Metin 2 - P2W

Witam

Jak w temacie, pytanie troszkę od czapy, ale czy opłaca się grać w MT2, nie mając zamiaru płacić... ;P

nie

Jeżeli chcesz grac na dłuższą metę to raczej musisz płacić, chyba że chcesz no-life 24/7 aby dropić pd z lasu. Tak po 50 lvl trzeba co jakis czas wydac na jakiegos pd'ka. Ja osobiście nie polecam zaczynać całkowicie od nowa, lepiej poczekać do łączenia serwerów

>2015

>ktoś rozmyśla nad graniem w Metina

O człowieku... jest obecnie tyle mmo na rynku i zdecydowanie każde lepsze od tego czegoś.

Może i jest tyle MMO, ale wszystkie MMO są "łatwe", ja lubie monotonne expienie, natomiast czasami wracam do tej gry. :) A co do tematu, hmm... Nie musisz wydawać koniecznie kasy, chyba że chcesz coś dropnąc lepszego i na eq nazbierać.

robisz dropka woj body, wbijasz 35 lvl i dochodzisz do gildi aby oddawać expo. Wbijasz aure i berka na m. robisz buff-a 34 lvl (pomoc i błogo na m) i też oddajesz expo. potem idziesz dropkiem ma pustynie i dropisz tak non-stop aż aura i berek a u buff-a pomoc i błogo na p będzie ;D

P.S. Zejdzie ci troszkę ale jak już to będziesz mieć to potem z górki (:

Da rade grać bez płacenia ale doradze ci tak od siebie, ze dobrze wydac te 30 zl na miesiac ;) duzo nie stracisz a strasznie ulatwisz sobie zycie, a potem dojdziesz do tego ze wydanie takiej kwoty to norma i grac sie juz bedzie lepiej, tym bardziej jak nauczysz sie grac to bedziesz itemki ze sklepu zdobywal grajac wiec zaoszczedzisz kilka groszy

Jak zaczynać od nowa to poleciłbym zagrać na najnowszym globalu który ma 2 miesiące dopiero ale bardzo mało ludzi gra.

Metin2.ph coś w stylu Metin2.sg ale 50% exp większy i idzie tam handlować rzeczami z IS więc można kupić np. pierścień doświadczenia za pieniądze w grze.

Najnowszym globalu powiadasz ?? Jeżeli 50% exp większy, napewno nie jest to global, global- od PL-a niczym nie powinnym się różnić, Jak jest drop, exp itp. itd. większy, jest to priv.

Nie graj na globalu! Jedynie co ci moge polecić z privów to Ravia,Xenox.

Najnowszym globalu powiadasz ?? Jeżeli 50% exp większy, napewno nie jest to global, global- od PL-a niczym nie powinnym się różnić, Jak jest drop, exp itp. itd. większy, jest to priv.

Nie jest to priv lecz global a różni się od PL-a ponieważ jest to serwer od TEC a nie Gameforge i są 3 naprawdę fajne globale TEC(SG i PH) oraz od z8games Metin 2 US i jak grac na oficjalnych serwerach to te polecam a nie te od gameforge.

World of Metin 2 - free MMORPG

http://metin2.co.nz/ - polecam.

p2w? no way. cytat : " Tired of pay2win itemshops? Shallow gameplay? Elements from other games which don't really fit? World of Metin2 is what you have been waiting for. Seeking the perfect balance between easy and hard, forgiving and demanding, the hardcore player will feel at home here. And in the event you don't, do not hesitate to contact our experienced GM team who will be watching for a fair gameplay day and night. "

wiec gra jest zbalansowana tak aby gracze casulowi mieli rowne szanse z hardcorami.

wczoraj sciaglem aby sprawdzic i sie nie zawiodlem ! na wejscie mamy bonusy w postaci np 20% wiecej exp czy dropu i golda, ponadto mamy co prae lvli paczki z itemami :)

ja bede gral a wy ? :)

moj nik Refejlu / Szaman

edit. dodam ze gra tam sporo polakow :) i utwierdze was ze to angielski server ( global ) gry a nie jakis priv !

Wiem że starali się o prawo globalnego serwera ale czy Ymir dał im to prawo to nie wiem i grałem na nim ale bardzo mało osób gra bo 400-500 zalogowanych graczy przez cały dzień to malutko ale da się grać tam bez IS.

W sumie rzeczy z IS prawie nie można sprzedawać (wyjątkiem są fryzury warte psie grosze) tak więc raczej IS nie ma dużego znaczenia co do rozgrywki. Dopalacze PD/Dropu/Golda to normalne jak w każdej grze... Jedyne co może powodować przewagę to zwoje egzo i rady pustelnika. Jeżeli chcesz grać to graj, co mu po tym że zacznie po złączeniu serwerów jak postacie i tak się przenosi? Na jedno mu wyjdzie.

Witam

Jak w temacie, pytanie troszkę od czapy, ale czy opłaca się grać w MT2, nie mając zamiaru płacić... ;P