MapleStory obecna sytuacja

Ehhh, nikt nic nie wie?

Luzik ogolnie nie zabierajcie sie za ten szajs, szkoda czasu

Gram od wczoraj i gra się miodnie :)

@Rese Ogolnie gierka jest fajna, tylko zniszczona przez nexon

@Rese Ogolnie gierka jest fajna, tylko zniszczona przez nexon

Mhm no ja wiem o tym, kiedyś grałem i było jeszcze fajniej.

Czy Maplestory jest aktualnie f2p? Słyszałem kiedyś, że po 20 lvl coś tam, coś tam?

f2p z item shopem od zawsze bez zmian

Czy Maplestory jest aktualnie f2p? Słyszałem kiedyś, że po 20 lvl coś tam, coś tam?

F2P, jeżeli nie zwracasz uwagę na innych to nie odczujesz żadnego P2W. Od 20lvl coś tam, coś tam? Nic coś tam, coś tam. Wszystko jest darmowe :)

A opłaca się teraz zaczynać grę? :)

Jak nie chcesz byc pro uber elo player to tak ;). Bo starszych graczy nie dogonisz - $$$ na item shop + lata gry robia swoje ;)

jaka klasa polecacie obecnie grac?>

Tak opłaca się a czemu miałoby nie? Bez wydawania $$ da się spokojnie grać ponieważ NX można kupić za walutę w grze a ta już zależy od twojego farta do przedmiotów i determinacji aby je sprzedać graczom.

Jest ponad 30 klas graj czym chcesz. Chyba, że chcesz coś bardziej sprecyzowanego na moby/boss/mieszane to pisz a może będę w stanie pomóc.

powiem tak jestem poczatkujacy wiec niech bedzie klasa ktora bede wstanie szybko bic lvl i czyscic moby

hmmmm może: Phantom, Demon, Lumi ciężko powiedzieć

A dungeon fighter co o nim myslisz

A opłaca się teraz zaczynać grę?

A czemu by nie? Jakie widzisz przeciwwskazania temu? :)

Jak nie chcesz byc pro uber elo player to tak . Bo starszych graczy nie dogonisz - $$$ na item shop + lata gry robia swoje

Mhm. Niedawno był reset postaci (około pół roku MAX temu) a nadal nie został wbity max lvl :)

jaka klasa polecacie obecnie grac?>

Graj tym, kim chcesz grać a nie pytasz innych o klasy, z powodu iż na dłuższą metę Ci się znudzi (albo na krótszą, sam zobaczysz).

Mam pytanie, czy grywalność tej gry przezwycięży mega odrzucającą grafikę?

Wiecie moze czemu jak wybieram serwer wywala mnie do windowsa?

@StevenSeagal

Pewnie jak większość ludzi z tego forum ściągnąłeś za pierwszym razem globala a nie europe.

http://en.maplestory.nexoneu.com/Maple.aspx?Part=/Download/GameDownload

ok to juz pobieram mam nadzieje ze juz dobry client

Siemanko, zamierzam znów pograć w grę, która sprawiała mi wiele radości- Maple Story. Gdy od niej odchodziłem to zdałem sobie sprawę, że gra jest zbyt łatwa, to znaczy:

-Gdy pojawiała się nowa klasa to na drugi dzień już był wbity maksymalny lvl,

-exp leciał bardzo szybko

-z aktualizacji na aktualizacje postacie były co raz 'silniejsze'.

Ogólnie gra była łatwa. Teraz raczej chciałbym dowiedzieć się:

1. Czy w grze jest klasa podchodząca pod Bandytę? Kiedyś była, ale została usunięta i mieli przywrócić, jednak nie doczekałem się tego momentu.

2. Który teraz jest maksymalny level?

3. Czy ciężko wbija się exp?

4. Trudno wbić max lvl?