mBank

Witam. Założyłem eKonto przez internet w mBanku, wczoraj byłem w placówce w celu podpisania umowy. Po podpisaniu umowy zostały mi wręczone dokumenty i...
No właśnie. Bardzo głupia sprawa, ale najzwyczajniej w świecie ich nie ma, abba. Nie mam pojęcia w jaki sposób je straciłem. Czy się wyślizgnęły, naprawdę nie wiem. Najgorszy jest fakt, że mi się śpieszyło, nie zwróciłem uwagi co dokładnie znajdowało się w umowie którą otrzymałem. Znajdowały się tam jakieś informacje które nie powinny dostać się do osób trzecich? Wie ktoś co dokładnie wypisują w umowie którą nam wręczają?

Z góry wielkie dzięki za pomoc.

Mam konto w mBanku ( osobiście zakładałem przez internet) jeżeli była tam sama umowa to pół biedy, bo w umowie nie ma żadnych haseł itp. jeżeli dostałeś pakiet aktywacyjny czyli taką czarną kartkę ( w co wątpie, bo dopiero powinieneś to dostać po aktywacji u nich tam w centrali czyli po jakimś czasie) ale jeżeli tam to było to możesz mieć problem, bo wtedy mogą ci wejść na Twoje e-konto i swobodnie zmienić pasy do konta. Najlepszy pomysł to przejść się do placówki mbanku :)

Zomg! Idź z tym do banku, zadzwoń na infolinię, zapytaj w centrum pomocy banku na ich stronie, a nie pytasz o to ludzi na forum MMORPG. Ja j*bie >.<.>

Zapewne masz tam podany specjalny login, ja tak miałem którym się logujesz oraz możliwe, że hasło do pierwszego logowania, zależnie od banku. Najlepiej radzę Ci udać się jak najszybciej do placówki i po okazaniu dokumentów wyjaśnić sprawę, głupio by było jakby dzień po założeniu konta ktoś niepowołany z niego korzystał :)

Na pewno są tam też Twoje dane osobowe, nie dobrze jeśli dostaną się w czyjeś ręce.

Patrzę na swoją i jest imię, nazwisko, numer rachunku, adres i pesel. Ważniejsze dane przyjdą wraz z kartą płatniczą, sama umowa to już jak kto uważa - niektórzy się boją imieniem w internecie posługiwać, więc sam zdecyduj.

Nie chodzi mi o hasła, bo to mam pewność że tam żadnych nie było. Tymczasowe hasła przyszły SMSem. Bardziej mi chodzi czy były tam dane personalne...

Retro, wierz mi że gdyby tylko był otwarty to już bym tam był. Tak naprawdę dzisiaj dopiero zobaczyłem że ich nie mam...

@edit

Tak myślałem. Teoretycznie mogą mi co najwyżej przelew zrobić. Aczkolwiek nie czuje się zbyt fajnie ze świadomością że ktoś posiada wszystkie moje dane

W każdej umowie są podane Twoje dane osobowe, imię, nazwisko, zapewne również pesel, adres. Od razu proponuję się skontaktować z bankiem i w ogóle zachodzę w głowę jak można coś takiego zgubić >.>

@Simeonus

W życiu niczego nie zgubiłem, nie wiem, gorszy dzień chwila dezorientacji i nieszczęście gotowe

Tyle, że z tym już nic nie zrobisz. Na spokojnie można poinformować w placówce, że jakby były jakieś zawirowania, to umowę posiada ktoś inny, a ty chciałbyś nowy egzemplarz. Z samą świadomością posiadania przez obcego twoich danych osobowych możesz teraz co najwyżej żyć, bo ani bank, ani policja nawet gdyby chcieli, to nic nie mogą zrobić.

Wiem, tutaj już nic nie zdziałam, ale mimo wszystko chciałem się upewnić co dokładnie na tym było. Dzięki wszystkim za info.

Witam. Założyłem eKonto przez internet w mBanku, wczoraj byłem w placówce w celu podpisania umowy. Po podpisaniu umowy zostały mi wręczone dokumenty i...
No właśnie. Bardzo głupia sprawa, ale najzwyczajniej w świecie ich nie ma, abba. Nie mam pojęcia w jaki sposób je straciłem. Czy się wyślizgnęły, naprawdę nie wiem. Najgorszy jest fakt, że mi się śpieszyło, nie zwróciłem uwagi co dokładnie znajdowało się w umowie którą otrzymałem. Znajdowały się tam jakieś informacje które nie powinny dostać się do osób trzecich? Wie ktoś co dokładnie wypisują w umowie którą nam wręczają?

Z góry wielkie dzięki za pomoc.