Metal , Folk Metal

No to tak, dzisiaj poszukuje jakiegoś fajnego (może mało znanego, kto wie, zależy od was) zespołu folk metalowego.

Aktualnie jestem zakochany we wszystkich piosenkach Alestorm, Korpiklaani , Turisas. Ensiferum oraz HAMMERFALLA oczywiście też kocham.

Chętnie posłuchał bym czegoś w klimacie pirackim lub vikingów ala Alestorm i Turisas.

Hmm.. a no tak, nie proponujcie polskiego metalu/folk metalu, bo po prostu za nim nie przepadam.

Tutaj jeden przykład piosenki której słucham

Oczywiście może to być jedna piosenka lub cały album.

Może być viking death metal? http://youtu.be/gD5tU-5NXd4

sprawdź eluveitie, finntrol, może wintersun?

Valgour zapomniałem dodać, że ich oczywiście też słucham.

kwasek sprawdzę :)

Posłuchaj sobie Blind Guardian.

Sorka

Jest napisane, że słucham prawie wszystkich piosenek od Korpiklaani :) a Vodka to podstawa.

Ten Blind Guardian naprawdę ciekawe :)

Ogarnij sobie ruską Arkone

Moonsorrow - Pakanajuhla

EQUILIBRIUM - Blut Im Auge

Vulgaris Magistralis - Heidevolk

Varg - Wolfszeit

KIVIMETSAN DRUIDI - Jaassa Varttunut (OFFICIAL VIDEO)

TYR - Sinklars Visa

Falkenbach - Vanadis

SWASHBUCKLE - Cruise Ship Terror

za tego posta to chyba powinienem dostać (LUBIE TO) ;D, nic sie nie powtarza !

Wiele zespołów wygląda fajnie tylko w komputerze bo w realu klapa ;/ sam się na tym przekonałem będąc na wszystkich zespołach które podaliście na żywo i tych co ja podałem :P

no ale w sumie to chyba jednak nie byłem na Valgour ;p i wątpię bym to nadrobił

Od panienki z ruskiej arkony dostałem w łeb z kolana :P , a z ziomkami z eluveitie piłem wódę w berlinie ! taka ciekawostka :P , ale eluveitie moim zdaniem lepiej wypada na kompie niż na żywo

Już się biorę za przesłuchiwanie :)

Oki musze zedytowac moja playliste na yt, bo wszystkie wymienione piosenki po krotkim przesluchaniu sa zaje... czekajcie.. fajne !

Vulgaris Magistralis - Heidevolk - za tą piosenkę cie chłopie kocham, słyszałem ją z 3 miechy temu i zapomniałem tytułu. Jak się spotkamy kiedyś to masz ode mnie sześciopak chłopie ;p

;) a edytuj edytuj, ja bym głupich piosenek nie dał ;) bo byś się zraził do zespołów hehe

Morhana, Polski ale za to na prawdę fajny! No i mój, który się tworzy... (pomóżcie mi ubłagać Pawlika żeby z nami zagrał... xD)

Masz Litvintroll -Herr mannelig

masz Equilibrium-Blut im Auge

masz Eluveitie-Inis Mona

W końcu temat z muzyką dla mnie :D

Masz Litvintroll -Herr manneligmasz Equilibrium-Blut im Augemasz Eluveitie-Inis MonaW końcu temat z muzyką dla mnie

ale po co podajesz zespoły i piosenki które już były ? :D

Dobra,co powiesz na tą kapelkę?Nie jest to viking metal ale folk na pewno,jazda. :D

Tyr, Tyr, Tyr i Tyr.

Ale skoro był już wspomniany: to

.

Viking? Polecam późniejszego Bathory'ego, pierwszy norweski black/viking metal.

/edit

Inis Mona - największy mainstream ever :unsure:

No to tak, dzisiaj poszukuje jakiegoś fajnego (może mało znanego, kto wie, zależy od was) zespołu folk metalowego.

Aktualnie jestem zakochany we wszystkich piosenkach Alestorm, Korpiklaani , Turisas. Ensiferum oraz HAMMERFALLA oczywiście też kocham.

Chętnie posłuchał bym czegoś w klimacie pirackim lub vikingów ala Alestorm i Turisas.

Hmm.. a no tak, nie proponujcie polskiego metalu/folk metalu, bo po prostu za nim nie przepadam.

Tutaj jeden przykład piosenki której słucham

Oczywiście może to być jedna piosenka lub cały album.