Matura 2014 - Ostateczny Boss

Banały banałami, tylko każdy kto myśli poważnie o studiach wie, że problemem nie jest zdanie tej matury, tylko to jak wypadniemy na tle innych abiturientów. Nie wiem jak z innymi kierunkami, ale rywalizacja w moich okolicach na uczelnie informatyczne jest naprawdę duża. Niski poziom trudności np. takiej podstawy z matmy sprawia, że nie można sobie pozwolić praktycznie na żaden błąd, a głupie błędy typu źle przepisany znak mogą komuś nieźle namieszać.

Z tego co pamiętam, rok, czy dwa lata temu próg przyjęcia na informatykę na PŚ (AEI) było 30% z rozszerzenia (60% z podstawy), czyli coś co pisze się wybudzonym o 12 w nocy po ciężkej imprezie na jedno oko.

Pexu a rozszerzenia nie zdajesz?

Pexu a rozszerzenia nie zdajesz?

Pewnie, że zdaję, ale jak mi nie siądzie matma rozszerzona w piątek to 20 mam jeszcze rozszerzenie z informatyki i mogę użyć tego jako zamiennik np. właśnie na AEI w Gliwicach (tam w ogóle jest śmieszny przelicznik bo wygląda to tak, że podstawa jest mnożona *0.6, a rozszerzenie *0.4). A co do progu na PŚ, to dla odmiany WIET na AGH w Krakowie miał próg 920 na 1000 możliwych ;)

Nie rozumiem dlaczego ludzie się tak tej matematyki boją, zawsze byłem totalną nogą z matmy, przed maturą przysiedziałem tydzień robiąc zadania maturalne z neta i miałem 70%, a do tego zrobiłem kilka idiotycznych błędów(2 lata temu)

Zadania każdego roku są te same, wystarczy je zrozumieć, wzory są na tablicach...nie zdać matury z matmy to totalny wstyd, bo poziom jest zerowy

Nawet na AEI teraz biorą pod uwagę maturę z informatyki? Farciarze, trzy lata wstecz tylko matmę brali pod uwagę. Ale dostały się i osoby które zdobyły dużo na podstawie, więc raczej nie powinniście się tym stresować. Zwłaszcza maturą podstawową z matmy - to jest kompletny banał i wymaga współpracy kilku szarych komórek ze sobą (tych odpowiedzialnych za otworzenie książeczki ze wzorami, przeczytanie treści zadania i dobranie odpowiedniego wzoru do obliczeń). Za to rozszerzenie faktycznie potrafi dać czadu i trzeba się skupić na tym co się robi.

Przed maturą z polskiego ten temat podniósł mnie na duchu, teraz wróciłem z myślą o matematyce, no i w sumie Wasze komentarze nie zawiodły. Mam nadzieję, że dobrze pójdzie.

O angielski się nie boję na szczęście.

Dzięki! (:

Dobra 2 bossów pisemnych poszło.

Zostało mi jeszcze 2x ustne oraz 2x pisemne.

GL & HF panowie.

Matma strasznie łatwa, nie mieć 30% to trzeba być noobem;p

Jak nastroje po rozszerzonej matmie? :) Ja osobiście nie jestem zadowolony, ale 20 czeka na mnie jeszcze informatyka więc wszystko się może zmienić :).

ja celuje w 98% (jeden głupi błąd ale mało ważny) więc jest pięknie :D

Z ciekawości sobie zrobiłem matme podstawową. 3 klasa gimbazy. Mam lekko ponad 60%. Nie wierzę, że ktoś po liceum/techinum może napisać podstawę z matmy na mniej niż 85%.

podstawa była prymitywna, ale rozszerzenie podobno wielu sprawiło trudność. Ja przez całą 3 klasę tylko majce i angielski robiłem więc moja opinia co do poziomu jest nieobiektywna xd

Witajcie wojownicy, magowie, strzelcy, inżynierowie, pojawiłem się tutaj aby dać wam potężnego buffa przed jutrzejszą walką z nieprzewidywalnym, potężnym a także okrutnym bossem który nosi imię "Maturos Polakos", Każdy kto podejmuje z nim walkę, musi pokonać go sam, niedozwolone jest budowanie party a także wszelkie boosty w postaci dodatkowych papirusów i zwojów leczenia, grozi to banem ze strony Head Gamemastera lub jego tutorów. Każdy z nas jest zdany tylko na siebie, ale w zamian za pokonanie i zbicie 30% bossowi zostaniemy wynagrodzeni niezwykle rzadkim i prestiżowym ACHIEVEMENTEM, następnie będziemy mogli oddać questa i przystąpić do gildii zwanej "Pride of Studying". Magowie, proszę was rozdajcie mnie a także swoim bliskim z friend list buffa do Inteligencji, proszę także wszystkich alchemików aby wycraftowali potiony i solidarnie podarowali jednego mnie i tak samo jak z buffami rozdali swoim braciom po stronie hordy lub przymierza, wszyscy posiadający umiejętności tworzenia wszelakiej maści oręża do walki są proszeni o to samo co poprzednicy. Na ten moment zostaje mi życzyć tylko powodzenia. Pamiętajcie walczymy do końca! Arrrghhh...

@LOL
Już mi trochę od tej matury J*bie w dekiel, życzę powodzenia na maturce!