Maple Story

Siemanko, chce zaczac grac w Maple Story ale mam pewien problem, nie moge stworzyc zadnej postaci i jaki serwer polecacie wybrac, gdzie funkcjonuje jakas polska gildia

Polacy grają na Luna i też będą grali na reboot

Co do tworzenia postaci to czekałeś wystarczająco długo? Po połączeniu się z kanałem jak masz okno wyboru postaci (większość przycisków jest na początku szarych) to dopiero ładuje dane. Ja zawsze alt-tab robię na 2-5min. Trochę to zajmuje.... Jest tak od dawna a jeszcze tego nie naprawili.

Ok zaraz sprawdze co do serwera to chyba na tym reboot lepiej zaczac

Zaczynając na Reboot musisz mieć na uwadze, że będziesz miał amerykańskie pingi (niektórym to przeszkadza) a co do polskich gildii to szczerze wątpię. Przy migracji obiecali nam "własny" reboot umieszczony w europie kiedyś tam w przyszłości. Myślę, że przez to mogła spora część osób z europy w ogóle nie zaczynać na amerykańskim reboot. Dodatkowo zaczynając grę w Maple nie nastawiałbym się na polską gildię.

czyli na jakim serwie najlepiej zaczac grac? :)

Reboot - USA | Scania - USA | Luna - EU

Jeżeli tak bardzo chcesz na Reboot zacząć grać i ping ci nie przeszkadza to zaczynaj tam.

Jeżeli chcesz normalny serwer, nie przeszkadza ci ping i zagraniczna gildia to najbardziej zaludniona jest Scania.

Jeżeli chcesz normalny serwer z "normalnym" pingiem to zostaje ci tylko europejska Luna ale i tak nie nastawiaj się na polską gildię.

czyli tak i tak bedzie ciezko o polaka pozostaje granie solo :)

siemano, właśnie zaczynam grać na US, reboot nick: xmalec. Ttalnie nie ogarniam tej gry, jak cos :D jednak chetnie zagram z kims

Aktualnie gram na Reboocie i powiem, że ping to nie jest jakiś wielki problem ;) Dużo osób, które miało konto sprzed blokady dalej grali na GMS jak był Europejski serwer i jakoś dawali radę. Jedyny problem jaki jest to podczas zbierania itemków z ziemi, ale wystarczy kupić sobie peta i jest spoczko.

Na serwerze są chyba 2 Polskie gildie... ReDream oraz Refleksja (chyba) nie pamiętam... Ja siedzę w ReDream i jest naprawdę sporo ludzi online ;)

Gra ktos teraz na Lunie pograłbym z kimś!

Siemanko, chce zaczac grac w Maple Story ale mam pewien problem, nie moge stworzyc zadnej postaci i jaki serwer polecacie wybrac, gdzie funkcjonuje jakas polska gildia