Master Yi

Witam ;) , chciał bym prosić aby któryś z doświadczonych graczy pomógł mi w kwestii doboru itemków, otóż gram od dziś w LoL i nie zbyt mam pojęcie w doborze tych właśnie itemków , jeśli by ktoś był skłonny poświecić chwilę na opis ich , w której kolejności co kupić będę bardzo wdzięczny.

Ps. Mam grę po Polsku więc jeśli można by było te nazwy wpisać właśnie po Polsku ;)

http://www.mobafire.com/league-of-legends/champion/master-yi-3

Możesz wejść sobie np. w (AD) How to Master Yi~ pierwszy od góry i tam do wyboru masz build: ''I'm kinda new to this game''

Dziękuję za info , temat można zamknąć:).

Master YI ad największy fail. Jedynym słusznym buildem jest AP.

Boots _> doran ring _> doran ring _> sorcerer shoes _> rabadonsc cape _> lich bane _> zhonya

podstawowe itemki, reszta wg uznania w late gamie ofc sprzedac dorany

Na 30 lvl AD Master może i słaby, ale skoro on zaczął grać dzisiaj to Master/Trynda są OP ze względu na brak exhausta/ignite'a/skilla jak przeciwko nim grać.

Master ad jest lepszy od ap jeżeli ma odpowiedni feed w danej minucie. Jak w 10~min masz 3/0 to ugrasz. AD ma to do siebie ze z ulti na samym krycie ma dmg :)

Jak dla mnie mi pasowalo troche ad i ap taki uniwersalny pomeczyc gracza z q pare razy potem ulti i gosciu pada. Ale i runki trza miec dobre.

Nieprawda gram masterem po ap :.http://www.mobafire.com/league-of-legends/item-purchase-planner#&item=83-85-34-137-114-40 . Ale dla ciebie na niższym levelu tak : http://www.mobafire....-34-137-114-40. Ja nie kupuje tej pierwszej różdzki, bo magic penetration mam z run. Chociaż na najniższych levelach nie ma to znaczenia. Teraz na wyższych levelach, masterem wymiatam yi. Chociaż możesz złożyć też taką maskę + buty masz 30% magic penetration. Kupuję dla niego trochę amora i magic resist's, bo nauczyłem bez tego ani rusz. Też jest moją ulubioną postacią z ap, ale tak naprawdę master to nie ap. Potem jest cho. Ostatnio ze mnie śmiali iż nie wziąłem smite do jungli :D. Bo będzie too hard. A tu po 2 udanych gankach zdziwienie mojej drużyny. I w sumie to itemki biorę sytuacjne, bo to chyba najważniejsze aby nastawić na "elastyczność gry". Jak nie działa I link to sry, ale coś zbombało mi w laptopie.

Master jest tak toksyczną postacią, że szkoda zawalać nią kolejki. Zmień champa. (I nie mówię tego dlatego że go nie lubię; po prostu jest bardzo toksyczny przez swój harass z Q bez żadnych konsekwencji, bo Meditate go wyleczy w kilka sekund pod wieżą. To jest champion który wkur**a jak Teemo...)

Yi to postać którą szybko nabijesz IP (PZ) na inne postacie które są bardziej wymagające

Kolejny "pros", który twierdzi że master pod ad jest beznadziejny. Wróć do czasów sprzed 3 sezonu. Master AP, gdy nie może użyć Q jest bezsilny, a pod AD. Złapie Cie z Q, włączy ulta i zabije 3 krytami, masterem, banałem jest wyciągnąć ponad 1000 dmg jednym uderzeniem.

Prosz...AD jest miękki jak nie wiem - galaretka. Medytacja daje mu marnego heala, a ten armor i MS przy focusie nic nie dają. To prawda, że 1v1 szanse mamy marne, ale jak druzyna się zgra i ustali focus na Yi to nie ma szans na jakąkolwiek gre.

Żeby AD Yi albo AD Trynd byli coś warci, muszą mieć farmę. I kille. Albo obie te rzeczy. Zaneguj to, a nie będą w stanie nic zrobić, bo zostaną z tyłu.

AD Yi jest nadal dobry, jeśli zdobędzie dość kasy by zacząć wymiatać (a wcale dużo na początku gry nie potrzebuje). Problem leży w tym, żeby ktoś mu na to pozwolił w naszych czasach...

(A argument "X/Y jest dobry bo w dawnych czasach sobie radził" do mnie nie trafiają.)

A moim zdaniem obydwaj sa dobrzy (i AD i AP) ale kazdy na inna sytuacje. Master AD 1 vs 1 jest swietny ale w teamfight padnie i nawet nie zdazy nikogo uderzyc. Za to AP yi jest w stanie sam zabic caly przecwiny team (o ile dobrze dobierze sie cele w odpowiedniej kolejnosci dzieki ulti) ale za to w walce 1 vs 1 jest beznadziejny z racji tego ze odpali Q pozniej lichbane i d*pa nic wiecej nie zrobi.

Swoja droga master yi AP to moja ulubiona postac... AD jest dobry dla ludzi ktorzy lubia bardziej wybijac sobie dane cele pokolei. A AP dla tych ktorzy wola zabic wszystkich jednoczesnie wiec klotnie typu AD jest lepszy /AP jest lepszy sa bezsensowne dlatego ze kazdy preferuje inny styl rozgrywki.

Nie powiedziałbym iż master padnie 1 vs 1. Ostatnio na topie skontrowałem pantheona, oraz kyle. A grałem nim 1 vs 1. Jak go dobrze opanujesz to też masz szansę wygrać 1 vs 1. Tylko jak idziesz full ad, i full ap to nie masz defa. Więc uważam, iż przeciwnik jak idzie w grupie właśnie master pada. Lepej nim flankować lane, albo gankować na 2 lini. Dopiero uczę nie znam wszystkiego, ale ostatnio nim wymiatam :D.

Powiem tak co do mastera to ilu graczy tyle buildow jest to na tyle elastyncza postac ze na normalach jak jej nie zlozysz to jest dobrze:)

Ale ja lubie mastera pod offtanka

Trinity Force - buty pod defa (zalezy od sytuacji ktory def) Krwiopijec - Frozen Malet - Infinity - 6 item typowo sytuacyjnie

Właśnie też myśłałem czy masterem można grać na off tanku, tylko on nie posiada jako w sobie wystarczającego defa magicznego i defa fizycznego niż inne postacie. Prawdą, iż gram masterem pod ap bo mam prawie cały set pod ap :D. Botem składam set adc/off tank, z run, i na razie mi postać master'a wystarcza :).

gram masterem na AP tylko ...

Witam ;) , chciał bym prosić aby któryś z doświadczonych graczy pomógł mi w kwestii doboru itemków, otóż gram od dziś w LoL i nie zbyt mam pojęcie w doborze tych właśnie itemków , jeśli by ktoś był skłonny poświecić chwilę na opis ich , w której kolejności co kupić będę bardzo wdzięczny.

Ps. Mam grę po Polsku więc jeśli można by było te nazwy wpisać właśnie po Polsku ;)