Kup itema pod cryta , ale nie kupuj infinity edge Co do builda , mi się takim fajnie grało
1.Doran blade
2.Berzerki
3.Yomumu
4.Infinity
5.The blood
6.Phantom
7.Zamiast dorana kupujesz phantoma.
Kup itema pod cryta , ale nie kupuj infinity edge Co do builda , mi się takim fajnie grało
1.Doran blade
2.Berzerki
3.Yomumu
4.Infinity
5.The blood
6.Phantom
7.Zamiast dorana kupujesz phantoma.
Yi na linii sie nie nadaje. Za szybko mana schodzi przez alpha strike.
Najlepszy sposob na wycarrowanie masterem gry? Jungla.
Z jakim itemem zaczniesz - zalezy jakie masz runy. Mozesz zaczac z vampiric scepterem, mozesz kupic armorek i 5 potkow - duzo zalezy tez od szczescia na alpha strike'u.
Zaczynasz powiedzmy ze scepterem. Bierzesz Q ( alpha strike ), prosisz o lekki "leash" ( na serwerach EU mowia PULL ), uzywasz Q, pare hitow i smite.
Majac blue buffa i 2gi level ( bierzesz Wuju style "E" ) latasz po jungli ile dusza zapragnie.
Nastepnie chodzisz najczesciej na ganki ile tylko sie da.
Itemy :
Latarnia
Buty merkurki
Youmuu's Ghostblade
Infnity Edge
Phantom dancer
Frozen Mallet
Wszystko w dokladnie takiej kolejnosci.
Milej zabawy.
Pograłem AP YI i jest on troche hmm... monotonny, wyskakujemy kilka razy alpha strikiem i musimy sie zdecydować na atak. Ok 6 sec. cooldownu to mało. Do tego WIELKI heal, cały czas mamy mane. Od dzisaj przestałem grać AD Yi.
Eee tam, na linii da się grać, trzeba tylko używać Alpha Strike z głową, bo inaczej mana niemiłosiernie spadnie nam do niebezpiecznego poziomu.
Co do taktyki, ja zwykle gram 3v3, to znam taktyki tylko na tą mapę
Jak może już zauważyłeś, zazwyczaj zaczyna się od bot ganku. I tu się trzeba wykazać. Umawiasz się z drużyną, że focusujecie najsłabszego, i nie może on posiadać flasha bądź ghosta. Wtedy czaicie się na takiego, i robicie wjazd ze skilli (w twoim przypadku używasz Alpha Strike), a potem szybko exhaust, i dobijacie. Zazwyczaj to właśnie master zgarnia first blooda, ponieważ jest on najszybszy. Po wyjściu minionów zabijasz parę i na 2 lvlu bierzesz Wuju Style. I tu zaczynają się odrębne techniki na top i bot:
Bot:
spokojnie zabijaj miniony, staraj się oszczędzać Alpha Strike. Próbuj też harassować przeciwników. Miej na uwadze także top, obserwuj stan zdrowia wrogiego championa na topie. Gdy jego hp będzie niskie, podejdź na górę i przyczaj się w krzakach - tych bliższych twojej bazy. Jeśli w międzyczasie nasz sojusznik na topie zacznie atakować i przepychać przeciwnika, skieruj się w stronę bazy przeciwnika i wyjdź z krzaków przy wrogim turrecie. Zaskocz go Alpha Strikiem i szybko dobij. Potem szybko wracaj na bot. Takim sposobem możemy szybko się dorobić. Nie proś sojusznika z topu o ganki, chyba, że wrogowie podejdą pod turreta, wtedy zniszczcie ich pod wieżą. Jeżeli chodzi o niszczenie turretów, to załączasz E i bijesz, jeżeli bijesz Inhibitora, załącz także R, a jego zniszczenie przyjdzie ci o wiele szybciej.
Podczas ganków zawsze wjeżdżaj z Q, a potem szybko załącz E i R.
Top:
Musisz być ostrożny, proś sojuszników o ostrzeganie przed mia (na eu - miss, ss). W razie czego proś o ganki, staraj się jak najwięcej pushować.
To tyle ode mnie.
Nie proś sojusznika z topu o ganki
przepraszam nazarh ale nie jestem dzieckiem a błędu w rundzie są nie wybaczalne dlatego proszę nie odzywaj się jak się nie znasz
Witam! Mam do was wielką prośbę, zwłaszcza dla graczy, którzy obczajają Mastera Yi . Otóż postanowiłem zakupić Mastera i tak też zrobiłem. Ogółem wolę postacie atakujące z daleka typu Swain lub Ziggs, ale postacie typu Master dają mi wiele frajdy podczas gry.
Mój problem polega na tym, że nie mam odpowiedniego poradnika dla niego. Na necie jest ich multum, ale nie wiem jaki byłby najlepszy. Wypróbowałem już pare i zawsze Master stawal się lepszy pod koniec gry kiedy już wygrywaliśmy lub przegrywaliśmy. Teraz grę rozpoczynam od zakupu nożyka i miksturki zdrowia>buty szybkości i naszyjnik Meki>Zeal>buty Berserkera>Phantom dancer(czy jakoś tak)>meki zaminiam na inne rzeczy i teraz ładuję w moc umiejętności. W skillach ładuję najpierw do maxa w Q potem E, jak się da w R i w W na końcu.(GRAM BEZ RUNEK)Do was mam prośbę o podanie jakiegoś dobrego poradnika i opisu jak grać tą postacią lub podanie strony z jakimś dobrym poradnikiem.(korzystalem już z mobafire)Najlepiej, aby była po polsku znam angielski, ale po polsku łatwiej zrozumieć hah xDD.
Liczę na szybkie porady jak grać i co kupować
Z góry dzieki i pozdrawiam!!