Metro 2033 - rady dla początkującej

Ta gra na łatwym, nie jest wymagająca, także nie musisz się o nic martwić. :)

Jak już skończysz oba Metra, to przysiądź do STALKERa, uwierz mi, że spodoba Ci się. B)

@EDIT

No ostatnio mnie trochę mało wszędzie, dużo pomagam w szkole przy zakończeniu i ogólnie mam bałagan wszędzie na ten moment, ale jeszcze tydzień i już błoga wolność. B)

A co do STALKERa, to tak, jest nieliniowy, a jak dołożysz do niego parę modów to już, w ogóle cud, miód i orzeszki. :D

Widziałam gameplay'e ze STALKERA i muszę przyznać, że rzeczywiście gierka jest baaardzo w moim guście i z pewnością wypróbuję :). Słyszałam, że w przeciwieństwie do Metra jest nieliniowa. To prawda?

EDIT:

Fajny tekst w podpisie :D.

A właśnie, Blaanid, coś Cię ostatnio w ogóle w Aionie nie widać.

Stalker to jest to :P Ta gra ma to do siebie, że albo do niej zapałasz miłością albo się odbijesz :P

A metro przeszedłem całe z pompką i tą spluwą na kulki :P Nic więcej do szczęścia nie jest potrzebne :P

Zadam najbardziej banalne pytanie pod słońcem, ale w jaki sposób zmienić filtr w masce gazowej? Bo mój Artem ledwo zipie.

Musisz nacisnąć G jeśli dobrze pamiętam.

G to założenie/zdjęcie maski gazowej...

A w tym rzecz że masz nacisnąć G,a nie przytrzymać :)

Tego nie wiedziałam. Spróbuję :D.

Od dwóch dni pogrywam sobie wieczorami w Metro 2033. Gra póki co bardzo mi się podobai potrafię wczuć się w jej klimat. Ponieważ jednak nigdy wcześniej nie miałam do czynienia ze "strzelankami" FPS, chciałabym poznać Waszą opinię o tej grze i wysłuchać ewentualnych rad. Nie chcę poradnika odnośnie przechodzenia gry, bo wtedy nie będzie to miało sensu, ale wytłumaczenie, na co w czasie rozgrywki zwracać uwagę, czego się wystrzegać, jakich podstawowych błędów nie popełniać. Słyszałam, że trzeba bardzo oszczędzać naboje. Czy to prawda?

Z góry dzięki za odpowiedzi.