Mesmer

Witam.

Jako swoją pierwszą postać wybrałem Mesmera mam 39 lvl i chciałbym się dowiedzieć kilku rzeczy, myślę, że znajdzie się kilka osób ogarniających tą klasę i mi pomoże ;)

1) Jakie statystyki powinny być w itemach ? Power, Condi, czy może coś innego ?

2) Jako profesje wybrałem Tailoring i Jeweler. Tailoring z racji ubrań, a Jewelera z racji trinków. Czy na tych profkach da się jakoś dorobić ? Jeśli tak to jakie itemy craftować ?

3) Główna broń to GS, a na zmianie mam Sword + no właśnie nie mogę się zdecydować czy sword, focus, pistol.

http://en.gw2skills.net/editor/?fgAQNAR8dlwzipXUzqGa9ICqHaH29dkUoapWJF42FC - Gram tym buildem

1) Nie pamiętam jakie statystyki u siebie zrobiłem (chyba full zerk), więc dużo ci tu nie doradzę.

2) Jeśli chodzi o profesje to wybrałeś bardzo dobrze. Sam mam jewelera i jestem w stanie na nim zarobić. Jedyny minus to taki, że musisz wydropić dobrą reckę, np. recka z AC na amulet lub pierścień. Wystarczy że wyfarmisz 200 tokenów z AC (które i tak szybko się zdobywa) i jesteś 3g do przodu.

3) GS jest bardzo dobry, a jeśli chodzi na zmianę to polecam 2x sword. U mnie to się sprawdzało bo w taki a nie inny sposób grałem, ty możesz preferować inny styl więc przetestuj każdy off-hand i sam zdecyduj który najbardziej ci pasuje. :)

Co do twojego buildu, przypomina mi on trochę mój build na pvp, ale nie pamiętam do końca bo mam teraz przerwę z GW2. :)

Poradzisz sobie :P

1. W zależności od tego jak chcesz grać- inny eq pod dual sword, inny po staff.

2. Zarabianie jest hmmm... wyłącznie tak jak kolega wspomniał tylko na rare reckach- niestety na "normalnym" crafcie nie zarobisz zbyt dużo. Często jest tak, że cena matsów jest większa od gotowego itemku.

3. Ja gram Sword+ sword/ staff i powiem że na 1v1 jest super. GS i dual sword też będzie ok.

Zapomniałem dodać iż na razie skupiam się na lvlowaniu postaci (lecę sobie mapka po mapce odkrywając wszystko - taki ze mnie mały archeolog :D) Wybrałem ten build gdyż najbardziej mi się podobał :) Więc na razie chodzi mi tylko o staty pod lvling. Co 10 lvl zmieniam armor więc było by dobrze wiedzieć :) O pvp na razie nie myślę ;)

Graj tym czym gra ci się najlepiej. Właśnie to Lvl'owanie powinno nauczyć cię ogarniania postaci bo przykro mi ale ''buildy z internetu'' za wiele ci nie pomogą. A jeśli naprawdę chcesz opanować swą postać to innego wyjścia jak PvP niema. Dopiero tam nauczysz się przydatnych ( również w pve ) sztuczek.

Na PvP nie mam zamiaru iść w najbliższym czasie bo za pewne będę padać jak kaczka co zaowocuje zniechęceniem się do mesmera i szukania innej klasy, którą zaczął bym ogarniać;) Wiem, że kiedyś to mnie czeka, ale na razie tak jak gram jest ok ;) Zależy mi żeby ktoś w końcu dał znać jakie staty w itemach bo mam 42 lvl i nie wiem co kupić :P Do tej pory nosiłem Power + jakaś dodatkowa statystyka.

power, precision, critical dmg - berserker

sword/sword i sword/focus; oducz się używać GSa jak najszybciej bo nigdy nie nauczysz się grać mesmerem z tym szitem na plecach. Pistol możesz mieć w plecaku na zmiane ze swordem w offhandzie.

Craft jest do d*py.

Build co pokazałeś w linku to jakieś coś pod szatery. Jak sie levelujesz to najpierw zrób sobie 20 w dueling, 10 w inspiration i 15 w ilusions a potem na maksa dueling i inspiration 25 i bedzie git.

1) Do levelowania oczywiście: Power>Prec>Crit dmg, czyli Mighty, Strong, Berserker lub Assassin przedmioty (zależy od lvla).

2) Profesje dobre. Tailor dla ciuchów, jeweler dla trinketów. Da się zarobić na wyższym poziomie crafta. Szczególnie drogie są insignie exotic na 400.

3) GS + sword/sword lub focus.

Co do buildu odsyłam tutaj.

@corio

Właśnie z tej strony wybrałem build (ten pierwszy) gra się dość przyjemnie nie narzekam :) No może gdy przyjdzie się zmierzyć z mobkami na moim lvl'u (45) to nie jest już za różowo, ale to z racji tego, że mam kilka itemów z low lvl + to iż mesmer nie radzi sobie dobrze na solo (albo ja nim po prostu nie umiem grać). Zakładam, że brakuje mi różnych ulepszeń w zbroi, a nigdy nie ulepszam czegoś co za chwilę wymienię ;) Wybiorę chyba berserka najbardziej mi to odp. ;) Z buildami sie jeszcze pobawie, może zrobie coś sam :)

Nie wiem czy dobrze myślę, ale czy można zrobić sobie np. Mesmer pod chamoiony i pvp, inną postać tylko na pve (dungi itd.), a jeszcze inną tylko na pvp ? Ma to sens ? Jeśli tak to jakie postaci polecacie ? Ogólnie GW2 nie ma postaci, która by mnie czymś nie użekła więc nie mam jakichś konkretnych wymagań. Mesmera zrobiłem ponieważ od początku wpadła mi w oko :)

Gralem mesmerem, i wiem ze expienie go w sposob jak inne klasy to "pain in the ass" Zerker mesmer na niskim levelu nie ma ani dmgu, ani przezywalnosci. Wpisalem w gugle mesmer leveling build.Znalazlem ciekawy build, ktory wydal mi sie bardzo dziwny, ale go wykorzystalem. Cale levelowanie odwrocilo sie o 180 stopni :

http://www.reddit.com/r/Guildwars2/comments/1cjmri/

Chodzi o ten Clone cripple bomb.

Postepowalem dokladnie wg wytycznych staff+gs.

Stakujesz kondycje(caly build opiera sie na powerze wtf kondycje?), biegasz w kolko zeby nie oberwac i tu caly myk - stawiasz Warlocka, ktory bije wiekszy dmg, za kazda unikalna kondycje na przeciwniku. Efekt jest taki, ze uzywasz paru skilli, stawiasz pare klonow/phantasmow przeciwnik ma jakies 3/4hp, wciskasz 2(3?) na staffie i wrog umiera. Na weterana musisz to powtorzyc z 2-3 razy.

Naprawdę gra wygląda zupelnie inaczej, i prosciej :)

NA 80lvlu oczywiscie zmieniamy build na full berserk gs+sword/focus(stacjonarne bossy, reflecty) / gs+sword/pistol( jesli boss duzo biega)

Sprawdzę na pewno ;) Chociaż teraz lvluje mesmera tak, że lecę każdą krainę po kolei obecnie jestem na 15-25 i roślinoludzi :D Więc i exp nie jest kiepski, a i przy okazji zwiedzam sobie krainy (tak jestem osobą, która musi mieć odkrytą mapę w 100%, like in WOW)

1. Power - Prec - Crit

2. Jeśli chodzi o profesję to w gw2 możesz zmieniać za drobną sumę pieniędzy. Tzn. że możesz mieć wszystkie więc to kwestia czasu welewelowania wszystkiego. Ale i tak dobre wybrałeś na start.

3.Ja gram GS / sword + focus

Witam.

Jako swoją pierwszą postać wybrałem Mesmera mam 39 lvl i chciałbym się dowiedzieć kilku rzeczy, myślę, że znajdzie się kilka osób ogarniających tą klasę i mi pomoże ;)

1) Jakie statystyki powinny być w itemach ? Power, Condi, czy może coś innego ?

2) Jako profesje wybrałem Tailoring i Jeweler. Tailoring z racji ubrań, a Jewelera z racji trinków. Czy na tych profkach da się jakoś dorobić ? Jeśli tak to jakie itemy craftować ?

3) Główna broń to GS, a na zmianie mam Sword + no właśnie nie mogę się zdecydować czy sword, focus, pistol.

http://en.gw2skills.net/editor/?fgAQNAR8dlwzipXUzqGa9ICqHaH29dkUoapWJF42FC - Gram tym buildem