Maplestory Czarny Ekran

Witam, Mam taki problem gdy włączam maplestory Po prostu robi się czarny ekran, albo wyskakuje kominikat "Program Maplestory przestal dzialac" i jedyne co mogę zrobić to wylaczyc gre za pomocą ctrl alt delete. (brak odpowiedzi)
Probowalem w trybie zgodniosci z XP sp3 ale wyskakuje blad "HachShield: Initialization Error 0x00000004" i nawet ustawienia zgodności się nie zapisują.
Ktos miał podobny problem? wiecie co zrobić?

Wersja EU

Robilem re instal nic nie dalo, chciałem wrocic do tej gry ale nie wiem co mam zrobić żeby pograc.. czekam na pomysły

Czy na Maplestory Global sa lagi ? Może lepiej tam grac?

Nie pamietam dokadnie jak to sie nazywa ale w folderze z grą jest aplikacja którą uruchamiasz i coś się konfiguruje wtedy i działa.

Moim zdaniem nie powinieneś bawić się w zgodności ponieważ gra i gameguard są już od dawna "przyzwyczajone" do win 7 i 8. No ale tu masz parę możliwości:

1. Spróbuj uruchomić jako admin

2. Spróbuj innej zgodności

3. Uruchom z folderu gry poprzez "MapleStory.exe"

4. Powtórz czynności z pkt. 1 i 2 na "MapleStory.exe" z folderu gry nie z ikony na pulpicie

5. Jeżeli masz zintegrowaną i dedykowaną kartę graficzną to maple uruchamiaj na zintegrowane

6. Dodaj maple i gameguard do wyjątków albo jak ci się nie chce to dla testu wyłącz anty i firefwall na 5min i sprawdź.

7. Wejdź do folderu gameguard i spróbuj go zaktualizować

8. Może wystarczy poczekać i trochę cierpliwości :)? Mi "siedzi" na czarnym ekranie 5min zanim się włączy a jak wywołam menadżer zadań to niby pokazuje brak odpowiedzi.

9. U znajomej też wyskakuje "Program Maplestory przestal dzialac" i to przy każdym uruchomieniu, po prostu to ignoruje a gra się uruchamia.

Co do globala to nawet nie wiem po co o nim guru newsy pisze ale to na inny temat...

Global ma zablokowaną rejestracje dla "obcych" od jakiś strzelam +/-7lat. Są dwie możliwości. Jeżeli posiadasz konto sprzed blokady to możesz spokojnie grać. Jeżeli nie to pozostają ci proxy i tego typu zabawy. Próbowałem obejść to różnymi sposobami (moje 3 konta dostały bany za wiewiórka wie co, zobaczyłem bana jak chciałem logować się po paru latach a support nie odpisuje) ale wszystko kończyło się tak samo czyli lagi dropu i zabijania. Mi się nie uśmiechało czekać parę sekund na drop aby go podnieść.

No udało się dzięki Darkslayer :) fakt gra włącza się trochę długo w moim przypadku trwa to ponad 2 minuty.
problem rozwiazany

Aktualnie ludzie na forum sie denerwuja , podobno sa problemy z klientem gry i nowym luncherem Nexona :)

Witam, Mam taki problem gdy włączam maplestory Po prostu robi się czarny ekran, albo wyskakuje kominikat "Program Maplestory przestal dzialac" i jedyne co mogę zrobić to wylaczyc gre za pomocą ctrl alt delete. (brak odpowiedzi)
Probowalem w trybie zgodniosci z XP sp3 ale wyskakuje blad "HachShield: Initialization Error 0x00000004" i nawet ustawienia zgodności się nie zapisują.
Ktos miał podobny problem? wiecie co zrobić?

Wersja EU

Robilem re instal nic nie dalo, chciałem wrocic do tej gry ale nie wiem co mam zrobić żeby pograc.. czekam na pomysły

Czy na Maplestory Global sa lagi ? Może lepiej tam grac?