Ktoś mi powie, czy warto zakupić LS2 za 800 gemów, aby w nagrodę po wypełnieniu zadania zdobyć punkty mastery ? Tych punktów rozumiem, nigdzie w żaden inny sposób nie zdobędę ?
I które najpierw warto wbijać z zakładki “Central Tyria” ?
Masterki GW2
LS2 kosztuje trochę więcej niż 800 gemów, a punktów masterek też jest do zdobycia trochę więcej niż potrzeba do odblokowania wszystkiego. Jednak przez LS2 jest chyba najłatwiej bo już za samo przejście każdego epizodu dostajesz 1 masterkę. Tu masz wszystko wypisane: https://wiki.guildwars2.com/wiki/Mastery_point_unlocks
A jeśli chodzi o to co wbijać to zależy na czym Ci najbardziej zależy
Ścieżka Pact Commander najbardziej użyteczna bo na końcu jest autoloot, a to niesamowicie uprzyjemnia granie.
Ja aktualnie mam zrobione wszystkie masterki z Central Tyria i jeszcze 13 niewykorzystanych, także spokojnie nie potrzebujesz LS2, żeby wszystko odblokować. Niektóre masterki można na mapach zdobyć, inne na fractalach lub za achievementy z bossów (np.: triple trouble). Też w pierwszej kolejności rozwijałem pact commander, autoloot bardzo przydatna rzecz.
Dzięki, wszystko staje się jaśniejsze, przy okazji się jeszcze zapytam
wykonałem questa o nazwie gaates of maguuma i otrzymałem tylko 1 mastery point zamiast dwoch, dlaczego tak się dzieje ?
Ponieważ drugi punkt dostajesz za zrobienie wszystkich achievementów związanych z tym epizodem living story 2.
Zajrzyj do zakładki Hero - Achievements - Story Journal - Gates of Maguuma. Znajdziesz tam dokładnie opisane wszystkie osiągnięcia z tego epizodu, a jeśli to nie wystarczy to są jeszcze poradniki od Dulfy, w zasadzie to prawie do wszystkiego znajdziesz u niej poradniki http://dulfy.net/2014/07/02/gw2-gates-of-maguuma-achievements-guide/
Teraz już kumam. Polecicie jakiś sprzedawców u których mogę bezpiecznie kupić Gem Card 2000 ? Na allegro sprzedają za ~72zł, allegrowicz InexusEU wydaję się być wiarygodny, ktoś kupował i potwierdzi ?
W 100% bezpieczny jest zakup gemów przez grę lub u “retailer’ów”. Zakup w takich sklepach jak allegro, g2a czy inne podobne grozi banem. Oczywiście możesz ryzykować i może nie dostaniesz bana, ale czy warto ryzykować za parę groszy? Masz np.: za 79.90zł w fabryce kluczy tyle samo gemów, lecz fabryka kluczy jest oficjalnym sklepem, z którego legalnie można kupić grę i gemy.