Master Yi

Witam! Mam do was wielką prośbę, zwłaszcza dla graczy, którzy obczajają Mastera Yi :D. Otóż postanowiłem zakupić Mastera i tak też zrobiłem. Ogółem wolę postacie atakujące z daleka typu Swain lub Ziggs, ale postacie typu Master dają mi wiele frajdy podczas gry. :D Mój problem polega na tym, że nie mam odpowiedniego poradnika dla niego. Na necie jest ich multum, ale nie wiem jaki byłby najlepszy. Wypróbowałem już pare i zawsze Master stawal się lepszy pod koniec gry kiedy już wygrywaliśmy lub przegrywaliśmy. Teraz grę rozpoczynam od zakupu nożyka i miksturki zdrowia>buty szybkości i naszyjnik Meki>Zeal>buty Berserkera>Phantom dancer(czy jakoś tak)>meki zaminiam na inne rzeczy i teraz ładuję w moc umiejętności. W skillach ładuję najpierw do maxa w Q potem E, jak się da w R i w W na końcu.(GRAM BEZ RUNEK)Do was mam prośbę o podanie jakiegoś dobrego poradnika i opisu jak grać tą postacią lub podanie strony z jakimś dobrym poradnikiem.(korzystalem już z mobafire)Najlepiej, aby była po polsku znam angielski, ale po polsku łatwiej zrozumieć hah xDD.

Liczę na szybkie porady jak grać i co kupować :)

Z góry dzieki i pozdrawiam!!

hahhaha robisz itemy pod ad a potem zamieniasz na ap za takie rzeczy to się reportuje i swain i zigs to magowie a nie ad carry

hahhaha robisz itemy pod ad a potem zamieniasz na ap za takie rzeczy to się reportuje i swain i zigs to magowie a nie ad carry

wiem, że to magowie, ale poprostu ad carry sprawia mi dużo frajdy podczas gry. A co do itemów to jade i w siłe i szybkość jak i w umiejętności a pozatym report za co?

Jakbym miał dobry poradnik i wiedział co kupować i wgl to bym tematu nie zakładał!

Na początek taktyka: Q>E>R i robisz zozpierduche :)

Build: Doran's blade, berserki, 12% lifesteala(ta kosa) zeal/phantom, infinity, bloodthirster, na koniec można ghostblade dla większej frajdy :)

pod AP. 3x doran's ring(dla mana regen), w międzyczasie jak dobrze sie powodzi to hextech revolver, rabadon, potem pozbywamy się doranów na rzecz lich bane'a, i hextech gunblade. Oczywiście szusy na magić pena. Tutaj z taktyką jest troche inaczej, ale wygląda ona tak : Q :D W walce trzymamy sie strasznie długo dzięki W. Grałem AP yi 1 raz i powiem, że dmg oczywiście fajny, tak jak i farma, ale troche duże cooldowny i jeden skill atakujący na AP to tak sobie. Trzeba poprostu poćwiczyć.

zaczalem ostanio grac masterem i przewaznie mam dobre staty nie raz nawet uciagam gre chyba ze sie trafia dobrzy przeciwnicy to jest ciezko bo master to straszny papier ale to postac najlwpsza do jungli bo na linie gdzie masz 2 przeciwnikow to slabo wiec musisz sie nauczyc junglowac ja zawsze startuje z itemem na obrone i 5 potkow i jako pierwszy item skladam latarnie pozniej zolte mieczyki i robie infinite edge latarnia jako pierwsza bo niezle sie farmi miniony na tej postaci liczy sie atak speed dmg i lifesteal jak chcesz cos wiedziec jeszcze to podaj swoj nick w lolu i jaki serwer to mozemy zagrac pare razy

Na początek taktyka: Q>E>R i robisz zozpierduche Build: Doran's blade, berserki, 12% lifesteala(ta kosa) zeal/phantom, infinity, bloodthirster, na koniec można ghostblade dla większej frajdy pod AP. 3x doran's ring(dla mana regen), w międzyczasie jak dobrze sie powodzi to hextech revolver, rabadon, potem pozbywamy się doranów na rzecz lich bane'a, i hextech gunblade. Oczywiście szusy na magić pena. Tutaj z taktyką jest troche inaczej, ale wygląda ona tak : Q W walce trzymamy sie strasznie długo dzięki W. Grałem AP yi 1 raz i powiem, że dmg oczywiście fajny, tak jak i farma, ale troche duże cooldowny i jeden skill atakujący na AP to tak sobie. Trzeba poprostu poćwiczyć.

Ok dzięki, czekam na następne podpowiedzi :D

zaczalem ostanio grac masterem i przewaznie mam dobre staty nie raz nawet uciagam gre chyba ze sie trafia dobrzy przeciwnicy to jest ciezko bo master to straszny papier ale to postac najlwpsza do jungli bo na linie gdzie masz 2 przeciwnikow to slabo wiec musisz sie nauczyc junglowac ja zawsze startuje z itemem na obrone i 5 potkow i jako pierwszy item skladam latarnie pozniej zolte mieczyki i robie infinite edge latarnia jako pierwsza bo niezle sie farmi miniony na tej postaci liczy sie atak speed dmg i lifesteal jak chcesz cos wiedziec jeszcze to podaj swoj nick w lolu i jaki serwer to mozemy zagrac pare razy

W junglowaniu jestem dodupy i to bez owijania w bawełne xD ostatnio jak gralem to ja mialem 2lvl a wszyscy juz po 4-6 odc na botach bo na pvp skoczyć nie wiedząc jak grać to masakra xD tylko bym ich feedował. Jak możesz to podpowiedz coś o junglowaniu od jakich minionów zacząć. Jak szedłem na junglowanie kupilem na początku Cloht i 5x miksturek tak jak mówisz.

Do junglowanie chyba trza mieć runy, widziałem jeszzcze takiego mastera: Dorans, berki, wormog, bloodthirster i nie mogliśmy go pokonać :( prawda taka ze w early gamie ssał, ale potem...

Do junglowanie chyba trza mieć runy, widziałem jeszzcze takiego mastera: Dorans, berki, wormog, bloodthirster i nie mogliśmy go pokonać prawda taka ze w early gamie ssał, ale potem...

Jak runki to do d*py :D bo narazie nie zamierzam ich kupować. Tez grałem raz z takim masterem miał phantoma chyba 2 nawet i jeszcze pare itemków wgl nie dalo się do niego podejść wpadał i ja i brat padaliśmy ( ja: Ziggs, brat: Brand)

Nie dziwie sie skoro gra sie ziggsem i brandem... dwoma ap carry'mi . Bez runek nic nie zdzialasz, to jest taka bolesna prawda... Master yi : doranx2 bersk phantom inf edge bloodhtirster warmong atma

P.S 2 dorany, sa dlatego ze jak masz juz prawie full builda to sprzedajesz je... i zamienisz na itemy w tym przypadku warmong i atma

Master yi to postać melee.Jak widze gościa który robi ją pod moc umiejętności to nie wiem czy mam śmiać się czy płakać.

@UP patrzeć jak zje Cie jednym skillem do 1/3 HP ;)

Co do mastera na AP to lepiej się nie ujawniać z tym przed grą tylko zrobić niespodzianke, bo poprostu sobie nie pograsz.

@UP patrzeć jak zje Cie jednym skillem do 1/3 HP Co do mastera na AP to lepiej się nie ujawniać z tym przed grą tylko zrobić niespodzianke, bo poprostu sobie nie pograsz.

@UP zależy od postaci.Wątpie czy dobremu tankowi zjedzie aż tyle hp.Więc róznie to bywa, ale i tak yi nie jest pod ap.

A tam Yi,postac jak postac op jak op i za 450...

Co do Ap, heh, ap to jest taki Yi ze sie kryjesz czekasz na typa walisz skilla uciekasz i znowu tak samo az typ padnie.

Wedlug mnie Ad Yi jest i tak lepszy bo jego ulti daje mu takiego speeda,do tego jak kogos zabije ulti sie odnawia.

Masz tu builda:

Doran sword-berki-wampiryczny kostur-widmo-infinity-blood-widmo-zamieniasz dorana na blood

Na YT raz obejrzałem filmik gdzie gościu grał AP Yi i z Q trzasnął tripla :) co do AP Yi to opłaca się, masz strasznie duże survi z W, boski dmg i farmę z Q, a w razie czego, zawsze możesz załączyć E i R do walki z bliska.

Aha, i mój build na Mastera (ale nie AP):

butki-berserki-zeal-phantom-bf sword-bloodthirster-bf sword-inf edge-zeal-phantom-bf sword-bloodthirster

i ewentualnie na końcu zamieniasz butki na kolejnego phantoma.

Jak budują thornmaile, to zamiast ostatniego phantoma i bloodthirstera bierz Last Whisper i Ghostblade'a.

Ja gram średnio, chociaż najlepiej mi idzie AD carry, to zawsze efekt mam taki:

gdy kupię phantoma to zaczynam się rozgrzewać, ganki o wiele łatwiej idą, można sobie powalczyć trochę.

po bloodthirsterze zdejmują mnie najczęściej gankami, ale jak ognia unikają 1v1.

a jak dorwę edga, to jak wszyscy się zbiją w jednym miejscu, np. pod turretem, to załączam E i R, wjazd z Q i zaczyna się prawdziwa zabawa :)

nie mówię o tym, jak zdobędę już kolejnego phantoma i bloodthirstera, ale wtedy zazwyczaj surrendują :)

Ze spelli biorę flasha i exhausta, wg mnie najlepsze na carry.

Co do AP Yi, to wiem jedynie, że podstawą jest Lich Bane. W zasadzie nigdy nie próbowałem AP Yi, ale wziąłbym tak:

ring-butki-sorcerki(sorcerer's shoes)-sheen-blasting wand-lich bane-giant's belt-blasting wand-rylai's crystal scepter-deathcap-roa

wiem, noobkowski build, ale muszę wypróbować jak już komp mi wróci z naprawy :)

ja polecam tak berki,yomu,phantom,infinity,bloodthrister,frozen mallet albo bloodthrister fajnie się kosi :)

master w ap wyciga kosmiczne dmg z q i leczy sie op mopzna go zrobic pod ap ale jak nie ma osob w teamie przeciwnym co stunuja wtedy taki master zamienia sie w tanka op xd przy swym leczeniu nie raz gralem nim w ap ale uwazam ze lepszy w ad a co do jngli tez bylem kiepski ale taktyka jest banalna patrzysz na mape i szukasz kropek w jungli jesli jest kropka to sa mobki idziesz i bijeszpodaj swoj nick w lolu to do cciebie napisze a co do run to mam prawie same ad tylko te niebieski na coldowna i rozwiajm najpierw e q w

master w ap wyciga kosmiczne dmg z q i leczy sie op mopzna go zrobic pod ap ale jak nie ma osob w teamie przeciwnym co stunuja wtedy taki master zamienia sie w tanka op xd przy swym leczeniu nie raz gralem nim w ap ale uwazam ze lepszy w ad a co do jngli tez bylem kiepski ale taktyka jest banalna patrzysz na mape i szukasz kropek w jungli jesli jest kropka to sa mobki idziesz i bijeszpodaj swoj nick w lolu to do cciebie napisze a co do run to mam prawie same ad tylko te niebieski na coldowna i rozwiajm najpierw e q w

Nick to Nero320. Ok o jungle to wiem, aż taki do d*py to nie jestem tylko tyle, że to nie jest wgl opłacalne bo wszscy mieli już wysoki poziom i dużo kasy a ja nic...

Przepraszam za offtop, ale...

hahhaha robisz itemy pod ad a potem zamieniasz na ap za takie rzeczy to się reportuje

I przez takich gówniarzy którzy przez cały mecz mają rage bo sojusznik robi błędy albo przeciwnik ich niszczy czasem odechciewa się grać w LoL'a. Rozumiem, wkurzać się jak trafi się na kompletnych idiotów na rankedzie albo jeśli ktoś naumyślnie trolluje, ale brak doświadczenia czy obycia z grą?...

@lolipopek: widziałem AP Yi na midzie którzy wygrywali z teoretycznie lepszymi carry (co prawda w early dostawali po łbie i to srogo, ale w mid-late byli dość wyfarmieni by pozwolić sobie na bardziej agresywną grę)...

Dzieki wszystkim za pomoc mam jeszcze tylko jedną prośbę...Możecie podać mi jakąś dobrą taktykę gry? Jak grać, gdzie grać przciw komu najlepiej itd. Grałem ostatnio miałem 18/11/10 więc średnio ale jak na początek gry nim to chyba, aż tak żle nie jest. Miałem berki, tancerza, krwiopijcę, tancerza, krwiopijcę i zbierałem na next krwio. W następnej zaś grze mialem 4/10/10 tyle minionów zabiłem coś okołom 200 a na nic kasy nie miałem, a graliśmy przeciw 3 bo ten 4 u nich to taki nieogar był hah :D

Z góry dzieki!! :)