Siemka! Zdecydowałem się grać w maplestory Evanem i mam kilka pytań.
1. W całości opiera się na swoim smoku?
2. Jak rozdawać statystyki?
3. Jak rozdawać pkt skilli?
4. Czy muszę robić misje by smok ewoulował na następny poziom? Czy wystarczy, że ja kolejno wbije 20/40 etc?
Maplestory Evan pytania
1. Głównie
2. Na pewno sporo w INT, reszta wg. uznania. Do dmg buildu polecam +4INT i +1LUCK.
3. http://strategywiki.org/wiki/MapleStory/Evan/Builds
4. Co 10lvl'i masz Mastery Quest, które musisz robić.
1. Smok smok i tylko smok 2. Evan nalezy do klasy magow czyli standardowo int/luck (dobieraj pod eq na wyzszy lvl lub pod przedmioty ktore masz zamiar zalozyc... najlepiej z bonusem do tych statystyk) ew jak masz troche $$$ (chociaz jako poczatkujacy to watpie...) to mozesz robic intless lub lukless evan'a i dodawac tylko w jedna z wymienioych statystyk ale to juz trzeba troche wydac na eq...
3. http://www.basilmarket.com/
4. Nie pamietam jak z tym smokiem... ale jezeli jest wymagana jakas misja to powinna widniec jako glowna/klasowa i tylko by odblokowac nastepne drzewko umiejetnosci... smoczek rosnie z lvl eq dla niego (bo chyba tez bylo) mozna wydropic lub kupic w markecie skille jezeli do 30lvl (bo na takim standardowo sie zmienialo klase) nie wyskoczy zaden quest na awans klasy to mozesz spokojnie expic
Rozumiem. Te misje biorę od smoczka tak? One są podpisane "Mystery" ?
Przede wszystkim jeśli już faktycznie dałeś jakieś punkty w cokolwiek innego niż INT to polecam zrobić postać od nowa. Kiedyś trzeba było dawać w jakiś poboczny stat żeby ubrać itemki, zostało to jednak usunięte ze 2 lata temu. Teraz każda postać ładuje tylko w jedną główną statystyke, z wyjątkiem xenona. Nie ma przymusu wykonywania questów, są z nich jednak SP(tylko w przypadku evana i jego smoczych questów) więc będziesz musiał sie liczyć z tym, że niektóre skille nie będą na maksymalnym poziomie.
Ok rozumiem, a jaką postać polecacie dla newbie?
Nie wiem jak jest w tym momencie, ale czasem bywa, że nie wszystkie postacie da sie na daną chwile robić. Jeśli jednak masz taką możliwość to polecałbym Kaisera.
Kaiser jest zły dla początkujących, bo jego gear kosztuje baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo duzo hajsu (bo postac jest op i duzo ludzi nim gra)
Swoja droga, wie ktos cos o wonderkingu? co sie z nim dzieje? bo oficjalna strona znowu dziala
Żeby nie robić tematu nwoego to mam problem.Mam 60+ Xenonem,w jednym jobie okazało się że brakuje 1 pkta do maksa,a ja nie wymaksowałem pewnego skilla którego maksimum jest wymagane do następnych skilli w kolejnych jobach.Zepsułem sobie postać na stałe?
Siemka! Zdecydowałem się grać w maplestory Evanem i mam kilka pytań.
1. W całości opiera się na swoim smoku?
2. Jak rozdawać statystyki?
3. Jak rozdawać pkt skilli?
4. Czy muszę robić misje by smok ewoulował na następny poziom? Czy wystarczy, że ja kolejno wbije 20/40 etc?