Maturzyści 2012

Cześć, jako maturzysta chciałem się dowiedzieć ilu z was piszę maturę w 2012r, jaki przedmiot bierzecie dodatkowo i w jakim kierunku zmierzacie iść po liceum/technikum.

Więc tak, oprócz obowiązkowych przedmiotów (matematyka, polski, angielski) myślę jeszcze nad napisaniem matury z biologii. Po technikum zamierzam udać się na UW katedra IT lub po prostu zostanę w Elblągu i pójdę na PWSZ na wydział informatyki (konkretnie chodzi mi o Grafikę i Multimedia). Zresztą zobaczymy jak to będzie o__O

Rozszerzony angielski, rozszerzoną geografię, być może również podstawę informatyki. Z tym co będę robił po jest natomiast niemały problem, bo nie mam absolutnie żadnego, bladego pojęcia gdzie iść :X Myślałem o dziennikarstwie, ale w branży taka magisterka podobno i tak niewiele daje, bo wciąż liczy się lekkie pióro etc. Myślałem o informatyce, turystyce i kilku innych, ale te kierunki są strasznie LUŹNO ze mną powiązane, a nie chcę się też przez kolejne 5 lat męczyć z czymś czego nie cierpię. Sprawa jest póki co otwarta w moim przypadku ;x

Wszystkie matury piszę na podstawie, plus chemia. Wybieram się na studia zaoczne w Płocku. Jest to Politechnika Warszawska (oddział Płocki) petrochemika.

Wie ktoś może czy już w tym roku angol ustny będzie jeden; nie podstawa i rozszerzenie, a jeden dla wszystkich.

Wiem, że za rok coś takiego ma być ale czy już teraz jest coś takiego??

Ja dopiero za rok ale zapewne polak, matma, angol, chemia rozszerzenie.

Tak w tym roku jest jeden ustny egzamin z anglika. Jeżeli o mnie chodzi to zdaję angielski na rozszerzeniu i fizykę. Co potem to jeszcze zobaczymy, na razie brak większych planów.

Cześć, jako maturzysta chciałem się dowiedzieć ilu z was piszę maturę w 2012r, jaki przedmiot bierzecie dodatkowo i w jakim kierunku zmierzacie iść po liceum/technikum.

Więc tak, oprócz obowiązkowych przedmiotów (matematyka, polski, angielski) myślę jeszcze nad napisaniem matury z biologii. Po technikum zamierzam udać się na UW katedra IT lub po prostu zostanę w Elblągu i pójdę na PWSZ na wydział informatyki (konkretnie chodzi mi o Grafikę i Multimedia). Zresztą zobaczymy jak to będzie o__O