Jak wiecie MapleStory 2 już dawno zostało zapowiedziane na premierę Globalną, już po premierze dochodziły do nas słuchy o tłumaczeniu gry - sam GM Nexona w grudniu 2015 powiedział mi że gra jest ''u nich''. Jednak pipeline który był ostatnio w newsie mówił o CMS2 nie o GMS2 (było użyte chińskie logo), w dodatku na pipeline pojawiają się tylko rzeczy które będą miały swoją oficjalną premierę a nie wejdą do bety także beta MapleStory 2 u nas jest bardzo możliwa w tym roku oraz bety innych gier jak Peria Choronicles (raczej tylko w Korei) jeśli ktoś jest tym tytułem bardziej zainteresowany. Spadow który jest znany w community MS udostępnił kilka zdjęć MapleStory 2 z angielskimi napisami mówi on że pochodzą z Angielskiej lokalizacji oraz będą dostępne inne języki, wszystko zostało udostępnione kilka dni temu.
Wycieki z prawdopodobnej strony internetowej:
Z gry, UWAGA! nie jest to nasza wersja gry ale jest to KMS2 z rzekomymi plikami z GMS2.
Spadow mówi, że dostał to od swojego ''kontaktu'', to nie było by pierwszy raz kiedy zapowiada coś wcześniej od samego Nexona i wszystko zawsze było w 100% prawdziwe. Jeśli ktoś ma jakieś pytania na temat MS2 to chętnie odpowiem bo już grałem.