MapleStory - powrót? Global? Inna gra?

Witam. Ostatnio strasznie kusi mnie do powrotu do "Mapla", ale wiem, że na wersji EU gra nie jest taka jak wcześniej (szybkie lvlowanie, milion klas, zaburzona ekonomia) dlatego też chciałbym podpytać o to jak to wygląda na globalu, o ile jest jeszcze jakaś możliwość grania na owej wersji? Jeśli nie, to chociaż prosiłbym o podrzucenie jakichś wartych uwagi podobnych tytułów z drobnym opisem tego, co oferują graczowi.

Lagi i block ip (da się obejść) tyle ode mnie.

EU już upada.

Na globalu jak chcesz grać to musisz sobie załatwić/kupić konto sprzed blokady lub obejść to programami, ale wtedy będziesz miał lagi jak cholera.

Osobiście polecam Ci grać na prywatnym serwerze:

Jak na prywatny to ludzi gra sporo i dość szybko robią update'y.

Pozdrawiam.

warn_ico.png
Nowy regulamin zabrania linkowania do stron propagujących treści pirackie, w tym również serwery prywatne gier MMO. ~PL

ummm nie polecam słuchać ludzi którzy grają na prywatnych serwerach, bo maple eu jest dalekie od upadku, a za reklame prywatnego serwera teraz są chyba jakieś warny czy coś? ja bym prosił o jeden dla tego pana, bo wprowadza ludzi w błąd, to że w maple nie grają polacy to nie znaczy, że gra upada, wręcz przeciwnie, jedynym problemem z maple jest to, że gra jest p2w, jeśli masz jakieś pytania do kogoś kto GRAŁ dłużej niż dwa dni i nie poszedł na prywatny serwer to się odezwij

MS Global/EU:

63ac4f38d93500b3a451937b02968714-gif-of-

Meh, ten obrazek to też nie do końca prawda, po prostu "free user" potrzebuje więcej czasu, ale jak ktoś jest ambitny to sobie poradzi, co do szybkiego expienia to jest chyba jeden serwer przed big bangiem ale nie oczekuj tam tłumów, poszukaj w google "maple private servers"

@cinu77

Gówno prawda :P W każdej, dosłownie każdej grze można tak napisać, że "Free User" potrzebuje tylko więcej czasu, ale bez przesady. Maple Story jest jedyną grą na rynku, gdzie bez płacenia prawdziwej gotówki, nie wystawisz nawet sklepiku z rzeczami, więc możesz jak idiota stać na markecie miesiąc i pisać, że sprzedajesz jakiś item, a osoby, które akurat będą chciały go kupić, będą Cię omijały, MS jest jedną z tych P2W gierek, bądźmy szczerzy.

przez ostatnie kilka tygodni grałem na maple eu i wbiłem 105 lvl dark knightem i w tej grze nie ma nawet pvp

na twoim miejscu nie zaczynałbym gierki, misje nakładają się na siebie, ludzie mają po kilka postaci 200lvl i dodaje im to atk

i do tego kupują te statystyki do ekwipunku w shopie, idź lepiej na jakiś prywatny server, też bym pograł z chęcią

gówno prawda? grałeś w to dłużej niż tydzień? jak Ci się nie podoba system mikropłatności to graj w gry pay to play, jak jesteś leniwą ciotą i chcesz wszystko na tacy to sobie graj na prywatnych serwerach, widzę, że masz w sygnaturze serwer elsworda, nawet w taką gównianą gre nie potrafiłeś grać na globalu i musisz grać na privie? żałosne, a co do pana nade mną to w tej grze jest pvp, jak zwykle pieprzenie bzdur bez wiedzy o grze. Misje nakładają się na siebie? WTF w tej grze jest tyle misji, że byś nawet nie doliczył, bo w podstawówce to pewnie tylko do 100 potrafisz, jeśli theme dungeony nakładają się na siebie, cokolwiek to gówno znaczy, to chyba potrzebujesz jakichś lekarstw. W sumie metinowiec, podoba mi się ten przymus wpisania mmo w jakie się gra, nie trzeba czytać postu, wystarczy na gre popatrzeć i już wiadomo, czy to bzdury

warn_ico.png
Inny ton poproszę. Nagroda za obrazę użytkownika. ~PL

@cinu77

Twoja wypowiedź jest na poziomie 10-letniego dziecka. Nie potrafisz nawet stworzyć jednego zdania w którym byś kogoś lub coś nie obraził. Zdania tworzysz tak chaotycznie, że trudno się domyśleć o co Ci chodzi. A przede wszystkim naucz się podstaw gramatyki! Za taką wypowiedź należy Ci się jakiś porządny ban to może trochę ochłoniesz...

Sam osobiście poświęciłem setki godzin na Maple Story. Gra była świetna ale... 4-5 lat temu. Od czasu wprowadzenia wielkiego patach o nazwie "Big Bang" gra zaczęła się psuć. Kolejne ulepszenia tak na prawdę psuły klimat dawnego Maple... Jedyne co tak na prawdę można pochwalić w ostatnich latach to udoskonalenie walki z "cziterami". Aktualnie jest ich procentowo dużo mniej niż kilka lat temu. Gra stała się prosta, monotonna. A to właśnie wysoki poziom trudności sprawiał, że ta gra była tak popularna.

Gra jest niezła ale tylko dla kogoś kto nie grał w nią wcześniej. Jeżeli grałeś w Maple kilka lat temu to powrót będzie dla Ciebie wielkim szokiem.

Grałem jeszcze długo przed powstaniem wersji Europejskie a potem gdy ta wersja się rozwijała i również logując się dzisiaj zauważam jak ta gra UPADA. Graczy jest nieporównywalnie mniej. Sama gra nie przypomina niczym tego co kiedyś przyciągało setki tysięcy graczy.

Nie słuchaj cinu77. Chyba jest zaślepiony... Kiedyś Maple było jednym ze wzorów gier F2P. Tak na prawdę nie musiałeś praktycznie nic kupować za pieniądze (może oprócz peta). Dzisiaj na każdym kroku musisz wydawać pieniądze żeby cokolwiek osiągnąć. Pod tym względem aktualnie jest jedną z najgorszych gier.

Nie wiem jak wygląda sprawa na prywatnych serwerach bo nigdy tam nie grałem. Ale sam chyba rozpocznę tam zabawę bo granie na EU/Global już nie przynosi żadnej frajdy. Tam teraz musisz zapłacić i to porządne pieniądze za dobrą zabawę.

Pozdrawiam. Przede wszystkim tych zdrowo myślących...

@cinu77

Ile Ty masz lat chłopczyku? xD Zachowujesz się jak 10 letni gówniarz, który nie potrafi uargumentować wypowiedzi, wiec zniża się do wyzwisk i przekleństw. Przykro mi, że boli Cię to, że ja mam rację, a Ty nie. Co do Elsworda, "nawet w tak gównianą grę nie potrafisz grać na globalu" - Mam na globalu max lvl, z najlepszym dostępnym ekwipunkiem i maksymalną rangą w PvP (SSS), więc Twoja agresja przyćmiła Ci fakt logicznego myślenia i zbierania informacji. To, że gram na prywatnym serwerze, nie znaczy, że nie radzę sobie na globalu, tylko takie serwery nie mają takich nacisków na Item Shop, nie ma sensu się tak spinać, bo Ci żyłka pęknie. Następnym razem uważaj z tymi nerwami, bo majtek nie odpierzesz, a mnie Twoje wyzwiska i obrazy nie ruszają (bo żaden z Twoich "argumentów" nie ma ani sensu, ani racji). Maple Story jest P2W, musisz z tym handlować i nie ma sensu się sprzeczać, dokładnie tak jak napisał Feere, kiedyś tak nie było, ale czasy się zmieniły, co do MS, gram w to od wielu lat, więc kolejny argument wyciągnięty z tyłka. Pozdrawiam i raz jeszcze: Nie spinaj się tak, bo Ci żyłka przed monitorem pęknie, jaki ma to sens?

@P.S

Doczytałem i zobaczyłem kolejny przykład Twojego ograniczenia umysłowego. ^^ " jak Ci się nie podoba system mikropłatności to graj w gry pay to play" - gram w FFXIV i w kilka innych tytułów też grałem, słabo chłopcze, słabo. Dodatkowo nie trzeba być "leniwą ciotą", żeby grać na prywatnych serwerach, wystarczy mieć trochę oleju w głowie i widząc, że dana gra ma cholernie ważny w rozgrywce Item Shop, to lepiej grać na prywatnych serwerach, gdzie masz to wszystko za darmo, niż płacić grube pieniądze za takie głupotki, dorośniesz zrozumiesz, tym czasem dalej wyzywaj ludzi, którzy pokazali Ci, że nie masz racji, daleko zajdziesz w życiu. :)

@P.S 2

"W sumie metinowiec, podoba mi się ten przymus wpisania mmo w jakie się gra, nie trzeba czytać postu, wystarczy na gre popatrzeć i już wiadomo, czy to bzdury" - U Ciebie widnieje LoL, więc Twoje zachowanie automatycznie jest wyjaśnione, jak tam przygody w brązie/srebrze? :D

EU czasy swietnosci ma juz dawno za soba. Teraz to wszystko kreci sie wokol NX. Co prawda mozna sie meczyc bez placenia, ale komu by sie teraz chcialo. Druga sprawa jest ekonomia, ktora jest sypnieta od czasu, kiedy byl exploit, jakies 3 lata temu, ale reki nie dam. Polakow dalej widac, ale IMHO nie warto juz tak grac.

Global jest warty uwagi jesli masz konto sprzed blokady. Chociaz tu tez nie jestem pewien czy przypadkiem nie znosili tej blokady na jakis czas, jakis czas temu. Na globalu za to jest wiecej hackow. Ekonomia tez sie chwieje ale jest jeszcze jako tako. (Hail WIndia).

Ja z calego serca polecam prywatne serwery, szczegolnie te topowe, ale uwazajcie na toxic community.

Szczerze, to z mila checia zagralbym w stare dobre Maple, jeszcze te bez pirata.

@cinu77

gdzie w tej grze masz pvp kolego? radze wejść i zaczerpnąć troche gry

Grałem kiedyś na privacie, ale jak z każdym takim serwerem - brak tego polotu. Co do EU to wiem jak wygląda sprawa, bo jeszcze troszeczkę dłuższy czas temu zaglądałem i zdążyłem zaznać nowego - gorszego mapla... Dlatego pytam o jakąkolwiek opcję na globalu (choć widzę, że nie ma sensu z tego co napisaliście) lub o inne, podobne gry?

Witam. Ostatnio strasznie kusi mnie do powrotu do "Mapla", ale wiem, że na wersji EU gra nie jest taka jak wcześniej (szybkie lvlowanie, milion klas, zaburzona ekonomia) dlatego też chciałbym podpytać o to jak to wygląda na globalu, o ile jest jeszcze jakaś możliwość grania na owej wersji? Jeśli nie, to chociaż prosiłbym o podrzucenie jakichś wartych uwagi podobnych tytułów z drobnym opisem tego, co oferują graczowi.