w tym stylu no i włączyło mi się taka ramka z postacią z ms i bylo napisane (po angielsku oczywiście) że jesli widzę ten obrazek nto mam nacisnąć alt i H (ale podczas wyświetlania tej ramki to tamta z tym ze rodzielczosc jest zła tez tam byla) no i zrobiłam to i później pisało ze mam wejsc w maple to weszłam i przez chwile bylo czarne i ramka z bledem rodzielczosci, a później tak na 1,5 minuty wyswielliło sie okno do logowania czyli login i haslo a potem 4 cyferki ale akurat wtedy zniknął obraz i juz tak jak na początku czarne tło i ramka. Ale może jeszcze ktoś ma jakiś inny powód?? czekam na odpowiedzi i z góry thx za wszystko co teraz mówiliście!! :*:*

Primo: Czy ktoś może wie czemu nie można uruchomić opisu na stronie głównej www.mmorpg.org.pl ? Z tego co patrzyłem (a patrzyłem niedokładnie) to była to jedyna gierka przy której nie było żadnej strony.

Secundo: Grał w to ktoś kiedyś? Bo ja grałem prawie każdą postacią (za wyjątkiem szpiega/złodzieja/łobuza czy jak kto woli) i mi się bardzo podobało. Szczerze mówiąc żałuję że nie ma więcej tego typu gier. Przydałoby się jeszcze kilka platformówek, bo to jest jednak dość oryginalny pomysł - bo oczywiście do platformówek tego typu nie chcę zaliczać np. GunBound. Ma ktoś może doświadczenie odnośnie innych, podobnych do tej, gier (o ile istnieją)? Bo bardzo chętnie bym pograł.

Krótko mówiąc - mi się bardzo podobała :]