Metal gear solid pytanie

Nigdzie nie mogę odnaleźć informacji na temat rogu (powiększającego się) na czole głównego bohatera w MGS:V Phantom Pain.

Było gdzieś to uzasadnione w fabule w poprzednich odsłonach? (nie grałem w nie)A w fabułę Phantom Paina się tak też nie zagłębiałem (Kilka cutscenek pominąłem)

I czym jest ten róg tak naprawdę? Big boss przemienia się w demona ? bo tylko na to wpadłem..

Big Boss dorobił się rogu pod koniec ground zero. Podczas eksplozji bomby wsadzonej w Paz. Ona w ostatniej chwili wyskoczyła ze smigłowca, ale siła wybuchu, powciskała w Johna kawałki smigłowca, oraz zęby i kości Paz. A nie mogą go wyjać , bo utknął w takim miejscu, że mogli by uszkodzić mózg, wiec mu zostawili poroże:P

@Fleshpound na razie, znam tylka taka wersje, jestem w 11 misji głownej(robie side questy) w MGS V, i póki co nie poruszali tego tematu. A twojego spoilera nie otwieram nawet bo nie chce sobie psuc zabawy:P

Teraz dodam spoiler więc jak nie chcesz tego czytać to użyj wersji Shelmy narazie(póki nie zagrałeś lub widziałeś).

Ten róg to został w większości usunięty(została drobina i pewnie potem zakryta lub usunięta po Phantom Pain).I o którym Big Boss mówisz. Bo pamiętaj,że jest ich dwóch a drugim jest Ishmael(jeden z większych i ważniejszych pomocników w MSF). I to ten drugi oberwał a nie prawdziwy Big Boss :IJak to czytasz to radzę ci zobaczyć nowy prolog w Chapter 2. Dowiesz się co i jak.

Dzięki za odpowiedzi i za rozwianie moich wątpliwości

Temat do zamknięcia.

Ja mam pytanie bo w sumie nie grałem w poprzednie części MGS. Starałem się zrozumieć fabule oglądając różne filmy na temat wszystkich części MGS ale brazylijska telenowela przy tym to spacer przez park. Kim jest ta postać w masce gazowej co lewituje w powietrzu ma jakiś kaftanik bezpieczeństwa na sobie :D? I co to za płonący koleś co wody się boi :D???

Nigdzie nie mogę odnaleźć informacji na temat rogu (powiększającego się) na czole głównego bohatera w MGS:V Phantom Pain.

Było gdzieś to uzasadnione w fabule w poprzednich odsłonach? (nie grałem w nie)A w fabułę Phantom Paina się tak też nie zagłębiałem (Kilka cutscenek pominąłem)

I czym jest ten róg tak naprawdę? Big boss przemienia się w demona ? bo tylko na to wpadłem..