Mesmer - dobijanie z użyciem portalu - bug?

Część z Was być może zna ten myk, który naprawdę przydaje się w PvP.

Prezentacja na NPC stworzonym do treningu:

Tylko tutaj pojawia się pytanie, czy jest to bug? A stosowanie tego można podciągnąć pod wykorzystanie niedociągnięć w mechanice gry dla własnych korzyści?
Czy może jednak celowy zabieg, by uczynić rozgrywkę ciekawszą? :>

To jest proste wykorzystanie mechaniki skila wiec o bugu nie ma prawa byc mowy :)

To raczej nie jest bug. Thiefem też tak można :)

Pamiętam jak elementalista potrafił dobijać w formie duszka/obłoku (niepamiętam jak to się konkretnie nazywało) podobnie miał nekromanta bo na death shround'zie była identyczna sytuacja.

Jak się to robiło? Identcznie jak na filmikach powyżej, zaczynało się dobijanie następnie używalo skilla (w odpowiednim momencie). Raczej nieoznaczało to iż ktoś jest "pro" a jedzie na błedach gry… ale może gracze się mylili? Skoro dalej jest taka możliwość.

To na 100% nie jest bug. Dało się to robić zawsze i większość o tym wie, a już na pewno ArenaNet. Gdyby to był bug, naprawienie go zajęłoby max godzinę.

Nom, też tak myślę.

Tak mnie zastanowił fakt, że niby postać robi wyskok nad postacią, którą chce zabić i wydało mi się to trochę naciągane, że potem się teleportuje, kontynuuje skok w innym miejscu (a teoretycznie można by uznać, że musi robić to tam gdzie rozpoczęła) i kończy go już na miejscu :P No ale najwyraźniej to celowy zabieg. Zresztą strasznie głupio, gdyby tego zabronili, bo jeśli komuś się uda to wykorzystać podczas PvP, to naprawdę fajnie się to prezentuje :P No i dodaje pewnej dynamiki.

Część z Was być może zna ten myk, który naprawdę przydaje się w PvP.

Prezentacja na NPC stworzonym do treningu:

Tylko tutaj pojawia się pytanie, czy jest to bug? A stosowanie tego można podciągnąć pod wykorzystanie niedociągnięć w mechanice gry dla własnych korzyści?
Czy może jednak celowy zabieg, by uczynić rozgrywkę ciekawszą? :>