Maplestory i steam

Witajcie.

Mam taki problem, gdyż chciałem sobie dodać maplestory na steam zeby móc gadac ze znajomymi nie minimalizując gry i wykorzystałem opcje "dodaj gre spoza steam do mojej bibilioteki".

Zrobiłem tak jak trzeba było, wybrałem plik z grą i dodałem do steama.Odpalając maple dosłownie przez moment pokazało mi, że gram w maplestory i się wyłączyło.Jest to serwer Global.

Wie ktoś może co z tym zrobić, żeby działało ?

Dzieki :)

Jeśli danej gry nie ma w ofercie na Steam jest ona wyświetlana jako "gra spoza Steam". Nakładka Steam powinna działać.

Zwróć uwagę na to, czy nie dodałeś czasem samego launchera jako "gra spoza Steam". Jeśli tak, może się okazać że musisz dodać plik .bin lub inny (nie wiem jak jest w przypadku Maplestory). Gdy jesteś w grze (nie launcherze), sprawdź w menadżerze zadań, jaki plik jest odpowiedzialny za działające w tle Maplestory. Ten zaś dodaj jako "gra spoza Steam".

Tak powinno to wyglądać gdy masz odpalone Maplestory. Twoi znajomi będą widzieć w co grasz, jak i nakładka powinna działać poprawnie.

JPjEKXH.jpg

Dokładnie tak, sprawdzalem w menadżerze zadan i jest to plik .exe.Dodałem go z folderu gry i dalej tak samo, przez chwile pokazane MapleStory i za moment juz sie wyłącza.Wydaje mi się, że problem może tkwić w tym, że globalna wersja maplestory odpala się przez strone internetową, gdy klikam na pulpicie gre to odpala sie strona głowna i dopiero stamtąd wlacza się gre.Czy to może miec jakis wpływ na ten problem ?

Powodem może być również to, że wersja Global Maple Story jest zablokowana dla graczy z Europy :)

Własnie gdzies czytalem ze podobno można już grac na globalu, i podobno EU swieci pustkami :)

Z tego co widzę, to Maplestory jest dostępne na Steam, jednak z blokadą dla Polski. Blokada regionu sprawia, iż gra Ci znika. Niestety nie widzę legalnego sposobu na rozwiązanie tego problemu.

http://store.steampo.../8601/?l=polish

Po kliknięciu na stronę sklepu widzimy zacny napis:

Wystąpił błąd przetwarzania żądania użytkownika:

Produkt jest obecnie niedostępny w twoim regionie

uuu...faktycznie, no to nic, problem rozwiązany.

tak czy siak, wielkie dzieki za pomoc :))

Skoro problem rozwiązany to zamykam. W razie chęci ponownego otwarcia tematu proszę o pw.

Witajcie.

Mam taki problem, gdyż chciałem sobie dodać maplestory na steam zeby móc gadac ze znajomymi nie minimalizując gry i wykorzystałem opcje "dodaj gre spoza steam do mojej bibilioteki".

Zrobiłem tak jak trzeba było, wybrałem plik z grą i dodałem do steama.Odpalając maple dosłownie przez moment pokazało mi, że gram w maplestory i się wyłączyło.Jest to serwer Global.

Wie ktoś może co z tym zrobić, żeby działało ?

Dzieki :)