Megaporadniki na stronie

Mam pewną propozycję, która na papierze jest łatwa do zrealizowania, a w rzeczywistości jest nieco trudniej, ale i tak jest to wykonalne.

Chodzi o to, aby stworzyć coś na wzór megaporadnika- jeśli ktoś zechce zrobić poradnik na temat większości aspektów takiej gry, przydziela jej się wierną kopię naszej strony o adresie w formacie www.mmorpg.org.pl/nazwagry/poradnik lub www.mmorpg.org.pl/nazwa-gry/poradnik. Jak już wspomniałem, osoba ta mogłaby edytować niemal wszystko znajdującego się na tej stronie, a jeśli czegoś by nie mogła, to prosiłaby o pomoc admina strony. Jak by całość wyglądała? Na stronie wyświetlone byłyby linki do takich poradników (kiedy odpowiedzialna za niego osoba skończy go lub doprowadzi do odpowiedniego stanu).

Jeśli pomysł spodoba się użytkownikom i adminom, mogę zrobić dla przykładu taki megaporadnik z gry Battlefield heroes.

Pomysł jest fajny, tylko że widzisz... ludzie na tym portalu zbyt pracowici nie są. Jest dużo ciekawych inicjatyw ale, niestety, angażują się w nie tylko ich twórcy. Twój pomysł szczególnie widzi mi się w formie czegoś na wzór wiki - każdy mógłby tam od siebie coś do poradnika dopisać. Teraz będzie kilka(naście) postów o tym jaki pomysł jest dobry i że chętnie pomogą a zobaczysz co z tego powstanie :) Przepraszam, że wszystko widzę w czarnych barwach - po prostu zróbcie mi na złość i postarajcie się, żeby to akurat się udało.

Haniu,mysle ze jest to do spełnienia.Tylko potrzebni nam są ludzie,ktorzy znaja sie na danej grze i potrafia zrobic porzadny poradnik.Nie rozumiem po co są działy z grami,ktorymi nikt sie nie zajmuje.Np. ty - grasz w WoW'a (o ile dobrze pamietam),moglbys robic jakies guide z WoW'a.Ja chętnie zająłbym sie Silkroad'em,a działy,ktore sie nie ruszaja wyrzucilbym do kosza.

Jak dla mnie jest ok,jezeli mamy cos takiego robic to sie zajmuje działem Silkroad ;d

Następny projekt?! Panowie na palcach wyliczyłem ,że nie skończyliśmy jeszcze z 3 ,a my zabieramy się za coś nowego. Po za tym pamiętam także ,że miała być MMOwiki.

Zobaczcie, o co mi mniej więcej chodzi: http://www.bf-news.de/battlefield-heroes/guide,Start-Battlefield-Heroes-Guide,23,1.html. Do takiego czegoś byłby link na stronie, a skrypt podstrony byłby kopią wyczyszczonego podstawowego. Oczywiście całość byłaby po polsku, ale możliwe byłyby i inne wersje językowe.

PS: Jeśli Chmarus zareaguje, to już mógłbym zacząć robić megaporadnik do Battlefield heroes, potem zająłbym się Runes of Magic (ale tą grą raczej nie sam).

@Mac70

Pomysł jest bardzo dobry. Jednak prawdę mówiąc to podzielam zdanie mr Hania, wątpie czy ktokolwiek by się wziął do pracy. Nawet jak ktoś by się zabrał za poradnik to pozostaje kwestia jego jakości. Podsumowując myślę, że póki co lepiej dodawać zwykłe poradniki i publikować je za pomocą skryptu, który Ci wysłałem. Wraz ze wzrostem ilości poradników wprowadzę mechanizm łączenia poradników z konkretnymi podstronami gier. W obecnej sytuacji gdy istnieją praktycznie tylko poradniki do BH i Runes of Magic nie ma sensu robić globalnej integracji.

musicie czyms zachecic ludzi,dac cos darmowego w zamian a gwarantuje efekty,szczegolnie posrod 12letnich uzytkownikow

Zamykam, debata już chyba skończona, a jeśli ktoś z redakcji będzie chciał coś dodać, to przecież nie będzie problemu z ponownym "otwarciem", uchroni to natomiast ten topic przed zbędnymi postami.

Mam pewną propozycję, która na papierze jest łatwa do zrealizowania, a w rzeczywistości jest nieco trudniej, ale i tak jest to wykonalne.

Chodzi o to, aby stworzyć coś na wzór megaporadnika- jeśli ktoś zechce zrobić poradnik na temat większości aspektów takiej gry, przydziela jej się wierną kopię naszej strony o adresie w formacie www.mmorpg.org.pl/nazwagry/poradnik lub www.mmorpg.org.pl/nazwa-gry/poradnik. Jak już wspomniałem, osoba ta mogłaby edytować niemal wszystko znajdującego się na tej stronie, a jeśli czegoś by nie mogła, to prosiłaby o pomoc admina strony. Jak by całość wyglądała? Na stronie wyświetlone byłyby linki do takich poradników (kiedy odpowiedzialna za niego osoba skończy go lub doprowadzi do odpowiedniego stanu).

Jeśli pomysł spodoba się użytkownikom i adminom, mogę zrobić dla przykładu taki megaporadnik z gry Battlefield heroes.