Metin 2 Recka

Jak się nazywa coś, co mocno się reklamuje, ale jest słabe? Komercha? No to mamy do czynienia z komerchą. Ale zacznijmy od pierwszych wrażeń...

Na początku atakuje nas takie sobie menu, nic przyjemnego, nic brzydkiego, ale przebijamy się przez nie w miarę szybko. Jedziemy dalej. Po wejściu na konto czas stworzyć postać. Możemy wybrać Wojownika machającego dwuręcznymi broniami, Surę czarującego przy pomocy demonicznej ręki, Ninję używającego noży lub Szamana będącego stuprocentowym magiem. Najpierw jednak będziemy podziwiać piękną pikselozę tekstur, ale co tam. Po wybraniu klasy i płci czas na wybranie królestwa. Wybór prosty - Jinno, Chunjo lub Shinsoo.Każde przeciw każdemu, więc jest "wymuszone" PvP. Niby nic oryginalnego, ale w sumie niezłe. No to mamy już postać mieszkającą w odpowiednim królestwie no i wbijamy na serwer. Pierwszą rzeczą jaką niestety zobaczymy to dowartościowywujące się Dzieci Neo... dobra, załóżmy że to przewidzieliśmy i wbiliśmy na powiedzmy angielski serwer. Tym razem atakuje nas średnich lotów grafika i dość monotonna muzyka, ale dla chcącego nic trudnego - wyłączamy głośniki. Czas na pierwszego questa. Oczywiście jakie będzie zadanie? Zabij 10 psów! Świetnie! No to jadziem. Po chwili dziesięć psów ubitych, a my wracamy po nagrodę. Brawo dzielny podróżniku, czas na poważniejsze zadanie. Zabij 10 wilków! Po chwili już będziemy dosłownie sr** tymi questami, a szukanie alfa dzików w kolorze nieokreślonym wejdzie nam głęboko w krew. Ale jeżeli się utrzymamy na tym etapie możemy zobaczyć jeszcze wiele minusów tej produkcji...

Pierwszy minus to wręcz zerowe zróżnicowanie ekwipunku. Po zbroi można od razu poznać jakiego poziomu jest przeciwnik, i przychodzi to prosto, gdyż na dziesięć poziomów jest tylko jedna zbroja! Z broniami jest trochę lepiej, ale też nie brylantowo.

Przejdźmy do podstawowej rzeczy MMO, czyli expa, koxa, czy jak kto chce. Potwory łażą w grupach, na szczęście nasz bohater potrafi bić kilka potworków na raz, dzięki czemu robi rzeź nie z tej ziemi. Graliście w Serious Sama/Painkillera? Tu macie to samo, tylko mieczem. No i szybciej się nudzi, bo przecież tu nie przechodzi się do następnego etapu, nie licząc leveli, ale te lecą później jak krew z nosa. Skoro już jesteśmy przy levelach to na każdy dostajemy kilka punktów do rozdania w cztery statystyki + jeden do skilli. Skille później można ulepszać, ale czy ktoś dobrnie do tego etapu?Przejdźmy lepiej do PvP.

Jak zaznaczyłem przy tworzeniu postaci wybiera się królestwo. To trochę ratuje tą grę, bo bitki są całkiem efektowne i zabawne, no i z racji że są tylko cztery typy graczy, każdy ma BARDZO konkretne zadanie do wykonania.

Można jeszcze wspomnieć o koniach do jeżdżenia, a także o masie innych rzeczy, jak 1, słownie jeden dungeon, ale po co? Nie polecam.

i tym potymistycznym akcentem dosyłamy Metina w piekielne czeluści:)

Recenzję wkrótce zostaną zamieszczone. Dzięki bardzo! broda odpisz koniecznie na pw

Dobra recka ale w każdym zdaniu jest jakieś słowo krytyki no i te "Nie Polecam".

Jaka gra taka recenzja ;)

Jaka gra taka recenzja

czyli, ze slaba recka? ok , sam tak mowisz, to niech tak zostanie:P

gre chcialem kiedys sprawdzic, bo duzo sie o niej mowi. po przeczytaniu tego tekstu, zdecydowalem o metinie zapomniec.

Mówię że słaba gra, to i recenzja o tym pisze złośliwcu :P

Jeśli gra jest kiepska to recenzja nie może być o wiele lepsza (chyba, że autor to przedobrzy [nie w tym przypadku]) więc nie wiem czego się czepiacie. Recenzja nwet fajna tylko gra do baniz5297074X.jpg

Czemu wy widzicie w tej grze tylko wady?^^

Taki Kozak, wszedł popatrzył i wyszedł, miał chociaż 35lvl+? No pewnie, że nie ! Bo lepiej chwalić coś co się lubi, i nie zwracać uwagi czy innemu by się podobała, bo Kozaczkowi się podoba - innym już też nie musi.

Jeden dungeon?

Do jakiego ty etapu gry dotarłeś? Może okularków nie założyłeś(??), ale jest ich tam o wiele więcej(dungów).

Co do muzyki: W ustawieniach masz kilkanascie muzyczek, które możesz sobie ustawić, nie jest zła\

Co do misji,zadań i mobów: Może i są różniste nazwy wilków(i jest ich sporo), i nie tylko wilków. W metinie możemy odróżnic zwykłe zadania od misji. W misjach mamy cel na zabicie X mobów, i nie bierzemy tego zadania od żadnego NPC, na każdy lvl jedna misja. Zadania bierzemy od NPC i nie polegają tylko na zabiciu moba.

Teraz ja coś polece: Nie czytajcie recenzji Kozaka - są wręcz do bani !

Czemu wy widzicie w tej grze tylko wady?^^Taki Kozak, wszedł popatrzył i wyszedł, miał chociaż 35lvl+? No pewnie, że nie ! Bo lepiej chwalić coś co się lubi, i nie zwracać uwagi czy innemu by się podobała, bo Kozaczkowi się podoba - innym już też nie musi.Jeden dungeon?Do jakiego ty etapu gry dotarłeś? Może okularków nie założyłeś(??), ale jest ich tam o wiele więcej(dungów).Co do muzyki: W ustawieniach masz kilkanascie muzyczek, które możesz sobie ustawić, nie jest zła\Co do misji,zadań i mobów: Może i są różniste nazwy wilków(i jest ich sporo), i nie tylko wilków. W metinie możemy odróżnic zwykłe zadania od misji. W misjach mamy cel na zabicie X mobów, i nie bierzemy tego zadania od żadnego NPC, na każdy lvl jedna misja. Zadania bierzemy od NPC i nie polegają tylko na zabiciu moba.Teraz ja coś polece: Nie czytajcie recenzji Kozaka - są wręcz do bani !

Ech, żal mi cię. poziom 25 na Surze.

Za czasów gdy grałem był wyłącznie Loch Małp. Może nie wiesz do końca co to jest dungeon, służę z pomocą - Miejsce do którego wchodzi cale PT w jednym momencie i nie spotyka nikogo oprócz członków tegoż PT i potworków. Inaczej Instancja.

Gdy grałem do każdej mapki była doczepiona ta sama, nudna i słabo zagrana muzyczka.

Questy również od NPC są słabe. Na okrąglo mamy np. zbierać kwiatki z potworków czy ubić jakiegoś bossa czy Metina. Na nic więcej nie można liczyć.

Nie czytajcie postów Shaya, pisze bzdury!

Grając w to i przyglądając się tym kanciastym postacią przypomniała się mi fifa ,która wyszła w 1999 roku ,a Metin o kilka lat młodszy i co do grafy taki sam.

Zadania bierzemy od NPC i nie polegają tylko na zabiciu moba.

A od kogo innego? Od drzewa bądź od skały? No tak nie zapominajmy ,że są też questy typu zabij tyle dzików by uzbierać jakieś kamyczki lub złów 5 dużych ryb .żenada

Ale z was noobki... po pierwsze zaden z was mądrością sie nie popisał bo prawdziwa gra zaczyna sie od 30 lvla a po drugie... Kozak kiedy ty grałeś??? bo ja gram już ładne 2 lata i nie przypominam sobie żeby na wszystkich mapkach leciała ta sama muza no i był tylko jeden Loch Małp... Chyba nigdy pustyni nie odwiedziłeś... Proszę o szybką odpowiedź kozaku... xDD

Ale z was noobki... po pierwsze zaden z was mądrością sie nie popisał bo prawdziwa gra zaczyna sie od 30 lvla a po drugie... Kozak kiedy ty grałeś??? bo ja gram już ładne 2 lata i nie przypominam sobie żeby na wszystkich mapkach leciała ta sama muza no i był tylko jeden Loch Małp... Chyba nigdy pustyni nie odwiedziłeś... Proszę o szybką odpowiedź kozaku... xDD

Nie jestem funem M2 ale Aldaris ma chyba racie Chyba nigdy nie byleś na pustyni lub na orkach :P Ja grałem do 34 lvla i znudził mi się :P Moze dlatego tak długo grałem, bo to był mój 1 mmorpg

Byłem na orkach i... czy orki to dungeon? Chyba raczej nie.

Byłem na orkach i... czy orki to dungeon? Chyba raczej nie.

Pustynia to tez nie jest Dunegon

Gra jest biedna to tak jakby porownywac riveTnT do współczesnych kart , Jej czas przeminął , choć czy kiedykolwiek nastał?

Ech, żal mi cię. poziom 25 na Surze.

Po 1. To mi jest żal ciebie. To nawet sie `suRŻe nie pisze` tylko surze(poćwicz troszkę)

Po 2. 25lvl to nic. Sura to jest mój ulubiony char(sura weapon), skoro miałeś tylko 25lvl nie powinieneś pisać tej recki. Być może Broda by napisał coś Podobnego, ale w innym kontekście. kozak sux

Po 3. Ech, żal mi cię.

Może nie wiesz do końca co to jest dungeon, służę z pomocą - Miejsce do którego wchodzi cale PT w jednym momencie i nie spotyka nikogo oprócz członków tegoż PT i potworków. Inaczej Instancja.

Tłumacząc z angielskiego Dungeon to loch, a nazwa Loch małp wskazuje na to, że jest dungeonem.

Są 3 lochy małp(Łatwy,średni,trudny), a na końcu jest boss małp, no i jak tam niby iść bez party?-.-

Są też inne dungeony np. Lochy pająków, czy świątynia i potem DT.

Wcale nie jest tak mało mapek bo sam nie wiem ile jest. Są miejscówki z demonami, lodowymi mobkami, jakieś lasy, ale nie znam dokładnych nazw :unsure:

Jesteś żałosny

Przeklinam cię, że nie zasmakujesz już dobrego mmorpg. :lol: [ w przenośni ]

Tłumacząc z angielskiego Dungeon to loch, a nazwa Loch małp wskazuje na to, że jest dungeonem. Są 3 lochy małp(Łatwy,średni,trudny), a na końcu jest boss małp, no i jak tam niby iść bez party?-.-Są też inne dungeony np. Lochy pająków, czy świątynia i potem DT.Wcale nie jest tak mało mapek bo sam nie wiem ile jest. Są miejscówki z demonami, lodowymi mobkami, jakieś lasy, ale nie znam dokładnych nazw

Ech, to może najpierw pograj więcej w inne MMO, skoro nawet nie wiesz na czym polega Dungeon (Instancja)

Jesteś żałosnyPrzeklinam cię, że nie zasmakujesz już dobrego mmorpg. [ w przenośni ]

Metina2? Buahahahhahaha.

Hmm w metina gralem dawno mimo ze jakis czas temu postanowilem znowu zagrac to jakos sie nie wkrecilem. Kiedyś miałem 56lvl teraz nawet nie chcialo mi sie wbijac 5. Dawniej grałem w metina tylko dla tego ze wielu moich znajomych gralo mimo iz teraz tez graja to mi juz sie nie chce. Ta gra imo jest nudna jak patrzenie na cieknace gluty... Questy porażka, grafika też kiepska, muzyka.. n/c... Ale pomijajac oprawe audiowizualna zostaja jeszcze gracze... Sredni wiek gracza metin 2 na polskim serwerze to 12 lat... No i mimo iż jest to polski serwer czesto czytalem teksty "Som tutaj polacy?" no o wulgaryzmach nie wspomne... Cale szczescie że są takie gry jak GW i AoC(ktorego niebawem kupuje xD ) Jak oceniam metina? Hmm... Na 2 bo zawsze moglo byc gorzej

Po 1. To mi jest żal ciebie. To nawet sie `suRŻe nie pisze` tylko surze(poćwicz troszkę)

Nie wiem czego się czepiasz?

Po 3. Ech, żal mi cię.

Mógłbyś to sprecyzować? Bo jak narazie żal mi Ciebie. bez urazy ,ale musiałem skomentować.

że nie zasmakujesz już dobrego mmorpg

yyy mógłbyś powtórzyć? "dobrego" człowieku z 'czym'?

Co do autora to temat jest bardzo fajny i może innym przemówi do rozumu ,że są jeszcze inne gry o niebo lepsze.