MapleStory obecna sytuacja

Siemanko, zamierzam znów pograć w grę, która sprawiała mi wiele radości- Maple Story. Gdy od niej odchodziłem to zdałem sobie sprawę, że gra jest zbyt łatwa, to znaczy:

-Gdy pojawiała się nowa klasa to na drugi dzień już był wbity maksymalny lvl,

-exp leciał bardzo szybko

-z aktualizacji na aktualizacje postacie były co raz 'silniejsze'.

Ogólnie gra była łatwa. Teraz raczej chciałbym dowiedzieć się:

1. Czy w grze jest klasa podchodząca pod Bandytę? Kiedyś była, ale została usunięta i mieli przywrócić, jednak nie doczekałem się tego momentu.

2. Który teraz jest maksymalny level?

3. Czy ciężko wbija się exp?

4. Trudno wbić max lvl?

1. Pierwsze słyszę, żeby Thief został usunięty, zawsze był, jest i będzie, jest to klasa Explorera. Jak nie on, to jest kilku innych, którzy są odnogami tej klasy "Hayato", czy "Dual blade" , którzy faktycznie czasami są blokowani kiedy pojawiają się problemy techniczne.

2. 250

3. Od któregoś lvla w końcu tak, na początku nie.

4. Raczej trudno, dziwne rzeczy piszesz o maksymalnym lvlu na drugi dzień, takie czary zdarzały się tylko raz z postacią "Mercedes", z którą był bug, że zaliczenie jakiegoś tam questa powodowało wbicie lvl capa, w tym momencie na MS EU top 1 gracz ma 243lvl, więc sam sobie odpowiedz.

Tak od siebie, warto zaczynać, gra ma coś do zaoferowania, czy znajdą się lepsze produkcje tego typu?

1. Pierwsze słyszę, żeby Thief został usunięty, zawsze był, jest i będzie, jest to klasa Explorera. Jak nie on, to jest kilku innych, którzy są odnogami tej klasy "Hayato", czy "Dual blade" , którzy faktycznie czasami są blokowani kiedy pojawiają się problemy techniczne.2. 2503. Od któregoś lvla w końcu tak, na początku nie.4. Raczej trudno, dziwne rzeczy piszesz o maksymalnym lvlu na drugi dzień, takie czary zdarzały się tylko raz z postacią "Mercedes", z którą był bug, że zaliczenie jakiegoś tam questa powodowało wbicie lvl capa, w tym momencie na MS EU top 1 gracz ma 243lvl, więc sam sobie odpowiedz.

O właśnie, chodziło mi właśnie o Dual blade, postać była usunięta z wersji EU, po czym miała zostać przywrócona.

Dzięki za pomoc, temat do zamknięcia.

Tak od siebie, warto zaczynać, gra ma coś do zaoferowania, czy znajdą się lepsze produkcje tego typu?

Masz jeszcze Dungeon fightera , ktory jest obecnie w open becie musisz sam wybrac- Dungeon fighter - jezeli chcesz grac bez spiny na izi mode bo gra jest bardzo prosta dla ogarniajacyh ludzi gry poprostu biegniesz i zabijasz mobki na 1-2 skile.

OK, jeszcze jedno, jak wygląda sytuacja w samej grze, słyszałem, że kiedyś pełno botów było, jak to dzisiaj wygląda? Nowy gracz da radę coś osiągnąć, jak z cenami?

OK, jeszcze jedno, jak wygląda sytuacja w samej grze, słyszałem, że kiedyś pełno botów było, jak to dzisiaj wygląda? Nowy gracz da radę coś osiągnąć, jak z cenami?

Zacząłem grać, 29lvl w jeden dzień, ale już się zaczynają schody.

Z mojegu punktu widzenia boty na pewno są, jednakże jest ich garstka, dosłownie- ja z kolegą nie spotkałem ani jednego (bo podejrzliwie nie wyglądali), ale niech może ktoś się z wyższym lvlem wypowie.

Nowy gracz z cenami? No ba, jako nowy gracz mogę powiedzieć, że w Market jest dużo rzeczy od ludzi z cenami 999.999.999, ale to tylko w Market raczej, chociaż tam nawet znajdziesz itemy nawet na 20lvl, a jest tego sporo.

Także wbijaj do gry, atmosfera jest git.

Do 100 poziomu, a nawet trochę wyżej, nie ma potrzeby kupowania czegokolwiek.

A jaki serwer wybrać?

A jaki serwer wybrać?

Kradia oczywiście, na Demethos są pustki i raczej jest mało Polaków, no ale co to za gra bez ludzi?

Zapraszam, jak będziesz chciał ze mną pograć to pisz tutaj.

Ok ostatnie pytanie, miał ktoś problem z wyłączaniem się gry po wybraniu serwera? Widziałem, że dużo osób ma ten problem, ale nikt nie zna rozwiązania :s

Jaki masz antywirus? Avasts sprawia problemy.

Antywirus wyłączony, było to moje pierwsze działanie w tej sprawie. Uruchamiałem też grę przez folder, używałem opcji 'napraw' oraz uruchamiałem plik 'Patcher', który przenosił mnie na stronę gry. :3 Również używałem słynnego 'setup' (latające okienko na monitorze(alt+h))

@EDIT; Mógłby ktoś podesłać mi folder "patchdata"?

@EDIT2; nie ma czasami przerwy technicznej, z tego mój problem?

Antywirus wyłączony, było to moje pierwsze działanie w tej sprawie. Uruchamiałem też grę przez folder, używałem opcji 'napraw' oraz uruchamiałem plik 'Patcher', który przenosił mnie na stronę gry. Również używałem słynnego 'setup' (latające okienko na monitorze(alt+h))@EDIT; Mógłby ktoś podesłać mi folder "patchdata"?@EDIT2; nie ma czasami przerwy technicznej, z tego mój problem?

Nie ma przerwy technicznej.

Folder patchdata? Nie mam takiego folderu w moim MapleStory, mam tylko folder HShield->folder Update->folder patch

To wszystko co mogłoby Cie zainteresować. Pobierz może drugą opcją na stronie, hm?

P.S. Ściągałeś grę stąd? http://en.maplestory.nexoneu.com/Maple.aspx?Part=/Download/GameDownload

tak, pobrałem już jedna wersję i drugą i nadal klapa :s

Nic z tym nie zrobisz, sam mam kilka komputerów w domu i na dwóch z nich MapleStory nie chce się włączyć, lub wyłącza się po wybraniu serwera. Popróbuj uruchomić grę z Zgodnością z czymś innym niż teraz. EMS jest bugowany na każdym kroku.

gdzieś na pewno musi leżeć źródło tego problemu.

@EDIT; co do zmieniania zgodności itp. wszystko próbowałem :|

Siemanko, zamierzam znów pograć w grę, która sprawiała mi wiele radości- Maple Story. Gdy od niej odchodziłem to zdałem sobie sprawę, że gra jest zbyt łatwa, to znaczy:-Gdy pojawiała się nowa klasa to na drugi dzień już był wbity maksymalny lvl,-exp leciał bardzo szybko-z aktualizacji na aktualizacje postacie były co raz 'silniejsze'.Ogólnie gra była łatwa. Teraz raczej chciałbym dowiedzieć się:1. Czy w grze jest klasa podchodząca pod Bandytę? Kiedyś była, ale została usunięta i mieli przywrócić, jednak nie doczekałem się tego momentu.2. Który teraz jest maksymalny level?3. Czy ciężko wbija się exp?4. Trudno wbić max lvl?

1. Co pare update otwieraja tworzenie klas wiec wystarczy poczekac

2. 250

3. 200 w jeden dzien mozna lekko, oczywiscie p2w

4. jezeli nie jestes przyzwyczajony do expienia pare h dziennie lub nie masz dobrego eq to bedziesz bil 250 przez lata, jezeli chcesz placic i kupowac karty exp oraz mesos to raczej nie bedzie problemu z wbiciem 250 w 3-4 miechy.

Sam gralem w ems w ubieglym roku, na start mialem ponad 150b. W miesiac wbilem chyba 220 po czym odszedlem bo nexon to jedno wielkie p2w. Szczerze zawsze lubilem ta gre i chetnie od niej wracalem, ale nie jest to to samo co jescze kilka lat temu kiedy granie wymagalo cierpliwosci i skilla. Co nowsza klasa to wiekszy OP.

Ogolnie jak chcesz wydawac kase to gra idealna. Odrazu w spolecznosci nastolatkow bedziesz bogiem bo masz fajne itemy z cash shopu :rolleyes:

Predzej czekalbym na maplestory2, choc niewiadomo czy i tego nie zj,,ia poprzez dodanie wszystkich scrolli, exp kart itd do cash shopu.

@edit

zapomnialem dodac wzmianki o tragicznym suppor'cie jak i masie bugow i problemow po kazdym update. (eventy tez czesto zbugowane na poczatku)

@DanielLGN

O właśnie, chodziło mi właśnie o Dual blade, postać była usunięta z wersji EU, po czym miała zostać przywrócona.Dzięki za pomoc, temat do zamknięcia.

Teraz ja przejąłem ten temat z

Ok ostatnie pytanie, miał ktoś problem z wyłączaniem się gry po wybraniu serwera? Widziałem, że dużo osób ma ten problem, ale nikt nie zna rozwiązania :s

Luzik :D ogolnie nie zabierajcie sie za ten szajs, szkoda czasu :D